Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Sziasztok! Egy ideje figyelem ezt a topikot, de eddig nem írtam ide.
Na most kifejteném az én kis véleményemet :-) Nincs nagy tőzsdés tapasztalatom de a Rába-t azóta figyelem. Amikor június elején volt az a vágta 22xx-re sokan temették az árfolyamot nekem az adta a 100%-os biztonságot, hogy nem fog esni, hogy a Trigon 2241Ft-on tette bele a másik 5%-át. (javítsatok ki ha tévedek). Akkor volt az, hogy kb másfél hónapig egy 100 Forintos sávban mozgatták az árfolyamot a pillanatnyi világpiaci hangulattól függően, de sose engedték bezuhanni mindig visszahúzták. A Trigonnak mi haszna lett volna beborítani az árfolyamot 2241-ről, ha ott vette (valszeg a menedzsmentet karóba húzták volna). A jelenleg szerintem ezen a szinten nem fognak borítani kis tételekben sem. Ennyi papírt még a kicsik sem tudnak elnyelni. A biztonságos borítás szerintem az olyan 3300-4000 Ft környékén lehet. Most lehet megint egy fél, egy, másfél hónapig megint ez a bázis építés lesz de elindul majd. Azért láttátok mekkora tételeket kötöttek be 2700-2800 között ezt nem a kicsik csinálhatták.
Így még tuti lesz egy két megrántás szerintem. Persze az ördög sosem alszik :-)
Nem tudom, hogy kinek van igaza,majd az idő eldönti. A véleményem az, amit leírtam, ettől még bármi lehet.
A Korcsma népének érvelése alapján 2400 körül pont ugyanilyen indokolt lett volna az eladás.
Ja, és nem áll szándékomban rádumálni, hogy visszavedd a cuccot, amiért feszegetem, az az, hogy talán tudsz valamit ami még bezavar, csak (még) nem mondod...
Szóval? ;)
1702
Ok.ok mindenben igazad van de amit betoltak pénzt azt ki is kell venniük és a „pénzbetolás” semmi másra nem jó mint a szerencsés földtérésre!!!!
Hiszek én is a spekulatív felhajtó erőben a Rába piacán.
De valami azt súgja egyre több negatív hang hallatszik a korcsma befektetői közt és azt azért tudni kell ők nagyon mélyen vetek és nagyon tele vannak. (mint Julis (Ö a kutya)a WC ajtó mögött)
ahhoz, hogy pannonplast story-t lehessen futtatni a Rababol kellenek fuggetlen nagy resztvevok(ezek termeszetesen mar megvannak, a neveket inkabb nem emlitenem, de szerintem nem nehez kitalalni)...
Ez a papir tokeletes a minipulalasra, raadasul van mogotte mukodo ceg is tevekkel! sokan azt hiszik, hogy jaj de draga ez a papir, itt nincsen olcso meg draga addig amig nem a fundamentumok hajtjak az arfolyamokat! Fel ev sem kell es duplajan lesz az arfolyam!
Nemzetközi zuhé bármikor közbejöhet,akár mit veszel.
Viszont éppen a rába volt az egyik hazai (talán egyetlen), amelyik meg sem rezzent a jelzálogpara első menetében. Persze rögtön vissza fogod írni, hogy és mi garantálja, hogy másodszor sem fog? Elvileg semmi, de a tulajdonosi kör azóta maximum koncentráltabb lett, de összetételében nem változott. Vélhetően a gondolkodásmódjuk is azonos maradt, az ebből következő reakciókkal együtt.
Az azonnali felvásárlásban én sem vagyok biztos, de abban igen, hogy ez ügyben nem sok jelentősége van annak, hogy hányszor (pl.5 helyett 6 vagy 7) fordul meg a piacon a cég 100%-a. Ez csak azt méri, hogy az átértékelődés során milyen a fluktuáció.
Egyébként meg őszintén remélem, hogy neutralnak lesz igaza, és igazi pplastot csinálnak a rába chartjából is a tulajok. A technika már bizonyított (pplast, syn, ahol aztán tényleg a semmire megy a bubifújás), csak gyártani kell a chartot, meg időnként tolni alá a híreket, stratégiát, üzemi mutatókat. Ez a rábánál ráadásul mind adott, és javuló trendben van.
Azt már csak külön mondom, hogy globalice az a pénz amit a jelzálogpara fékentartására betolnak először a pénzügyi rendszerben terül el, és általánosan emeli /támasztja a részvényárakat minden különösebb eredményváltozástól függetlenül.
persze a vilagvalsag elott nincsen kegyelem, de errol messze nem beszelhetunk, masodsorban kb 3-4 millio reszveny van eddig elraktarozva, a tobbi pedig daytrade illetve spekulacio kapcsan forgott meg a tozsden...
Ha közbe nem jön egy nemzetközi zuhéééééé
Amúgy a felvásárlás történetben egy komoly technikai hibát látok.
Már megfordult párszor a tőzsdén az őszrészvény elméletileg már gazdát cserélt a cég 100% ba.
Valami más van itt a hátérben ami ha kiderül beszakadhat a papír.
Erős idegzetűeknek ajánlott a Rába most már.
eleg naiv a megkozelitesetek kedves Sorstarsak,
itt mar nem erdemes a ceg fundamentalis tevekenysegerol beszelni, meg honvedelmi tender es stb...ha csak a dollar arfolyamot vesszuk figyelembe mar regen zugni kellet volna a reszvenynek!
egyertelmu, hogy szepen vasarolgatjak fel a ceget, es nem a futomu hanem egy estleges ingatlan story miatt! gondoljatok csak bele a pannonplastba mar 2000 korul tulvett volt a reszveny most pedig a 10 ezret karcolja, ebbol a Rababol ugyanez lesz!
Még ha nem is esik jól adja a jó korcsmai tündér hogy húzzon a Rábán a hír.
A korcsma népe már nem bírta cérnával a feszültséget és megremegett a kéz.
Nem csak Béla nadrágjában hanem döntésében is.
Lüktet már a lufi és a jelzálogos mizéria következményei még nem érződnek.
Szerintem dolgoznak az érintetek a bajaikon és csak átmenetileg orvosolták a gebaszt.
Rába és a láma
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama