Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 04. 29. 16:28

random capital  

ma reggel hallottam a raido cafe-ban a random capital-ról.

megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.

más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
totoro
totoro 2013. 11. 10. 09:47
Előzmény: #779  Törölt felhasználó
Fenn a keresőbe be tudod írni mit akarsz elemezni. Az utolsó fos magyar is rajta van. Nap közben késleltetve jön, de nekem bőven elég úgy is. Az árupiacok realtime, az indexek meg vagy pár perc késleltetve (de oda is betesznek realtime cdf értéket, hogy nem maradj le) vagy szintén realtime.
Törölt felhasználó 2013. 11. 10. 09:30
Előzmény: #778  totoro
Kösz, a Stooq egész jó, tehát quotes?
totoro
totoro 2013. 11. 10. 08:58
Előzmény: #777  Törölt felhasználó
Szerintem a link a legjobb, én évek óta azt használom. Kiválasztod amit akarsz elemezni és a Technical Analysis-re kattintva feljön a JAVA alapú graf rajzoló.Rakás indit rátehetsz, mozgóátlagok, fibo, minden van ami kell.
Törölt felhasználó 2013. 11. 10. 07:11
Előzmény: #776  Törölt felhasználó
Az investing-en a grafikonrajzoló leginkább mely piacokra jó? A honlapon a szerkesztést nem találtam meg, belinkelnéd légyszi?
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 22:22
Előzmény: #774  Törölt felhasználó
Investing nekem tökéletesen megfelel a charthoz, se a TA-t, se a grafikonszerkesztést nem viszem túlzásba.
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 21:41
Előzmény: #773  Törölt felhasználó
tudom, tudom. az elso realtimeos levelem nem pont neked ment, hanem azoknak akiknek ez allandoan tema.
bocsanat, hogy pont a te irasodra ment reagalaskent!
randi szerintem ugyanugy testreszabhato, mint az erste trader, bar az utobbit mar jo regen hasznaltam.
en ugy tudom, hogy minden orszagban fizetni kell a realtime tozsdei reszveny adatokert, vagyis en nem talaltam errol kibuvot. persze ha csinalsz X forgalmat azt elengedik ugyanugy mint itthon.
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 21:36
Előzmény: #773  Törölt felhasználó
A realtime a Randomnál is jól használható információként van megjelenítve, még a grafikont is lehet figyelni mellette a Netboonban. Az kéne, h a Randival lehessen évekre visszamenőleg is grafikont szerkeszteni. Ti milyen grafikon elemző programot használtok, mivel lehet a legjobban rajzolni chartokat?
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 21:02
Előzmény: #771  Törölt felhasználó
Kezdünk nagyon belebonyolódni ebbe a realtime/költség témába, holott nem nekem problémás ez, hanem más fórumtársak kérdésére hoztam fel a saját példámat:
1. Realtime előfizetésem van nekem, erste-féle testreszabható és ezért saját ízlésem szerint van kialakítva, hosszú ideig használtam, ezért megtartom
2. Erste hosszútávon jóval drágább, mint az RC, nagyobb költségek és sokkal nehezebb a dt/swing ezáltal, ugyanakkor nálam a hosszútávú pozik mellett mindennaposak a dt/swing pozik is, valamint az erste számomra semmi olyan többletszolgáltatást nem ad, amiért megérné számomra a nagyobb költségek (kivéve a realtime, ezt meg is tartom)
3. a 100 K-s tőzsdés társadalmat a részvényszegmensre értettem, erről vannak hivatalos publikációk is, nem saját becslésem, akárcsak a realtime előfizetői mennyiség
4. hogy melyik országban van realtime ? bevallom fogalmam sincs, ezt valamely fórumon olvastam, illetve társaságban hallottam, de gondolom van valóságalapja
5. realtime előfizetés kell vagy sem ? nos sztem kell, de a tőzsdézők elsöprő többségének nincs, elég ha csak itt benézel 1-2 fórumra ... 10 percenként más és más fórumtárs kéri a közzétételt
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 20:37
Előzmény: #770  Törölt felhasználó
100Knal joval tobb a tozsdei tarsadalom, igaz sokan kozvetve (befektetesi alapokban lassan 5000 milliard) es ezert nem is tudjak pontosan miben is van a penzunk, mondjuk nekik tenyleg nem kell a realtime! :)
melyik orszagban van ingyen a realtime?! en 3 kulfoldi szolgaltatonal is vagyok es még peldaul az IBnel is fizetek az online adatok utan méghozza minden tozsdere kulon-kulon!
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 20:32
Előzmény: #768  Törölt felhasználó
Miert nem a Randit hasznalod es akkor nem kellene ilyen komplikaltan! :)

