Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
siemens 2007. 11. 15. 15:01
Előzmény: #15879  Törölt felhasználó
Igen?
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:57
Előzmény: #15878  Monster
Szépen folyik a gyűjtögetés.
Monster 2007. 11. 15. 14:34
Előzmény: #15877  tigus7313
Márpedig Pintérék tartják magukat ahhoz, hogy meglehet...:)
tigus7313 2007. 11. 15. 14:25
Előzmény: #15875  Törölt felhasználó
A 4 milliárdos EBIDTA eléréséhez minimum 800 millió üzemi eredmény kell a Q4-ben.
Hm, ha ez meglesz és az árfolyamok sem változnak jelentősen, milliárd feletti nettó eredmény várható!!

És ezután jön a 2008........
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:18
..de a kivétel erösiti a szabályt!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:15
Előzmény: #15874  egyveleg
Egyveleg...Tiéd a pálma....

ez a legjobb szabály!!! A LÉNYEG!!!
egyveleg 2007. 11. 15. 14:13
Előzmény: #15872  Törölt felhasználó
Aktív :

Van egy alapszabály ne csinálj a pluszból mínuszt!
Monster 2007. 11. 15. 14:12
Előzmény: #15867  Törölt felhasználó
Alapvető dolog véleményem szerint, hogy a jó és fejlődő cégeknél az árfolyam hullámvölgyeit legfeljebb vételre szabad kihasználni. Eladni akkor kell, ha a cég megállt a fejlődésben, vagy jelentősen túlértékeltté válik. Jelen pillanatban mind a rába, mind az otp fejlődő cég kategóriába esik, miután egyre jobb eredményeket hoznak, és további javulás várható tőlük, túlértékeltnek nem nevezhetőek, miért is kéne eladni őket?
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:05
Előzmény: #15870  egyveleg
3 ok miatt vennék még ha lenne pénzem:

1. nem tudták 2000 alá nyomni
2. Pintér sose volt még ilyen optimista
3. Mert occsó :)
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:05
Előzmény: #15868  egyveleg
Kedves Aktiv !!!

Nekem is van mindkettő!!!!
Nálam két fő szabály van :
1...nincs ilyen mondat , mi lett volna ha:::::
2...ha éppen pince...tudni kell a türelmet megélni

DE:én csak egy vagyok a sok kicsi halból...a saját stratégiádat TE MAGAD alakítsd ki!!!!
egyveleg 2007. 11. 15. 14:04
Előzmény: #15867  Törölt felhasználó
aktiv jol teszed

Hidd el ez türelemjáték! És meg lesz az eredménye!!

Hisz a mondás is így szól:
"A türelem tornaterem!" :-)
kissherceg 2007. 11. 15. 14:02
Törölt hozzászólás
egyveleg 2007. 11. 15. 14:01
Előzmény: #15866  Törölt felhasználó
Hát nem tudom erősen gondolkodom hogy belevegyek e most vagy várjak egy kicsit
A kapzsi felem az hogy igen, az ovatosabb pedig hogy ne!

Nap végére meglátjuk ki győz?

egy könyvet dobjatok be nekem légyszi
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 14:00
Előzmény: #15866  Törölt felhasználó
Köszönöm a választ. Én csak egy hónapja kezdtem, mondanom sem kell OTP-m is van. Szóval szívás az egész. Csak rossz kedvem lesz tőle ha ránézek. De megtartom akkor is!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:58
Előzmény: #15865  Törölt felhasználó
Várnod kell , rossz most a hangulat , de talán éppen azért aki kiszáll a ricsiből sés az oti-ból átjöhet ide:::itt most lehet nagy emelkedés , de tudni kell várni!!!
Mivel ma nem tudták leküdeni 2000 alá , ezért nem sokára felfelé és ha átjut (1-2 hét) a 2230-on onnan már tényleg van tér felfelé!!!!
DE:Ez csak az én véleményem!!!!Én eszerint tartom és majd 3000 ért eladom február márciusban!!!Talán??!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:52
Előzmény: #15842  Törölt felhasználó
Olvasom leveleteiket, és kicsit bizakodóbb vagyok.
2226-ért van Rábám, és csak esik azóta.
Mennyire valós ez a derülátás ?
Bár a tutit senki nem tudja, ennél lejjebb már valószínűsíthető hogy nem esik ? /2.047/
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:43
173.83
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:34
Miről beszélsz???
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:29
Előzmény: #15860  Törölt felhasználó
Na leveszem, mert nagy a gáz!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 15. 13:27
Miről?????