Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 08. 05. 09:48

PLOTINUS  

Nem találtam így újat nyitottam.

Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
X9Z5 2016. 11. 04. 17:55
Törölt hozzászólás
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 17:06
Előzmény: #3972  borso74
Nagy kanyar lesz az már biztos, a mai nap alapján is kinéz egy - 100 milla, hétfőn megtudjuk. Csak ki ne sodródjunk :)

Most nézem a Bux meg emelkedik? hihetetlen.

BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 14:10
Előzmény: #3975  borso74
Ez csak példa volt, reálgazdasági befektetések vs. származtatott pozíciók érték ingadozására.
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 14:04
Előzmény: #3976  xmann
Te folyamatosan a 10 forint befektetésen elszenvedett 3%-os buksin lovagolsz,míg én a határidősszámlán lévő 3 forinton termett 10%-os veszteségről beszélek.
xmann 2016. 11. 04. 13:38
Előzmény: #3974  BobyPf
De boby, figyu. tegyük fel hogy van 10 forintod. Ebből beraksz hármat valami határidős számlára, hetet meg félreteszel egyéb célokra. lehet hogy készpénzben van, lehet hogy lakásban, akármi, nem tudjuk, mindegy. A teljes vagyonod 10 forint. Ha a 3 forinton elért eredmény ide-oda mozog 10%-ot, azaz 30 fillért, az a teljes vagyonodra akkor is csak 3%, nem?

De mondok mást: megcsinálhattad volna azt is hogy a 3 helyett csak 1 forintot raksz az alapba, és összesen kilencet tartasz valamiben, államkötvényben, bicikligyárban, stb. És akkor a 30 fillér ide-oda mozgás meg szívrohamot váltana ki abból, aki csak ezt a számládat nézi amin 1 forint van, de a teljes vagyonodra ugyanúgy 3% a mozgás.

Érted?
borso74 2016. 11. 04. 13:20
Előzmény: #3974  BobyPf
Hogy jön ide a gerincklinika? Annyira jelentéktelen a maga 50 milliójával, hogy az sem tűnne fel nekem ha lebontanák:)
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 13:11
Előzmény: #3973  borso74
Igen,de én meg folyamatosan a Plotinus alapról beszélek és nem a teljes vagyonról.Természetszerű,hogy normál esetben a gerincklinika értéke,nem ingadozik egyik napról a másikra 10%-ot.
borso74 2016. 11. 04. 12:46
Előzmény: #3971  BobyPf
Nem tisztem beleszólni, de a Plotinus alap 10% esését nagyjából harmadolni kell, ha a cég teljes vagyonára vetítjük ki. Szerintem erre gondolt.
borso74 2016. 11. 04. 12:42
Előzmény: #3970  pickpepe
Az utolsó bekezdésed be fog jönni szerintem. Kérdés mekkora lesz előtte a kanyar.
Aztán lehet ez lesz a kivétel, de az elmúlt években hányszor játszottuk már ezt el. Görögök, oroszok, olaszok, spanyolok... Mindig van valami ami bedönti a tőzsdéket, aztán megszokjuk kényszerből, mert 0-ban parkoltatni is alig lehet a pénzt. Mármint nagyban.
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 12:23
Előzmény: #3968  xmann
"És egy nagykockázatú befektetési terméknél az hogy 2-3%-ot mozdul el az értéke nem kellene hogy nóvum legyen. "
Össze-vissza beszélsz és keversz!A Plotinus alap értéke nem 2-3%-ot mozdult el,hanem 10% körül....,2 nap alatt,úgy hogy közben a világban nem történt semmi rendkívüli.Lehet ezt mentegetni, lehet ezt magyarázni,de szerintem ez hiba!Ezzel nem akarok én megbántani senkit,ez nem von le semmit Viktor érdemeiből,de hibázott.Ennyi!
pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 12:16
Előzmény: #3965  borso74
Remélem a piac is rájön arra, hogy nincs sehol hozam..egyébként egyetértek azzal amit írsz.
Sztem Viktor nagyjából olyan portfóliót épített ki, ami akkor teljesíthet jól, ha megindul egy lassú kamatemelés az USA-ban (US kötvény short itt lehet jó), a dollár erősödik, azaz EURO gyengül, EU export cégeknek jó + Európában nincs kamatemelés és az eu tőzsdék emiatt mehetnek fel, mert hozam is csak ott van.
Csak lett egy kis pánik, talán Trump miatt? és US kötvény hozamok le, tőzsdék beestek, azaz jelenleg mindenki bement a fedezékbe, remélhetőleg rájönnek, hogy ebből nem lesz pénzük és előbújnak..
xmann 2016. 11. 04. 11:28
Előzmény: #3968  xmann
Ehhez egy kis adalék:

az egyik legismertebb hedge fund teljesítménye, és hogy miért ugrál egyik napról másikra 5%-ot az árfiolyam!

link

Egyébként az elmúlt egy éves hozama -23%, az indulástól éves +11%.

ja, az elmúlt 5 év hozama egyébként egy combos nulla, és van benne 11 milliárd dollár!
xmann 2016. 11. 04. 11:26
Előzmény: #3963  BobyPf
Azért azt te sem gondolod komolyan hogy lehet úgy spekulálni a piacokon, hogy nyitott pozíción sose képződjön veszteség. És egy nagykockázatú befektetési terméknél az hogy 2-3%-ot mozdul el az értéke nem kellene hogy nóvum legyen.

ha például egy terméknek mondjuk 30% az éves volatilitása az kb azt jelenti, hogy 2/3 valószínűséggel az egyik napról a másikra nem mozdul el többet mint 2%. Viszont 2,5% a valószínűsége annak, hogy egyik napról a másikra 4%-ot mozdul el az értéke. És ez mindkét irányba bekövetkezhet.