Megneztem: 1 arsavos realtime adat 990forint!! Nem ertem miert kell mindenfele szedettvedett oldalrol szerezni ezeket az informaciokat! Ha van 100e forintod a tozsdere es mindossze egyszer kereskedsz hetente, akkor valassz egy olcso brokerceget, mert mar a jutalekbol megtudsz sporolni ennyit es ha pl a heten bealltal 4640re venni OTPt (amikor 4770 volt az ar), akkor még volt lehetoseged nyeroben eladni, viszont ha 15 perces kesleltetessel voltal, akkor azzal még nem kerultel nyerobe! pedig a piac arhoz kepest majdnem 3%kal alltal lentebb a leglikvidebb papirban!!
Akinek van 100ezer forintja a tozsdere (marpedig azalatt nem szabad elkezdeni), annak igenis kell a realtime adat (az 1 savos boven eleg annyival!).
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 16:44
Előzmény: #765  Törölt felhasználó
"Én továbbra is állítom, hogy realtime adatra akkor is szükség van ha csak havonta egyszer kereskedsz, és ahogy a példa mutatja nem bonyolult elérni sem."

Sokaknak drága ... 100K körül van a tőzsdés társadalom és mindössze 10K körüli realtime előfizetés van az országban...
Amúgy pár millával játszok és 1 kötésem alatt megtérül a realtime, szóval sztem is megéri, bár lehetne ingyen is, ahogy más országokban, de itt mindenért pénzt kérnek, holott ez sztem alapból lendítene egy kicsit a likviditáson, de nálunk mindenki a mának él és "1 üzletből meggazdagodni" szemlélet...
p-b 2013. 11. 09. 16:36
Előzmény: #767  totoro
Most tesztelik a brokicégek, ill. dolgoznak az informatikusok, finomítgatják a platformjaikat.
A BÉT oldalon vannak a xetrával kapcsolatos eddig megjelent információk, videók. link
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 16:26
Előzmény: #766  Törölt felhasználó
Sztem ez nem ingyenes vagy nem realtime ..., hétköznap ki kell próbálni ... de sztem inkább késleltetett vagy átlagolós ...

Erste realtime felületem Random ker. felülettel kombinálva: link
totoro
totoro 2013. 11. 09. 15:38
Már kevesebb mint 1 hónap a xetra bevezetéséig és egy cégnél sem hallani semmiről, pedig gondolom a meglévő kereskedési szoftvereket cserélni kell. Vagy nem? Random oldalán konkrétan semmi infó.
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 12:11
Előzmény: #762  Törölt felhasználó
Tőzsdeárnyék honlapján is van realtime.
Az Erste realtime adatról be tudnál tenni a fórumba egy képet, érdekelne h milyen?
Törölt felhasználó 2013. 11. 09. 11:21
Előzmény: #758  Törölt felhasználó
Ez egyébként szimpla matek.
HA mondjuk van 1 millió forintod a tözsdén, és mondjuk ahogy írod 0.45% a napontuli dijad, es havonta mindossze egyetlen egyszer veszel valamit és adsz el (tőkeáttétel nélkül, csak simán a saját pénzedből), akkor az 9ezer forintba kerül, míg az RCnél 4ezerbe. Az 5ársávos realtime díja 2400forint, azaz már havi 1 kötéssel megtudod sporolni az 5 ársávos realtime árának a kétszeresét!! De persze, legyen "csak" 500ezred és legyen csak 0.3% a jutid, így is spórolhatsz annyit, amennyiből ki jön az 1 ársávos realtime adat ára!
Szóval sima költség optimalizálással is el lehet érni dolgokat.

Én továbbra is állítom, hogy realtime adatra akkor is szükség van ha csak havonta egyszer kereskedsz, és ahogy a példa mutatja nem bonyolult elérni sem.
Törölt felhasználó 2013. 11. 06. 15:47
A portfolionál van ez a trader szoba, ott lehetnek hasznos információk, csak ahhoz kell portfolio számlaszerződés.
Törölt felhasználó 2013. 11. 06. 15:08
Légyszi kopizz be egy képet h az erste-nél milyen az 5 sávos realtime.
Törölt felhasználó 2013. 11. 06. 14:40
Előzmény: #760  tomi140
Kizárólag a kicsik miatt sztem nem éri meg realtime-t előfizetni, valamint a realtime és a 1/5 szintű ker.könyv nem bontható szét. Az investing pedig átlagot mutat és pörgős napokon komoly eltérés van a valódi árakhoz képest. Ha nem kereskedsz napi/pár napos szinten akkor valóban simán elég az investing.
Nálam érdekesen alakult a dolog: az Erste drágasága miatt átcuccoltam az RC-hez, viszont a realtime szolgáktatást megtartottam, ugyanis ez formailag és általam teztreszabottan kialakított formája (mezők felvétele, adatok színezése, árfolyam grafikonok,stb.) miatt egyértelműen jobb, mint az RC-é. Szóval most Erste-féle realtime felületen van egy ablaknyi terület ahova az RC kereskedési felület van beillesztve és rendkívül elégedett vagyok a párosítással.
Törölt felhasználó 2013. 11. 06. 14:18
Előzmény: #758  Törölt felhasználó
Az Ersténél az utalás rendkívül drága, továbbá ott nincs olyan jó installálható rendszer mint a Randi.

Topik gazda

zsilak
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek