Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 12:00
Előzmény: #2995  Törölt felhasználó
a 2000-et csak úgy írtam, nem vagyok profi tippelő, de ha az ember ennyit rak egy spekulatív papírba, akkor merjen álmodozni és ne szarja össze magát, mert valami becsődölt ember eladott 20 darab rábát 10 forintért olcsóbban. Szóval én tartom, szerintem vennék is, de ekkora mennyiség elég, beteszem a fiók mélyére, augusztus 10 körül kiveszem, nézegetem és lesz ami lesz. Persze 14-re beteszek egy stopot, nehogy elússzon a ház, ha már a nyereségem fele elment a szar eredményen...persze mi jó eredményt várunk!
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 11:55
Előzmény: #2998  pancserlama.
akkor feltételezem az a minimális nem mérvadó pozi még hízni fog egy kicsit?
pancserlama.
pancserlama. 2006. 07. 27. 11:34
Előzmény: #2997  werkaz
Teljesen mindegy milyen a gyorsjelentés.
(természetesen realitásokon belül)
A Rába „el fog szállni”

Megjegyzem minimális nem mérvadó poziból beszélek.

A jelen és középtáv legjobb speki papírja.

Én időközbeni korrekciókkal de tartom az 1700-1900 et.

béla
werkaz 2006. 07. 27. 11:26
Előzmény: törölt hozzászólás
Szvsz mivel mindenki pozitív jeletésre számít, a jelentés előtt fogják gyűjtögetni, jelentés napján ha jó a jelentés kis profit realizálás várható. (Ha meg rossz akkor zuhé, de nagy)
De jó jelentés után megindul ez.
lehoka 2006. 07. 27. 11:19
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 10:35
Előzmény: #2993  Törölt felhasználó
Mikorra tippeled a 2000/db-t? Hány jó negyedév kell még ahhoz?
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 10:01
Előzmény: #2993  Törölt felhasználó
Jól látod havi, a lényeg most tartani a pozit és nem ugrálni! A legjobb papír a BÉT-en most a Rába, örüljön aki tele van vele:)
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 09:29
Előzmény: #2991  Törölt felhasználó
mindig kis szaros eladásokkal nyomják le idáig unalmukban, utánna meg nagy forgalommal felhúzzák. Ha nem lenne a pénzem 40%-a rábában, akkor kihasználnám az ilyen hullámvasutakat, de most hosszútávra megyünk...2000ft/db-ig.
:)
werkaz 2006. 07. 27. 09:29
Előzmény: #2991  Törölt felhasználó
mivel 880 fölött szép nagy 10 k-s pakkok kerültek kivételre, csak néhány gyorsan kpra váltandó kis pakk került bedobásra.. konszolidálódunk...
Törölt felhasználó 2006. 07. 27. 09:26
Előzmény: #2990  Törölt felhasználó
szvsz most van itt az alja, ennyi a szokásos lejtmenet, 870-ig nem megy le, jövő hétfőig visszamegy 900 fölé.
Törölt felhasználó 2006. 07. 26. 20:07
Előzmény: #2989  Törölt felhasználó
defektes a rábánk, de semmi gond, a dolog el lesz rendezve, kerékcsere után irány az egyenes :D
Törölt felhasználó 2006. 07. 26. 11:32
Drága batyó! Remélem nem csak a Fotexet rejtegeted a kamádban! :) 620 alatt végy érzelmess búcsút tőle, és pattanj a fülescsésze nyakvonalán a Rá-ba! Üdv:s.c.
Törölt felhasználó 2006. 07. 26. 11:23
Úgy szokott lenni, hogy miután kitör utána sopánkodunk, hogy miét nem vettünk! Ilyen szép fülescsészét már régen láttam! A fogalommal van még egy kis bajom! 920-tól nagy fogalommal annyira tetszene...................
allergia 2006. 07. 26. 11:12
Előzmény: #2986  Monster
viera,

Gratulálok. FANTASZTIKUSAN átlátod mind a Rába, mind a Linamar termelését, piaci helyzetét. Javaslom neked a bet.hu oldalt, le lehet tölteni a cégek gyorsjelentéseit, nézegesd egy kicsit, hátha feltűnik valami.

Régóta szeretném elérni, hogy az alapvető pénzügyi fogalmak a középiskolai tananyag részét képezzék. Neked is jót tett volna. De elég, ha újra elolvasod a természestes számok halmazát, és hogy az origótól melyik irányba nőnek a számok....
Monster 2006. 07. 26. 10:57
Előzmény: #2985  sailor
Csak a reményünket tudjuk kifejezni:)
Ha a fedezeti oldal nem kavar be, akkor mostanra már komolyabb pozitív eredményben lehet bízni. Évek óta először.
Szerintem.
sailor 2006. 07. 26. 08:50
Előzmény: #2984  werkaz
Ha technikailag nézem az árfolyamot akkor 900 alatt egy fülescsésze, ha kitör akkor az alakzat nagyságát kell rámérni a kitörési pontra igaz?

A tapasztal RÁBÁSOKtól jó lenne egy kis infó mennyire lesz jó a Q2?
werkaz 2006. 07. 26. 07:31
Előzmény: #2983  Monster
hajajj, megjöttek a huhogók. Ha technikailag nézem a chartot, még csak most tört ki igazán. Egyébként a fordulat nem most történt a rábában (ezt nem a régi rábásoknak írom, ők tudják) hanem tavaly mikor az eremény már nem romlott tovább azóta folyamatosan nő. A forint romlása sokkal kedvezőbb számokat produkálhat, a cég fundamentálisan bőven névérték felett ér. Valami pannonplast féle sztorit látok kialakulni. Természetesen lesznek visszatesztek, de mindíg a nagyobb pakkok mozgásár figyelem, és azok egyenlőre azt mondják ez a papír felfele fog menni...
Monster 2006. 07. 25. 23:26
Előzmény: #2982  Törölt felhasználó
Úgy látszik, hogy Bélának kellett a pénz serre:)
Törölt felhasználó 2006. 07. 25. 23:12
Előzmény: #2981  sailor
900 -as stop bármily optmista vagyok, szinte 100 % korai, nehezen ment át és vissza is nézett, olyan nincs ,hogy innen elugorjon hipp hopp

Láma!
Béla tényleg kiszórta? dehát miért, nem mondtad neki ,hogy ez az év befektetése?
sailor 2006. 07. 25. 22:43
Előzmény: #2980  Monster
Ha plusszos lesz a Q2 akkor van még bőven tér felfelé, ha nem visszaesünk....kár lenne 855-ről van egy kis pakkom de nem tudom hova rakjam a stoppot 900-ra felhúzni még korai???
Mit tanácsoltok

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek