Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nem tudom,tudod hogy citadellában vok benne.Nem tudom mekkora pakkod van (meg nem sok a közöm),de havan miből még lentebbről akkor realizálj,egy kicsit,én szoktam ezzel nyugtatni magam.Aztán aláállok biztonságban,legfeljebb hígul a pakk,olcsóbb bekerrel.Az is jó érzés.Mivel az ingatlanbiznisz évekig eltarthat,nyugodtan veheted alapul a cit. havi jelentését alapul.Látom a szomszédba is vagy,engem ezzel a nickkel nem engedett.
Ha csak reálbefektetések lennének, nem is zavarna a BVPS, és nem is kellene havonta közölni. A BVPS becsült közlése nem időigényes. "Nem a befektetői fontosságot kellene azonnal feszegetni" - nekem nagyon nem mindegy, hogy mi történik a befektetésemmel, pláne, hogy nekem csak hivatalos információm vannak.
A havi tájékoztatások esetében most is így van, kivéve értelemszerűen a negyedéves zárásokat:
ekkor régebben is később jelent meg (a BVPS) az időközi vezetőségi beszámolóban.
De ekkor még a magyar számvitel alapján tették azt, vagyis
még nem IFRS alapján állították össze az időközi beszámolót,
nem konszolidáltak.
Ezek (kötelezőek) és időigényesebbek, mint régen.
Nem a befektetői fontosságot kellene azonnal feszegetni, hanem először célszerű figyelembevenni, hogy a tájékoztatás milyen kötelezettségeket ró a cégre.
Jaj ne már, a befektetők mindig csak annyira fontosak mint a választók. Nem kell pánikolni, ha nagy lesz a baj, a benfentes eladások jönnek először, aztán a himi humi, a végén úgyis megtudjuk a tutit:)
Szóval eddig is tudtak egy BECSÜLT értéket közölni. Nem is voltak olyan pontos értékek ezek, mint egy befektetési alapnál a napi egy jegyre jutó nettó eszközértékek (amiket naponta kötelesek közölni).
"Az Igazgatótanács értékelését a rendelkezésére álló, és hangsúlyozottan inkább iránymutatásként
szolgáló, nem végleges adatai alapján készítette el"
"Az adatok magukban foglalják a még le nem zárt, nem realizált befektetések és pozíciók piaci értékét* (2015. május 31-i záróárat figyelembe véve -ahol elérhető) és az azokra vonatkozó BECSÜLT ADÓKÖTELEZETTSÉGEKET, illetve a VÁRHATÓAN járó és fizetendő kamatokat, valamint egyéb jövedelmeket és kötelezettségeket is, ám az értékek még ebben az esetben is csak BECSLÉSnek és NEM HIVATALOS, végleges eredménynek tekinthetőek."
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)