Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Igen de a következő évi SJA(NYESZ)-re érkező pénzből Plotinust veszek(100.000Ft)
Ezenkívül semmi sincs kőbe vésve.Ha kedvező lesz az árfolyam akkor még többet is vehetek.
Előre nem tudható mi lesz az étlapon.)Most pl
Deutsche Bank
Jó értem, hogy a Plotinus vételekkel leálltál, megvan a tervezett pakkod?
A stratégiám szerint én még kb 200 darabot tervezek venni (ha nem váltok addig stratégiát).
Aztán megvagyok, de nem kapkodok.
Törölt felhasználó2016. 10. 06. 10:41
Előzmény:
törölt hozzászólás
X976
Csak a Deutsche Bankot vettem és még venni is tervezek.A Commerzbank kisebb kockázat és persze kisebb nyereséget hozhat.Ráérek ebből venni.
És itt mindenre lőnek, bármibe bármikor befektethetnek. Eddig is nehéz volt kitalálni, hogy mit csinálhat éppen Zsiday.
Több, mint furcsa lesz csak a Citadellából meg a blogbejegyzésból tájékozódni. És a Citadella az Citadella és nem Plotinus.
"A legutóbbi jelentésekből túl sok információt már amúgy sem lehetett megtudni, főleg amióta a részletes pozíció- és értékpapír lista elmaradt."
Ez pontosan így van, de legalább havonta egyszer pontosan megtudtál egy közelmúltbeli BVPS-t, amiben minden benne volt. Utána nagyjából lehetett követni és a hónap végén ismét láttad, hol állunk, újabb fix ponttól indulhattál. Most ez fél évente lesz, addig gyakorlatilag vakon mindenki, aki nem a menedzsment része.
Akár honnan nézem számunkra csökken a transzparencia, nő a spekuláció.
Még nem tudtam ezzel megbarátkozni.
Vagy be kell kerülni az igazgatóságba:)
Tényleg, hány % kellene hozzá?:)
A legutóbbi jelentésekből túl sok információt már amúgy sem lehetett megtudni, főleg amióta a részletes pozíció- és értékpapír lista elmaradt. link
A félévkor 876M-s "egyéb értékpapírbefektetés"-t, ami kiteszi az Alap felét, kellene még átpakolni az alapba, mert az új szabályok szerint ezt nem lehet majd lekövetni. (GraphiPark, Pannergy stb. volt itt régebben, ezek értéke azért eléggé változó.)
A kp és a reálgazdaság nem mozog, a fő irányok a Citadella havi jelentéseiből láthatók.
Ez egy kis, illikvid és kockázatos részvény. Remélhetőleg magas hozammal hosszú távon. Időnként magamnak is le kellene ezt írnom, hajlamos vagyok elfelejteni.
Ha marad a jókedv a világban (pl.: kedvező lesz az amerikai elnökválasztás) akkor tovább folytatódhat a fejlődő részvénypiaci menetelés (MSCI EM Index idén 14% felett) amin belül a régiónk alulértékeltnek számít.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)