Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 08. 05. 09:48

PLOTINUS  

Nem találtam így újat nyitottam.

Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 06. 18:11
Előzmény: #3992  mage
"
Azt azért nem jelenteném ki, hogy semmi rendkivüli nem történt. S&p 500 vagy 8 napja esik, 35 éve nem volt ilyen. Dax éves maximum körüliről esett igen szépet törve a 10400-as támaszt. Pickpepe szerint esik US államkötvények hozama. Rubel is 10% körül esik, gondolom az orosz állampapírok se teljesítenek rózsásan. "

Megéltem már néhány évet a tőzsdén,hidd el nekem,az elmúlt héten nem történt semmi rendkívüli!De ha nekem nem hiszel,olvass nyugodtan utána!
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 06. 18:02
Nem közelítek én meg semmit!Az alap két nap -jó részt,inkább egy nap -alatt elszenvedett jelentős esésére reflektáltam,úgy hogy a pozíció(k) rosszul voltak menedzselve.Ennyit állítottam és ezt tartom is.És valóban,itt nem egy poziról lehet szó,különben 10%-os rossz irányú elmozdulásnál a stopnak működnie kellett volna.Tőkeáttétes pozinál ez alap.De nem működött,mert nem egy poziról lehet szó,hanem többről,csakhogy -és itt a hiba-túlságosan egy eseményre pozícionáltak -jelesül USA hozam mozgás-lehettek a megtett tétek.
maveryck 2016. 11. 06. 17:22
Előzmény: #3997  Tibi0002
Nem izgulok, csak várom, hogy megint emelkedjen. El vagyunk kényeztetve.
Tibi0002 2016. 11. 06. 17:10
Előzmény: #3996  maveryck
Ha ennyit izgultok egy papíron, akkor túl nagy benne a kitettségetek. Nem csak annyi történhet, hogy a cég rosszul teljesít.
Előfordulhat, hogy Viktor megbetegszik, meghal, vagy a menedzsmentből ő vagy valaki más úgy dönt, hogy kilopja a cég pénzét. "Ó, ez nem történhet meg". Olvassátok el az Enron sztorit.
Előfordulhat, hogy jön egy igen hosszú, szinte hihetetlenül rossz széria. Ebben az ügyben a Long Term Capital Managementet ajánlom elolvasásra, óriási amerikai alap volt, nobel díjas közgazdászokkal. Bedöntötték, mint a huzat.
Előfordulhat, hogy egyik napról a másikra bezárják a magyar, vagy valamelyik nemzetközi tőzsdét több hónapra, ahogy ez történt az első világháborúban.
Előfordulhat, hogy az orosz Ramszesz úgy dönt, hogy befagyasztja a nyugati befektetéseket az országában, és felbolydulnak a piacok. Akármikor jöhet egy akkora földrengés, ami megbénít egy országot. Annyi minden történhet, amire most nem is számítunk, úgyhogy kár azon izgulni, hogy egy alap vagyona néhány %-ot mozdult egyik vagy másik irányba.
maveryck 2016. 11. 06. 16:43
Előzmény: #3993  mage
Ez nem tetszik nekem: blogbejegyzésből vagyunk kénytelenek következtetni. Eddig is szimpla spekuláció volt a részünkről, de most negyedéves jelentések nélkül különösen nehéz tippelgetni. A jövő héten legalább lesz Citadella jelentés. Remélem.
maveryck 2016. 11. 06. 16:40
Előzmény: #3994  Törölt felhasználó
És ez még csak a kampány. Mindenki szándékosan csak azt mondja, ami szavazatot hoz neki.
Törölt felhasználó 2016. 11. 06. 16:29
Előzmény: #3990  maveryck
Így van!Minden csoda 3napig tart!Trumpból kár csinálni sokaknak ördögöt.Ügyes játékos,jó adótanácsadói voltak mindig is.Valaha volt Trump International részvényem de időben eladtam látva,hogy becsődöl és a kötvényeit Trump fogja megvásárolni.A részvényeseknek semmi sem jutott.Most mégis Trumpnak drukkolok.)Ha Hillary lesz a győztes az sem baj persze!
mage 2016. 11. 06. 16:26
A mostani bejegyzése alapján nem zárta Viktor a pozícióit, tehát még pénteken is tovább eset a plotinus alap.
mage 2016. 11. 06. 16:23
Előzmény: #3977  BobyPf
Xmann-nel értek egyet. Rosszul közelíted meg a dolgot. Ha megnézed a fél éves jelentést abból kiderül, hogy a real befektetések 80%-t lefedezi a plotinus kötvény. Tehát a saját tőké 90-95% megfelelő pénzügyi eszköze van a plotinusnak aminek mi látjuk kicsit több mint 40%-t. Tehát a klasszikus értelembe vett likvid befektetések 4%-t vesztette el most Viktor. Ami nem kevés, de azért nem tragédia, nem hasonlítható a supra frankos mellényúlásához. Ráadásul szerintem itt közel se egy pozícióból adódott a bukta, hanem legalább 3-ból.

