Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zborde
zborde 2007. 11. 21. 14:14
Előzmény: #16159  zborde
Rendberakták :-(
zborde
zborde 2007. 11. 21. 14:00
1944 2250 1955 200
1943 2200 1956 465
1942 1000 1957 50
1941 1174 1958 300
1940 1731 1959 4247

Érdekes a vevői oldal mintha venni akarnának most,
érdekes
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 14:00
Előzmény: #16157  Törölt felhasználó
1944 alatt szépen támasztják :-)
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 12:39
ja ha lenne még pénzem
TrendMan 2007. 11. 21. 12:06
Előzmény: #16155  On-Line
Jó hir !
Egyre kevesebbet kell adózni !!!
On-Line 2007. 11. 21. 11:25
Előzmény: #16153  Törölt felhasználó
:)

Neked már rég aludni kellene :)
Monster 2007. 11. 21. 11:24
Előzmény: #16153  Törölt felhasználó
A nagy brummogás közepette érdemes figyelni, hogy gyengül a forint. Legalább az euróbevételek legyenek biztonságban:)
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 11:20
Előzmény: #16151  Monster
brumm?
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 11:20
Előzmény: #16151  Monster
Én még tavaly májusban nem olvastam a topicokat,de gondolom , hogy ugyanez a világvége hangulat lehetett mindenhol.
A cég megszünik? NEM!!!akkor előbb-utóbb jönnek , akik nyerni akarnak a részvényeken...ennyire egszerű...én ezt már úgyis a gyerekeimnek akartam hagyni, egy-két hét , hónap még igazán belefér a várakozásba!!!
Monster 2007. 11. 21. 11:11
Előzmény: #16150  Törölt felhasználó
Hát, a humetben én is izgulnék rendesen:))
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 11:08
Előzmény: #16148  Monster
Ha már eléggé sokan ülnek bukóban , és már nem lesz , aki ingyen lemond az értéket képviselő, valóban fundára épülő részvényéről, akkor előbb megnyugvás majd felfelé indulás....ha minket ennyire zavar , akkor azt aki rengeteg pénzét látja most bukóban , az sem fogja hagyni , hogy bizonyos szint alá csökkenjen...szerintem.
A béten szerintem a Rába és az Otp egészen biztos , hogy jó fundákkal rendelkezik , az pedig sajnos benne van , hogy nem mindig csak kaszálni lehet , ha így lent maradnak az árak , újra kötöm önmagam és nem kell fletonak adót fizetnem , a jelenlegi állás szerint másfél millát megspórolok magamnak , ez van.
Itt most szerintem senki nem tud igazán okos lenni!!!!
Ha humetben ülnék , jobban izgulnék...majd meglátjuk.
DE:Trendman megmondta a tutit , lehet , hogy félévet -évet is várni kell az eladással , de a haszonéhség egyszer előcsalógatja azokat, akik a banki filléreknél többet akarnak keresni......de ez csak egy kis speki véleménye!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 11:08
Előzmény: #16148  Monster
szerintem már egy párszor elemztük itt a concorde és a rába kapcsolatát.
Monster 2007. 11. 21. 11:01
Előzmény: #16146  egyveleg
Felsorolhatná az összes céget a bét-ről tulajdonképpen, nem tudom mit akar ezzel. A rába az önkoris és wmasler szórás után 2100-2200 körül stabilizálódott, mikor a nemzetközi para behozta az általános esést. Az otp esett vagy 15%-ot, a mol 10-et, az egis másik 15-öt, a matáv igaz, hogy csak 7-8%-ot. A rába 10% körüli esésben van azóta, a fotex úgyszintén. Szal ha másik papírokat akarnak lehúzni, csak ki kell cserélni a cégneveket a cikkben...
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 10:57
Előzmény: #16146  egyveleg
Szeretne venni még alacsonyabban és nem tetszik neki!!!
egyveleg 2007. 11. 21. 10:53
Előzmény: #16145  egyveleg
bocsi lemaradt

"Tanult kollegánk szavaival élve: apálykor derül ki, hogy ki ment meztelenül fürdeni, mert előkerülnek a gyíkok. Talán nem véletlen, hogy a jelenlegi hangulatnak éppen azok válnak elsőszámú áldozatává, akik fundamentálisan még nem bizonyítottak, csak a hit volt bennük. Ilyen ugye a már sokat esett, de még mindig drága Rába, vagy a profittal - az árazásához képest - nemigen vitézkedő Fotex."

Vélemény?
egyveleg 2007. 11. 21. 10:53
Előzmény: #16143  TrendMan
Ez olvassátok ez egy Concord
cikk:
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 10:52
Előzmény: #16143  TrendMan
Egyszer lent , egyszer fent....most lent,,de fog ez feljebb is menni---mert mennie kell!
TrendMan 2007. 11. 21. 10:41
Előzmény: #16141  Törölt felhasználó
1702, Rövid válasz a hosszú kérdésedre :
A befektetöi haszonéhség a garancia.
És a történelmi tapasztalatok is ezt igazolják vissza.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 10:41
Előzmény: #16141  Törölt felhasználó
1702

Igazad van.....de volt már néhány ilyen helyzet és megoldódott, én maradok optimista továbbra is nem tudok mást tenni és nem is akarok!!!
Biztosíték semmire sincs...de nem csak itt máshol sem.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 10:31
Előzmény: #16138  Törölt felhasználó
Bár másnak címezted a kérdést, de belekotyognék 1 kicsit:
Mégis mi garantálja szerinted azt, hogy bármennyi idő múlva _biztosan_ lesz ismét mondjuk 10k vagy 9k5 az OTP? (korrektség kedvéért: Vagy a Rába 2800?)
Ha válasz nem az, hogy "semmi", akkor gyorsan nyeld be a bukót, és csináld azt, amivel a most elszórni tervezett pénzedet eddig szerezted. Javaslom, hogy tanulmányozd a telekom szektor tündöklése és bukása című hősi eposzt. Ne csak chart szinten, hanem gazdasági, jogi(!), iparági környezet, növekedés, stb szempontjából. Sok példát lehetne hozni, de ezt talán saját emlékekből is tudod ellenőrizni, mert nem volt olyan régen.
Amit ki lehet jelenteni az kb annyi,hogy HA megnyugszanak a piacok ÉS nem lesz jelentős gazdasági recesszió, akkor VALÓSZINÜLEG idővel újra elérhetik a részvények a korábbi értékeltségi szinteket. Úgy általában. A Rába kapcsán azért lehet mégis jóval bizakodóbbnak lenni, mert itt egy kőkemény funda van a cég mögött, ami idővel felvásárlási célponttá fogja tenni. Feltéve, hogy addig nincs globál KO. A bankszektorral kapcsolatban nem merném ugyanezt megkockáztatni.