A Randommal egyértelműen pozitív tapasztalatokat szereztem, és teljesen átnyergeltem hozzájuk - az Erstétől. Az ügyfélszolgálatos hölgy rendkívül figyelmes, pontos infókat ad és segítőkész. DT/swing ügyletek tekintetében abszolút versenyelőnyben van, szerintem az Ersténél egyszerűen képtelenség a kisebb (BÉT-es) mozgásokat lekereskedni. Fogalmazzunk úgy, hogy az Erste "hosszútávú" befektetőket szolgál ki és ennek megfelelően (drágán) alakította ki a díjait. A RANDI testreszabottan használva több és pontosabb infót ad, szóval tökéletesen megfelel számomra, de ugyanez elmondható a Netboon-ról is. Számomra minden olyan szolgáltatást megad, amit az Erste - baráti áron. A Tlong/Thort ügyletre kitérek - miután többek hiányolják az éves futamidejét - sztem az éves kamatlába és a kötési díj ismeretében még így is olcsóbban jön ki egy hosszútávú (több hónapos) (Random) ügylet költsége, mint az Ersténél (lásd: 2*0,45%+19%/év)
A Random Capital Zrt.2013.12.01.-től új adatszolgáltatási lehetőségeket biztosít ügyfeleinek a teljes körű kiszolgálás érdekében. A kiválasztott real time árfolyam-szolgáltatás igénybevételéhez 2013.12.01. napjától kérjük újra kapcsolja be a szolgáltatást,és a Netboon felületen a Beállításokon belül az „Adatok módosítása” almenüben válassza ki a kívánt ársávot a lenti képernyőn látható módon.
Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy minden magánszemély ügyfelünknek 2013. 12.31.napjáig díjmentesen biztosítjuk mind az 1-es, mind az 5-ös, mind pedig a 10-es ársávot (2013. 12. 06., a Xetra bevezetésének napjától, ezt megelőzően 5 ársáv mélységű adatok állnak rendelkezésre), ezen időszakot követően a kondíciós listában meghirdetett díj ellenében férhet hozzá a valós idejű adatokhoz.
Fontos! A Xetra bevezetésének napjától kizárólag a Randi új verziójával lehet majd kereskedni.
thx, h megosztottad...
az otp célár 5 évre előre, erősen delphoi jósda jellegű...és az a szép benne, h akár össze is jöhet, de ugyanúgy lehet az ellenkezője is...szofisztika, misztikum...idén még 1 lokális dupla top benne lehet, ezt is várom amúgy...
Olyan 200 körül lehettünk és a hangulat sem volt rossz. Attól féltem, hogy csak iylen öltönyös tőzsdecápák lesznek és félve mentem el 1 sima ingben, de az ügyfélpaletta széles így nem éreztem magam kirekesztve.
Feri beszélt csak és pörgette a dolgokat, de így is alig fértünk bele az időbe.
Az tetszett, hogy nem propagandával akartak minket meggyőzni, hanem ész érvekkel. A másik az, hogy Feri alázattal beszélt és elfogadja lehet máshogy nem úgy mint az ilyen trénerek, hogy " amit mondok az lesz"... stílusban.
Azért érdekes kérdések voltak az ügyfelektől is. Richter vs. OTP féléves távlatban, OTP-t felvásárolhatják-e...
Szóval egészében tetszett.
Szép hoszteszek voltak, de a süteményekből is volt most elég (ahogy hallottam múltkor verekedés majdnem :D). Persze nem vacsorázni mentem oda. :)
Mennék következőleg is persze, ha pont szabadnapos vagyok, mert a hasznos dolgok hangzottak el.
UI: Nem is tudtam, hogy az RC-nél a napi kötések 70%-át az OTP teszi ki. :O Lehet oda kell majd nekem is figyelni rá jobban...
Tervbe van véve a 20 ársávos adatszolgáltatás is a közeljövőben.
tervben volt, h elnézek, de más progi lett helyette...köszi az infókat, más lényegi nem jut eszembe...
max ilyenek:
hányan voltatok?
hangulat?
Virágferi beszélt csak?
benyomásaid az előadásról?
mennél-e máskor is?
kaja-pija-nők?:)
Kis Xetra volt, de nem mentek bele mélyen, mert ők sem tudják milyen irányba fogja a kereskedést elvinni. (A prezentációkat majd feltöltik a weboldalukra)
OTP funda elemzés volt pro és kontra. KB. az jött le, hogy innen nincs lejeb és a térség gazdasági javulásával OTI is mehet fel.
12 havi célár 4800 környékén (ami szerintem nem lehetetlen és tévedés is kizárva)
5 éves célár 10 ezer (szerintem addig lesz még pár választás stb...)
A diákon rajta van a levezetés és van benne logika, de hát ki tudja...
Volt 1 kérdés: OTI vagy Richter 6 havi távlatban és OTI mondták, mert a caprazine sztori csúszása nagyban befolyásolja a Ricsi további útját. (a bio... gyógyszerek fejlesztése pedig folyik és később lesz érezhető a hatásuk)
Tegnapi konferencián megerősítést nyert, hogy februártól az RC-nél is elérhető lesz az USA piac. Díjakról egyebekről nem esett szó.
Plusz dolog, hogy az eddigi 5 sávos könyv áráért már 10 sávosat fognak adni decemberben.
még jobb 500x áttételű deviapárral játszadozni , csak kell 10-20 milla fedezetbetolásra akár napon belül , ha rossz írányba megy a piac.
És láss csodát Angliába , Amerikában kiderült a traderek leadták egymásnak ügyfeleik megbízásait és véletlenül mindig ügyfél ellen menta piac a stopokig.( igaz kaptak a bankvezetők 10 milliárd dollár büntit és most a senior,junior kereskedőik tökét egy kicsit megcsöcsörészik)
Nálunk ilyen csak kurva véletlenül történik. Viszont hetente löknek ki kényszezárásra hivatkozva ügyfeleket.
Ezért kell ott hagyni nyított számlán lóvét , nehogy kényszerzárhasson és ha stopp szintet beállítsz. Egy másik kereskedőnél duplázva fogadj ellene. Saját kereskedőd, ha meg próbálja kiütni a stoppodat másik oldalon realizálj.
Akkor ha Tshortot nyitsz és napon belül zárod, az ugyan az, mintha TDT (eladást) nyitottál volna eredetileg? Csak a Tshortnál 30 napig tarthatod, míg TDT-t lezárja a rendszer nap végén?
Tshortot nyithatsz 1db-al is, nem kötelező a tőkeáttételt kihasználni, az csak egy lehetőség. Bármekkora összeggel nyithatsz tshort-ot, meg tlongot is. S kamatot fizetni kell.
Értem én, hogy a tőkeáttétel veszélyes, amit longra nem is használok, csak saját pénzből ott tudsz örök időkre venni, mindenféle kamat nélkül. Míg ugyan ezt nem tudod megtenni short irányba, napon túlra csak tőkeáttétellel Tshort néven. ez az én gondom....mondjuk ha 100 részvényre van pénzed, és 101 részvénnyel Tshortot nyitsz, akkor úgy lehet? Igaz akkor is csak 30 napig...
"De én arra gondolok, ha rossz irányba mennek a dolgok és mondjuk lehet, hogy a 45. napon jön vissza nullára. Mert az az elvem, hogy csak pluszban szállok ki mindig."
Most is azt mondom, hogy aki ilyen elvekkel tőzsdézik az nem lesz hosszú életű a parketten.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?