Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
A lényeg, hogy valaki, vagy valakik összehangoltan eljárva 33% fölötti befolyást szereztek a cégben, így kötelező vételi ajánlatot kell tegyenek, akkor is, ha a teljes részvényszámra vetített szavazati joguk nem éri el még az 5%-ot se. Lehet szándékosan mentek ebbe bele, mert így most letudhatják a kötelező vételi ajánlatot 12e körüli árfolyam mellett. Viszont akkor mutassák be részletesen a terveiket a céggel.
Tudni fogjuk mert az AKKO jelenti a saját részvény tranzakciókat. DE ha így tesznek akkor most van kb 15 MRD forint saját részvényük, elég nagy céget tudnak betenni. Jön a Wing tényleg? Esetleg Bonafarm vagy a MArket jön ide?izgalmas év előtt vagyunk!
Most jut eszembe. Lehet, hogy mégis kell jelenteni. Mivel a Vár Zrt. végső tulajdonosa a Lehn AG ami meg Ádámosié. Tehát Ádámosinak így már lesz 6370+20000 részvénye ami, 26370/494236=5,34%.
180 napos átlagár ez a 11 ezer. Lehetett volna előző napi zárón is a csere az jobb lett volna. De ez a 180 napos átlagáron a semleges változat. Lehetett volna bármennyi is.
Tényleg nem kell jelenteni mert változott a helyzet: az előző vezetés úgy számolta az 5 %-ot, hogy a közkézhez viszonyított. Az alapján 1600rv körül jelenteni kellenne, hogy elérted az 5 %-ot. Az új vezetés kért egy értelmezést az MNB-től akik szerint a teljes rv számhoz (kb 450.000) kell viszonyítani az 5%-ot az meg több mint 20.000rv. Beszéltem a kapcsolattartóval egy pár hete a kgy után onnan tudom ezt.
De szerintem kell. Mert a szavazati arány kb 40% lesz. Mivel a saját részvényeket nem kell számolni. Ádámosi és Korányi is jelentett pedig ők sem szerezték meg a teljes mennyiség 5%-át.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)