Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Nem tudom, ezt kötelező frissíteni, vagy csak mondjuk évente? Természetes dolog, ahogy veszik adják is, de ez most egy sokdarabos ember lehet eladói oldalon napok óta. És megöl a kíváncsiság :)
Ekkora cégméretnél szerintem normális, hogy mindig akad eladó. Az ingatlan felé való nyitást is kritizálják jó páran, akár ők is lehetnek azok (vagy az év eleji drágán beszállók stb).
A hostel példájából kiindulva idővel gondolom meg fogjuk ismerni az új irodaépülettel kapcsolatos terveket, addig vételi oldalon ésszerű lehet a kivárás.
A Plotinus alap ingadozása miatt (amit tavaly még nem így láttunk) a prémiumot indokolt lehet másként számolni, most például simán jöhetne egy korrekció lefelé 1,3-ig az alapban. Ez pont a november végi 5334-es BVPS szintje, ehhez képest az 5650-5700Ft-os árfolyam egy korrekt prémiumot mutat.
A pali arra számít, hogy pár évig még lesz kakaó a bp-i ingatlanpiacban. Hosszútávú befektetésként egy budapesti üzletház nem rossz, habár én sem ilyenkor vettem volna, hanem pár éve, amikor minden 5. hír arról szólt, hogy senki semmit nem épít, és senki semmit nem akar venni.
És ez még mindig egy kis illikvid cég, aminek a fő tevékenysége nagyon mozgalmas ahhoz, így egy 7-9 hónappal ezelőtti jelentés nem biztos, hogy nagyon releváns.
Miert most tesz be egy csomo penzt az ingatlan piacba? Az ingatlan melypont 2009-12 kozott volt, akkoriban nagyon nepszerutlen.
Ahogy itt olvasom, most nepszeru az ingatlan idea. Amikor Dunahouse tozsdere megy (abszolut kontra indikator), es amugy az ingatlan jo draga mar.
Hmm... ezt is elmagyazna valaki, hogy miert?
Továbbra sem örülök, hogy nem lesz havi BVPS közlés, pláne, hogy a reálbefektetések még csak most indulnak be.
És már csak (fél)éves jelentések lesznek, persze azok is több hónap után jelennek majd meg. Érdekes lesz. Legközelebb tavasszal látunk konkrét számokat, így nem lennék meglepve, ha a jelenleginél sokkal jobban eltérne a részvény árfolyama a mögöttes értéktől.
Érdekes, hogy az árfolyam nem tud menni, mindig jön egy nagyobb eladó aki belead.
Pedig meg merem kockáztatni, hogy jelenleg kisebb a prémium, mint a Citadellában.
Lehet, hogy egy nagyobb tulaj (Keletfa, Zala?) táraz ki szépen lassan?
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)