És ahhoz hogy legyen valaminek esélye rendes hozamra, magas kockázatú terméknek kell lennie, azaz a 30%-os volatilitás cseppet sem túlzás.

De tegyük fel, hogy az adott pénzügyi termék, és itt most beszélhetünk akár plotinus részvényről, akár bármi másról várható éves hozama mondjuk 15%, 30% volatilitással. Ez azt jelenti, hogy 2/3 valószínűséggel az adott évi hozama -15 és +45% között lesz. DE!
16% az esélye hogy az adott évi hozam -15% alatt van, és 2,5% az esélye, hogy -45%-nál is kevesebb.

Azt hiszem ez az amit sokan nem értenek itt és nincsenek rá felkészülve. A magas kockázat melletti magas hozamok ára a nagy szórás, azaz akár az egyik napról másikra, akár az adott év alatt bekövetkező nagy kilengés. és igen , ebben benne van a nagy mínusz is. Egyébkánt ez a honlapon kb a 3. mondatban szerepel is:

"Ugyanakkor a magas kockázatvállalás miatt – még ha a különböző üzletágak nyereségessége vagy veszteségessége remélhetően tompítja is a kilengéseket – rövidebb távon mindenképpen várható, hogy a Plotinus Nyrt. nyereségessége és vagyona erősen volatilis lesz"
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 11:04
Előzmény: #3966  BobyPf
"mármint hogy jó szakembereknek is lehetnek rossz döntéseik. "

Mármint ezzel.
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 11:01
Előzmény: #3965  borso74
"Szalma Sándort"
Szalma Csaba,de amúgy egyetértek.
borso74 2016. 11. 04. 10:54
Előzmény: #3961  pickpepe
Egy dolgot ne feledjünk, ami még mindig fennáll. Nincs hozam semmiben. És ameddig ez így lesz, nem tudnak a tőzsdék egy rendeset esni, 10-15%-nál megállnak. Most jönnek a tized százalékos kamatemelések, talán. Árfolyam szempontjából itt inkább az lesz érdekes, mikor unják meg egyre többen a helybenjárást/lassú lecsorgást. Na akkor aztán lesz itt prémium:) Nemrég összeírtam mennyi papírt szívott fel idén a piac Viktortól. Tökéletesen megérezte mikor kell kiszállnia. Viszont ezek a papírok az új kezekben nagyjából mind minuszosak.
Nyilván nem tudta előre, mert nem célja a gyenge teljesítmény. Azzal viszont tisztában volt, le is írta, hogy ez a vagyonkezelői teljesítmény egy elég hullámzó dolog. Egyszer fent, egyegyszer meg lent, ahol még nem is voltunk. Legfeljebb középen.
Régebben felhoztam Szalma Sándort(OTP Supra) példának, mármint hogy jó szakembereknek is lehetnek rossz döntéseik. Nyilván almát a körtével, le is lettem hurrogva, de azért na.
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 10:12
Előzmény: #3960  xmann
Amúgy,a 20-30 százalékot kilengést mire érted,alapra vagy teljes vagyon?Mert ha csak alapra,akkor attól nem vagyunk messze,ha viszont teljes vagyon,ahhoz meg az kell hogy lenullázza az alapot,vagy meteor csapjon a klinikába és akkor szerinted,még minden okés?!
BobyPf
BobyPf 2016. 11. 04. 09:57
Téged értelmes embernek ismertelek meg,de kezdek csalódni magamban!Az alapról beszélek,és egy rosszul menedzselt poziról.
pomperj
pomperj 2016. 11. 04. 09:54
Bocs.
Egy hedge-fund (szeru) alap eseten az, hogy nem a piacokban, hanem joval illikvidebb eszkozokben van a penz nagy resze, nos, az nem pozitivum. Az negativum.

Tovabbra se tudni, hogy stoploss volt, vagy a piaci eses mellett a pozicio-tartas okozta a zuhanast az utolso heten?

Mas. A korabbi V. blog cikkkek erosen preferaltak az EUR-kotvenyek shortjat, ha jol ertettem; nos, az jo trade lett volna....igen jo nyar ota, egy konnyed 3x leverage +10%-ot hozthatott (volna). Errol lehet tudni valamit?

pickpepe
pickpepe 2016. 11. 04. 09:52
Előzmény: #3949  Törölt felhasználó
Én nem ezt látom, olaj, dax esik tovább így orosz kötvény ami még megvan a hozamemelkedés miatt kevesebbet ér, US kötvény hozam meg 1%-os esésben van ergo a short is csak visz nem is keveset.

180 fokos fordulat kell a piacokon, ahhoz hogy jó irányba kerüljünk, a mai nap után hétfői közléssel is kinéz ez igen masszív esés. Sokakat sokkolni fogja ezek után.

Ha US választás eredményéig megy ez a pánik a Plotinus alap simán lemehet 0% közelébe, azért az +20%-ról már ott van a 10-20%-os kilengésnél.
És, ha még Trump is nyer, akkor meleg lehet a pite.

Kérdés, hogy van-e stop és ha igen hol húzódik.
Szerintem nincs, illetve ha van akkor nagyon lent van.

Az idei év eredménye simán elmehet erre, de akár még negatív is lehet az idei hozam!

Topik gazda

Jhonny27
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek