Én egy nagy cégnél dolgoztam, csak ott volt jogosultságom SAP-ba belépni. A rendszerben készíthető jelentések, kimutatások ott kinyomtathatók. Ezeket vezetők használták, kontrollingosok elemezték, évenként nyílvánossá kellett tenni az eredménykimutatást. Én csak egy mezei programozó voltam, aki az ehhez és egyéb tevékenységekhez kapcsolódó programokat módosította, vagy újat írtam, ha arra volt igény.
Az SAP egy vállalatirányítási rendszer. Sok almodullal. Pénzügy, számvitel, kontrolling, logisztika stb. Képes integrálni az intézmények gazdálkodási tevékenységét, ugyanis minden alkalmazás, modul egy közös adatbázist használ. Kis-.közép-. és nagyvállalatok egyaránt használhatják. Nagyon drága a bevezetése, ez nem egy letölthető program. A felépített adatbázisból lekérhetők különféle vállalati jelentések, a cég befektetése is biztos benne van. Szerződések, számlák, utalások és még nagyon sok minden végezhető benne.
Számviteli programot (listát) készítettem az adatbázisunk alapján. Ez már rég volt, ma sok helyen SAP rendszert használnak én is megismertem, de itt már csak a helyi igények szerinti kimutatásokat kell lekérni.
Nem kereskedési rendszerrel volt problémám, hanem egy blogba nem tudtam hozzászólni holott regisztráltak.
Én programoztam mérlegkimutatásokat anno, bevallom sokat nem mondott néhány soron kivűl. Egy mezei ügyfél honnan tudná, számára mit jelentenek az adatok. A cég nyereség sorából tudna következtetést levonni.
Szia, sikerült a megjegyzés probléma.Köszi a közbenjárásodat.
A Randomnak van egy szoftwerfejlesztő csapata a KBC Peti felületét is ők programozták, azt hozták át módosítva a Randomhoz.
RND Solutions-miért nem válaszolsz amikor te feszegetted ezt céget..
máskor magaddal beszélgetsz kérdezel-felelszrá most meg más fórumukon irogatsz..
tobb mint fura????
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?