Valószínű régebben is volt már ilyen csak akkor nem volt plotinus származtatott alap és így nem tudtunk róla. Ha megnézed a pluszok is hirtelen megugrásokból jöttek, tehát szerintem nem vett fel az átlagosnál nagyobb pozíciót Viktor. Egyébként az egyedi részvény befektetések közben lehetnek pluszosok. Például a GSP 10% ment szeptember eleje óta mikor magasabban állt jóval a plotinus származtatott alap. A kincstárjegyeken, rövid állampapírokon gondolom enyhe hozzam van.

Azt azért nem jelenteném ki, hogy semmi rendkivüli nem történt. S&p 500 vagy 8 napja esik, 35 éve nem volt ilyen. Dax éves maximum körüliről esett igen szépet törve a 10400-as támaszt. Pickpepe szerint esik US államkötvények hozama. Rubel is 10% körül esik, gondolom az orosz állampapírok se teljesítenek rózsásan.

mage 2016. 11. 06. 15:46
Előzmény: #3962  pomperj
Mielőtt megint összehordasz egy csomó hülyeséget nézd már meg miben van a plotinus pénzének nagy része. Jó lenne, ha nem félinformációk és fórumokban leírt tévedésekre alapoznád a véleményed. Ajánlom olvasásra a jelentéseket, mert sok hasznos dolgot találnál bennük.
maveryck 2016. 11. 06. 12:50
Előzmény: #3988  Törölt felhasználó
Számomra mindig nyugtatólag hat, ha nagy esés után ír. Valószínűleg nem pánikol, és nem is cinikus.
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 06. 12:35
Előzmény: #3988  Törölt felhasználó
legyen igazatok!
Törölt felhasználó 2016. 11. 06. 12:30
Előzmény: törölt hozzászólás
Itt a véleménye, miért tartja azokat a pozikat, amiket.

link

Én is hasonlóan vélekedek dötően, ennek megfelelően masszív dax és orosz részvény longjaim (20-20% a portfolió egésszére) vannak már egy ideje, és hozzá még 12% plotinus. Kötvények esésére viszont én külön nem fogadok, mert egyrészt nem is tudnék hatékonyan, másrészt lehet, hogy még korai is, de előbb utóbb tartósan esni fognak az tuti :)
X9Z5 2016. 11. 05. 10:23
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2016. 11. 04. 22:46
Es ez az eses folytatodhat egesz jovohet pentekig is akar.Remeljuk nem igy lesz.Joban rosszban egyutt.
borso74 2016. 11. 04. 22:46
Előzmény: #3984  pickpepe
Na akkor itt az ideje, hogy a gyorsabb adatközlés reményében beszavazzunk a cégbe bvps számolónak. Minőségi csere lennél. Pláne ha valós adatokkal dolgozhatnál:)
Az is igaz viszont, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nem lenne hosszú a megbizatásod.
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 21:35
Előzmény: #3983  pickpepe
250-300 millió korul lehet -. ha hétfő is hozzatesz egy -150 et akkor kb a teljes toke 8%a meg is van.
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 21:32
Előzmény: #3982  BobyPf
Sztem nincs illetve olyan messzire van hogy az talan nem fog aktivalodni. Viszont ha jol számolok meg egy brutal esős nap kell mondjuk hétfőn és johet az első közlemény aminek 8% vagyonvaltozasnal kell jonnie. Ha jol emlékszem meg nem volt ra pelda. Rovid tavon erosen pesszimista vagyok.
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 20:31
Előzmény: #3981  pickpepe
Ha már egyszer a profit védő stop nem volt berakva,akkor azért talán a veszteségvágó stop,csak be van téve.
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 19:02
Előzmény: törölt hozzászólás
?
megbeszélted vele, vagy ezt mire alapozod?
Sajnos hétfőn látni fogod, alatta lesz elég szépen, nem nehéz megjósolni. Főleg az US kötvény tesz most be, úgy vélem abban van most a legnagyobb kitettség is.

Topik gazda

Jhonny27
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek