Habár nem MSCI World Index, de két másik MSCI-s indexet elvileg megvehetsz HUF-ban is: Ilyen néven érhetőek el a Random kereskedési rendszerében: UBS MSCI EMU SR ETF UBS MSCI USA SR ETF
Oh! Na, ez szívás. Köszönöm szépen az infót! Valószínűleg ez állhat fenn a BTC etf esetén is, hogy ezért nem lehet dollárért megvenni? Amúgy tudok venni bármilyen etf-et Randomnál dollárért?
De hát írtam is, hogy veszem! :D Tök jónak tartom főleg az SXR8-at - le is írtam -, de emelett a DAXEX-et és az NDXEX is folyamatosan veszem. Nem is értem a válaszod, a kérdés nem ezekre az etf-ekre vonatkozott.
Csak az MSCI Worldre írom, hogy azt a Randomnál csak euróért kapod meg. Ennek a MiFID 2 szabályozás az oka. Emiatt csak olyan termékeket vehetünk uniós állampolgárként, ami megfelel az uniós elvárásoknak, ezek pedig európai tőzsdéken forognak. Az európaiak közül lenne a London és a Swiss exchange, ahol USD-ben lehetne megvenni, de ezekhez nincs hozzáférése a Randomnak. De ha lenne, könnyen lehet, hogy inkább a mostani EUR díjakhoz lenne közelebb, nem az amerikai tőzsdés USD-s díjhoz.
Vedd meg a Béta piacon HUF-ban jegyzett S&P500, Nasdaq és DAX, Eurostoxx ETF-eket, van folyamatosan árjegyző, ugyanúgy lehet megvenni mint bármely BÉT részvényt!
Sziasztok! Eddig csak BÉT és BÉTa piacokon kereskedtem, most szeretnék nyitni totál új területek felé. Szeretnék venni MSCI World Index ETF-et; és Bitcoin / Ethereum ETF-eket a 2021-es TBSZ számlámra. Az a kérdésem, hogy ezeket meg tudom venni forintban / dollárban, a Randomnál? Azt látom, hogy euróban meg tudnám venni... de az EUR részvényvásárlási / eladási díjak (0,3 %, min. 6,5%, és ugye ez kétszer értendő, mert vásárlás is, meg eladás is!) nagyon drágák, úgyhogy EUR-t nem szeretnék. Forintban nagyon kedvezőek a díjak (egyszerűen leírhatatlan, mennyire imádom a BÉTa-s SXR8-at!!), és dollárban is elég okésak (ha a konverzió díját lenyelem), szóval a kettőből kéne valamelyik. De forintban gondolom esélytelen; dollárban meg minden etf-nél csak olyat látok, hogy "csak eladás". Köszi! :)
sajnos tájékozatlan vagyok, segít vki? van most a Randomnál 1 (vagy több) ársávos BÉT realtime adatszolgáltatás? és ha van akkor meddig? és a beállítása a Netboonban gondolom ugyanúgy történik mint korábban? köszi előre is
Akkor nekifutok mégegyszer: a Keler számlámra idegen számláról is utalhatnak,forintot ,eurót,dollárt,,a megjegyzés rovatban feltüntetve a nevemet és a z ügyfélszámomat.A Random kiutalást csak az általam megadott számlaszámra teljesít ,a megadásakor a pénzmosás elleni tv. nek megfelelő nyilatkozatot is megtettem.Halál tisztán követhető a pénzmozgás.
az egy ideje feltétel, hogy az ajánlat legyen napi és limitáras: "Premarket és afterhours szakaszok alatt csak Limit áras megbízások teljesülhetnek! Ezekben a szakaszokban csak Nap érvényességű ajánlat teljesülhet! A Visszavonásig és Adott dátumig érvényességgel megadott ajánlatok csak a rendes kereskedési órákban vesznek részt a kereskedésben." a probléma nálam az, hogy ma se teljesült egy ilyen módon betett eladási ajánlatom. azóta az árfolyam jelentősen csökkent...
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?