Fokozatosan átállok terveim szerint én is. Csak néhány likvid magyar papírral fogok kereskedni a BÉT-en kevéske tőkével.
A nyerőket azért kifuttatom. Lehet, hogy 2 év alatt...:)
Ezt fejtsd ki, légy szíves:
"...nem árt figyelni,hogy napi záróáron mennyi plussza illetve mínusza van.
Pl.eur/huf-t kedden venni kellett,mert záróáron 7.mínuszon állt.."
Az eurós számlát pörgetem csak,a dolláros számlára még nem utaltam...
Nyerőben állok,9 hó alatt +14% sikerült összehoznom..Éves szinten meg lehet a 20-22 százalék..Gondolkodom,hogy teljesen átállok erre..A bétes pénzem meg elég gyalázatosan hoz,a telko rendesen lerontja a nyerőt...
Pénzt még nem vettem ki,ezen egyelőre nem gondolkodom...
Kereskedésnél sok mindent figyelni szoktam..Egyszerre nézem két platformon
az órás és a napos chartot.. Macd,rsi,fstoc,21-50-100-200 napos+boll..
Meg nem árt figyelni,hogy napi záróáron mennyi plussza illetve mínusza van.
Pl.eur/huf-t kedden venni kellett,mert
záróáron 7.mínuszon állt..292.76 vétel
aztán tegnap napközben 295 körül már dobni is lehetett..Nyerőt meg zsebbre..
TBSZ vagy NYESZ számlán tudok-e kereskedni devizával?
A hatályos jogszabályok rendelkezései miatt Nyugdíj-előtakarékossági számlán nem lehet tőkeáttételes kereskedést folytatni, azonban TBSZ alszámla nyitható devizakereskedésre is.
A zsenge BÉT-en lévő tőkém egy részét átcsoportosítom máshová (végre valahára), ezért 2 napja tesztelem demo üzemmódban a Randomos forex illetve CFD kereskedést.
Van valaki, aki élesben használja?
Egy-két technikai és adózási kérdésről, észrevételről, tapasztalatról szeretnék eszmét cserélni.
A KBC equitas szintén ugyanúgy megszakadt, ha csomagvesztés volt a neten. Nem tudom, hogy náluk is fennáll-e még ez a probléma, mert már nem vagyok náluk. Ugyanis egy tervezőé a peti és a randi rendszere.
Az ebróker nemcsak a csomagvesztéstől, de pár perc után akkor is megszakad , ha tökéletes a net. Náluk szándékosan szakítják meg a kapcsolatot 5 perces időlimittel (szerintük az ügyfelek védelme miatt) szerintem meg az ügyfelek bosszantása miatt. Ne má ők vigyázzanak rám:) Na náluk is befejeztem mert nemcsak totál szar a rendszerük, hanem csillagászati árakon szolgáltatnak is.
Húzd ki/kapcsold ki a wifid vagy bármit amivel megszakítod a neted. A Randi ettől a pillanattól kezdve megdöglik, még kikapcsolni sem tudod csak kilőni a task managerből. Nekem ez volt a bajom amire jött a válasz, hogy folyamatos net kell. Érdekes, ha bármilyen más brókerszoftver alól kilövöd a netet pár pillanatra akkor simán vissza tud kapcsolódni(nyilván, mert ha jól meg van tervezve valami akkor ez a művelet kb. 20-30 sor kód). Ez egyszerűen vagy lustaság vagy komoly tervezési hiba. Nem tudom melyik a rosszabb.
A netboon az működik, de az nem normális kereskedésre való. A desktop kliensüknek kéne rendesen működni de azt szemmel láthatóan letojják. Amikor szóltam, hogy azért a visszakapcsolódást illene megoldani az volt a válasz, hogy a randi folyamatos netet igényel. Ez a tipikus mellédumálás, mert simán megoldható (hasonló rendszerekkel dolgozok) csak pont nem érdekli őket, mert úgyis mindenki a netboont használja. Persze az nem merül fel bennük, hogy azért mert a másik szar :)
Haat, en szinte mindennap kereskedem naluk (ma pl a tó partrol) és nekem semmi problémám nem volt velük ma sem!
Pedig ma laptop, voda mobil stick, windows7, netboon hasznalat volt.
Zártam tshort otpt-t, meg bux shortot, vesztettem telekom dt-n (lehet, hogy kivezetik a msci-bol, ezert inkabb lezarztam, de errol masik topic van) es nyitottam egy kis eurhuf shortot 296.7(tp)-301.3(sl).
irtal nekik egyebkent mailt? ha kötni kell valamit sürgösbe, akkor szerintem telefonon is tudnak segiteni.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?