Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 21:04
Előzmény: #1919  Törölt felhasználó
Zoli süsd meg majdnem vettem miattad 20.000-et. Még szerencse, hogy sose veszek promt részvényt gyorsan. Majdnem buktam miattad - jössz egy sörrel. Akkor érted miért kell esnie előbb?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 20:58
Előzmény: #1918  Törölt felhasználó
Csak nem miattam vásároltál...??? Én csak láttam aznap a vételi érdeklődést, ennyi! Bár megindulna már... Nekem is van belőle egypár tízezer :(
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 20:48
Előzmény: #1917  Törölt felhasználó
Kszoli bátyám! ezt kérdezzük tőled mi is! A múltkor hívatkoztál "valami készülődik a Rába házatáján". Mivel a készülődés elmaradt a háztájiban, és akiket felizgattál jól beültek poziba, nos azoknak ki kell előbb stoppolódni. És még Te kérdezed?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 19:38
Szerintetek be fog szakadni? miért??? Nem inkább megindul lassan?
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 19:18
Előzmény: #1915  Törölt felhasználó
Te, hogy en a grafisofttal mennyit szenvedtem!
Törölt felhasználó 2005. 08. 08. 19:11
Előzmény: #1913  Törölt felhasználó
Mint ahogy az előző hozzászólásomban említettem irány a mély.
Beszakadás nélkül nincs emelkedés.
Azért ha valaki tud még egy hasonló szerencsétlen papírról, azt szívesen fogadnám.
Elvégre bővíteni kéne a portfoliót.)))
P.lam a
Törölt felhasználó 2005. 07. 27. 11:26
Előzmény: #1911  Törölt felhasználó
Öntik a népre apapírt.))
Mert nincs „elszállás” „beszakadás” nélkül.

Most kezdödik?
p.lama
Öntik a népre apapírt.))

Most kezdödik?
p.lama
Öntik a népre apapírt.))

Most kezdödik?
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 07. 23. 18:06
Előzmény: #1910  Törölt felhasználó
No meg mama is azt mondta olcsón venni drágán eladni!))
P.lama
Törölt felhasználó 2005. 07. 23. 16:42
Előzmény: #1909  Törölt felhasználó
Beszakadást miért várod,
Törölt felhasználó 2005. 07. 23. 16:33
Előzmény: #1908  Törölt felhasználó
Béla szerint egy komoly beesést követően érdemes lehet ismét visszatérni a Rába nevű papiruszhoz.
Forint komoly gyengülés előtt áll UE terror cselekmények bármikor egy komoly forint gyengülést okozhatnak a kamatcsökkentésekkel párhuzamban, kezdenek kamataink a történelmi mélyponton leledzeni, ami előre vetíti a beszakadás lehetőségét.
Igaz a pánik beszakítja szeretet papírunk árfolyamát is de majd ezt követően átrendeződik a piac és a középpapírok vezető részvénye a Rába lehet.
Üzemi és egyéb nyalánkságok?:)
Wall is?
Badarságok!!!
Lá sd a Synergont veszteséges…………….stb és rövidesen érdemes lesz kiszállni belőle.
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 05. 11. 10:52
Előzmény: #1907  Törölt felhasználó
De itt már azért beszállunk:))))
p.la ma
Törölt felhasználó 2005. 05. 11. 08:16
Előzmény: #1906  Törölt felhasználó
Hát………………….
Ez elég langyos.
Nem kimondottan jó hír.
De már tök megszoktuk ))))
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 22:09
Előzmény: #1905  Törölt felhasználó

Hogy miért esett a Rába?
Eldöntöm a vitát )))
Béla és én.
Sőt a korcsma népe.
Adtuk, keményen adogattuk.
Hétfőtől viszont fordul a kocka.
5 negatívum?:))))
Ugya n uraim a kereslet és kínálat a szempont.
Ja és jól kell tudni venni.
Mama mondta anno olcsón venni drágán eladni………………….
Jóéjs zakát uraim
És a elmaradhatatlan tibeti:
Nem minden bárány fekete, van, amelyiket csak annak látjuk.
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 17:40
Előzmény: #1904  Törölt felhasználó
Hasonlít a Synergonéra. ;-)
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 16:49
Előzmény: #1903  Törölt felhasználó
Az öt érv helyett egy hatodik:
Nézd meg a Rába hároméves trendjét.
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 16:40
Előzmény: #1902  Törölt felhasználó
Kedves Mőbius,
Természetese n mindenki maga dönt. Részemről csak gondoltam, ha tudsz valami olyat, amit egy hozzám hasonló mezei kisbefektető nem vesz figyelembe, vagy ilyen-olyan okokból nem tudhat, akkor ha érdekeid engedik megosztod velem/másokkal...
Üdv.:
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 16:16
A kocsmában hallottam , hogy szárnyal a Rába 690-695. A surpulus indicator jelzése:sell, don't buy
Törölt felhasználó 2005. 04. 28. 15:57
Előzmény: #1900  Törölt felhasználó
A Caterpillar ahogy tudom jót jelentett, a Suzuki állítólag csúcs kapacitással nyomja az új Swiftet, az ingatlan fejlesztést is idénre igérték Győrben, HM megrendelések futnak.Ez a negyedév hozhat pozitív meglepetést, negatívot szerintem nem nagyon...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek