Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 09:28
Előzmény: #13279  Törölt felhasználó
Dreamer: ilyen listát honnan lehet szedni?
Ez azt jelenti, hogy a cashline es CD eladott?
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 09:14
Előzmény: #13277  Törölt felhasználó
Üdv újra Rábás bajtársak!

Kereskedők Összegzés (DB)
RBHU 31000
BUDACASH 5350
EQUITAS 3888

TAKARÉKBANK -10000
CONCORDE -10500
CASHLINE -13000

Ez így nem néz ki túl jól a mai napra...
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 09:14
Előzmény: #13277  Törölt felhasználó
Mind eladva!
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 09:11
Előzmény: #13276  Törölt felhasználó
ez csak maci korrekcio lesz
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 08:53
Előzmény: #13274  Törölt felhasználó
Igen, kisbüfik szövetkezzünk, alapítsunk érdekvédelmi szervezetet, ne adjátok 2999 alatt senkinek, nekem van 68 db-om nyár eleje óta tartom...:)
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 00:13
Előzmény: #13263  balta
"Kaqkk: Bár Lau a jogász, de szerintem ez nem ütközik sem a tpt-be, sem bármilyen BÉT szabályba,...."

Nem is az a bajom hogy eladott meg vett hanem az hogy ezzel tudatosan befolyasolta az arfolyamot. Ha ez legalis akkor it az osszes ceg ossze 10-20% tulajdonosa jatszhatna ezt es akkor nem fulescseszek meg mittomen mik lennenek hanem szinuszhullam lenne minden reszveny
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 00:09
Előzmény: #13268  stoky
"szerintem kár varriálni. mert semmit nem tudunk a háttérmozgások igazi okáról.
lesz-e még további nagy eladó(k) a napokban hetekben avagy nem
tehát hogy merre trendel a következő hetek majd megmutatja..
türelem, kivárás az igazi alkalomra a jó tőzsdés jellemzője
rövidtávon spekek mozognak"
Ez jol hangzik, tozsdesek vannak is de hol itt a tozsde??? Valaki ezt nezi amerikabol azt hiszi valami tozsdemonopoli jatekba csoppent, ha ez mind mehet minden nelkul. Nincs valami kisbufi szovetseg aki fellephet valahogy? nem idealizalni akarom a helyzetet mert a itt a penz az ur de mar legalabb ugy csinaljak ne vegyuk eszre ha meg eszrevettuk akkor legyen mar valami ,legalabb irjak meg vagy mittomen.csak piszkalja a csoromet
teknoc 2007. 10. 11. 23:02
Tudja valaki hogy milyen szavazati határok vannak kivezetésre, vagy egyébre a Rába alapszabályában, esetleg közgyűlési határozataiban...Szóval mekkora hányad kell hogy érdemben bele lehessen szólni a vezetésbe?
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 22:54
Előzmény: #13271  stoky
Nekem 2600-as érzésem van.
stoky 2007. 10. 11. 22:49
Előzmény: #13269  teknoc
tisztára démász utolsó hónapjai érzésem van, valamiért
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 22:46
Előzmény: #13269  teknoc
teknoc 2007. 10. 11. 22:40
Igy van, itt rövid távon speki mozgatás van, amit nyilván valami céllal csinálnak, általában nem a piac megnyugtatása a cél. Variálni nem kell, nem kell parázni, és különösen nem kell olcsón odaadni.

stoky 2007. 10. 11. 22:34
Előzmény: #13267  Törölt felhasználó
szerintem kár varriálni. mert semmit nem tudunk a háttérmozgások igazi okáról.
lesz-e még további nagy eladó(k) a napokban hetekben avagy nem
tehát hogy merre trendel a következő hetek majd megmutatja..
türelem, kivárás az igazi alkalomra a jó tőzsdés jellemzője
rövidtávon spekek mozognak
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 22:27
Előzmény: #13266  teknoc
azért hogy nagy forgalomal essen!:))
teknoc 2007. 10. 11. 22:22
Foglaljuk össze miket tudunk:

A győri önko eladta a Rába papírokat, mindenféle magyarázattal, hogy miért ilyen olcsón tette, vagy miért nem tartotta be a korábbi ígéretét, majd azt csodák csodája felszívta a piac sokkal magasabb áron.
A pénzt jó gazdaként félretette.

-Az utóbbi napokban hirtelen több nagytulaj is eladott és nagy részét vissza is vette. Hirtelen ráéreztek a lehetőségre mint P.lama

A mgmt nem kommentálta az eseményeket, lehet hogy azért, mert komolyabban senki nem akart írni
róla

Hirtelen nagy lett a forgalom, több új nagytulajnak kellett volna létrejönnie ha itt normál kereskedés folyik. Miért mertek hirtelen az eddigi nagytulajok kockáztatni és eladni visszavenni, mikor kályhás 1400-on vett. Eddig miért nem jutott eszébe variálni? Holott a papírt sokkal alacsonyabb árfolyamra tartották az elemzők már korábban is!!

Volt arra példa hogy egy papírról ennyi rosszat írtak, és mégis majd négyszeresére ment fel ilyen rövid idő alatt?

Többen leírták hogy ezek nem véletlenek, más inkább megérzésekre hivatkozott, meg áramlásra, amire max 10% esélyt adott az egyik hozzászóló.
teknoc
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 22:20
Előzmény: #13264  Törölt felhasználó
micsoda kombinálásmegy itt kéremszépen! :))
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 22:16
Előzmény: #13263  balta
balta!
Ha megnézed a hétfői közel 2,5 milliárdos forgalmat, az 1.056.318 darab részvény forgalmából állt össze. Ebből levonod a Wamsler 150k eladását és 115k visszavásárlását (ez a napi forgalom 25%-a), akkor gondolhatod, hogy a maradék 75%-ot, azaz több, mint 791k mennyiségű részvényforgalmat nem mi kisbüfik adtuk össze beszarós állapotunkba. Ennek a 75%-nak a nagy részét nagybüfik mozgatták, igen szervezett összhangban. A Wamslernek korán volt a fél 5-ös zárás, így nem sikerült visszavenni a hiányzó 35k-t. Ezért lett hír belőle. A többi nagybüfinél eladás=vétel, így ők inkognitóba maradtak, de az árfolyamban igencsak nyomot hagytak.
balta
balta 2007. 10. 11. 21:04
Előzmény: #13261  Törölt felhasználó
Kaqkk: Bár Lau a jogász, de szerintem ez nem ütközik sem a tpt-be, sem bármilyen BÉT szabályba, hogy ugyanazon a napon eladd majd visszavedd a részvényeidet - mennyiségtől függetlenül. Mi kisbüfik meg csak értetlenül nézzük, hogy mi a franc van, miért szakad a papper, amikor semmi hír. Ráadásul, amíg át nem lépi az 5%-ot, mostmár utólag sem kell bejelentenie, hogy játszadozott egy kicsit.
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 21:00
Előzmény: #13260  Törölt felhasználó
Üdv. Mercurius!
Örömmel látlak a Rába tulajdonosok közt.
Eladtam a Genimből és a győri borításkor vettem Rábát, amit most hétfőn megdupláztam. Ezek még bukóban vannak.
Tegnap zárás előtt javítottam a Rába portfóliómon, vettem még 200 db-ot a maradék kosztpénzen. Ez ma már pluszba került.
Holnapra 2300 fölé várom a Rábát, jövő hét végére pedig 2500-2600 közé.
Törölt felhasználó 2007. 10. 11. 20:42
Előzmény: #13257  Törölt felhasználó
valaki elmondana egy ilyen kis tozsdekeszegnek hogy amit ez a kalyhas csinalt mar megint az szabalyos???

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek