Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 08. 05. 09:48

PLOTINUS  

Nem találtam így újat nyitottam.

Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pickpepe
pickpepe 2016. 03. 04. 09:15
Előzmény: #2717  maveryck
Ennek oka lehet:
- azt gondolja, hogy túlárazott, most megéri eladni,
- bár ő nyitja zárja a pozikat, ő sem tudhatja biztosan merre fog menni a piac, így - ahogy sokszor kommunikálja is - bármikor jöhet egy nagyobb esés, aminek hatására a leeső árfolyam mellett olcsóbban visszaveheti a papírjait,
- ha fordított lenne a szitu, akkor biztos vagyok benne, hogy ott lenne a vételi oldalon, mondjuk mostani BVPS mellett 4300-4400 körül.
Törölt felhasználó 2016. 03. 04. 09:14
Lehet nem leszek népszerű, de én sokra tartom ezt a bejelentést. A Plotinus részvényre nagyon sokan azért nem a megszokott részvény szemlélettel tekintenek, hanem inkább befektetési alaphoz hasonlítják. Rengeteg ember veszi, aki hagyományos részvényt talán nem is vesz, mert nem tudja kiszámolni az értékét, vagy, mert nem bízik a vezetésben. A Plotinus messze a legátláthatóbb és megbízhatóbb részvény a BÉT-en és ennek a képnek a fenntartása és az ezt a részvényt vagyonuk igen jelentős részét elérő mennyiségben megvevő, talán az átlagosnál kevésbé dörzsöltebb befektetők védelme érdekében igenis szükséges ez a csillapító hangvétel, az értékre vonatkozó határozott útmutatás. Igen, kívülről nézve számomra egy mánia kezdett kirajzolódni az elmúlt hónapokban a részvény iránt, a mániát pedig buborék követheti, ami nagyon nem jó annak, aki nem dörzsölt spekuláns. Vegyük figyelembe, ha kitör egy igazán jelentős eladási hullám a részvény piacon és az embereknek hirtelen pénzre lesz szüksége, az a konzervatívabb befektetők által birtokolt Plotinus árfolyamát is befolyásolhatja esetleg, és nem mindegy hogy mondjuk mielőtt a BVPS -5-10%-nál támaszt találna 5% vagy 30%-os prémiumot kell leráznia magáról. Egy 30%-os leárazódást sokan katasztrófaként élnének meg, mert nem szokták az igazi részvényeket és mert túl nagy részét fektették be a pénzüknek. A Citadella alapnál a büntető jutalékokat érdekes módon a legtöbben drágállják, vagyis a prémium árazást elutasítják. Ehhez képest a Plotinusnál a hatalmas prémiumnak tapsolnak. Ez így ellentmondás. Buffet is minden alkalommal hangsúlyozza, hogy szeretné ha a cége reális értéken forogna, ő se szeretné ha jelentős prémium lenne rajta. Egyszerűen azért mert ez másfajta befektetés, más fajta, konzervatívabb, a veszteséghez nem szokott embereknek. A Plotinus jó cég, várhatóan lendületesen fog növekedni és jó hozamot fognak a befektetők elérni, és ha reális az árazás, akkor, de csak akkor, a kockázat is relatíve csekély lesz!
(nincs Plotinus részvényem)
borso74 2016. 03. 04. 09:07
Előzmény: #2717  maveryck
Érdekes kérdés, főleg hogy én is vettem tőle a múlt héten 5750-ért. Ha hozzáadjuk a bvps emelkedést, akkor ez most 5850 ugye. Tehát ez a +150Ft miatt kellett kiadni a figyelmeztetést? Ennyit napon belül is tud fel- lemenni az árfolyam.... Mindenesetre a nyitó aukción látszott, hogy pár emberre tudott hatni vele.
maveryck 2016. 03. 04. 08:14
Előzmény: #2716  gaab
Ahelyett, hogy közlik, hogy túlárazott, inkább azt indokolták volna meg, hogy miért ad el Zsiday saját részvényt.
A BVPS ismeretében pedig mindenki döntse el, hogy mennyit hajlandó fizetni a részvényért.
gaab 2016. 03. 04. 06:56
Előzmény: #2714  szász
Azért a Richter és a Plotinus más.
Mivel a Plotinus portfolió kezelő cég, ezért indokolt könyv szerint értékelni. Vannak elemek persze, amik nem értékelhetők így de erről Zsiday nyilatkozik is.
Szerintem egyszerűen nem akarja, hogy a büfik lufit fújjanak, majd amikor kipukkad, akkor őt anyázzák, és rendőrt hívjanak, hogy helló kérem kiraboltak...
X9Z5 2016. 03. 03. 23:59
Törölt hozzászólás
szász 2016. 03. 03. 22:52
Előzmény: #2712  hablaty
A Richter saját tőkéje 3325 huf részvényenként. A részvény 5230 forint. Gondolom nem shortolod azért, mert az általad említett 8-10 százalék reális prémiummal számolva csak 3650 forintot ér...
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyilván beépülnek egy árfolyamba várakozások is a jövőbeli növekedéssel kapcsolatban. Ez látszik az árban. Nem kell ettől megijedni.
hablaty 2016. 03. 03. 22:32
Előzmény: #2712  hablaty
Bocs a zárójelben 4662 akart lenni nem 4462.
hablaty 2016. 03. 03. 22:30
"...különböző reálgazdasági eszközeink értéke
véleményünk szerint magasabb, mint azok könyv szerinti értéke..."
"...de hangsúlyozottan szubjektív meglátásunk szerint pár százmillió forint körül van..."
4662 BVPS és 5998 tőzsdei ár mellett 1 Mrd túlértékeltség.
Ha feltételezzük, hogy a "pár százmillió forint" az 300 millió forint. (Nem valószínű, hogy sokkal több lenne mert akkor nem lenne jelentős a túlértékeltség.) Abban az esetben (5998-4462)*0,3=400 400+4662=5062 ennyi és nem több... Ez alapján 8-10 % prémium tűnik reálisnak. A jelenlegi 30-al szemben. Ezért a "furcsa" bejelentés.
szász 2016. 03. 03. 20:39
Előzmény: törölt hozzászólás
Ez egyet jelent. Nincs más eszköze megfogni az emelkedést. Amíg volt saját részvény nem kellett ilyeneket mondani. Szerintem.
pickpepe
pickpepe 2016. 03. 03. 20:01
Előzmény: #2705  Tibi0002
Ha jól tudom a tőzsde a jövőt árazza. Jelenleg valóban túlértékelt, de ha az eddigi BVPS növekedési ütem fennmarad hosszú távon, akkor nem az, csak ki kell várni és utoléri az árfolyamot.
Nem tudom milyen hatással lesz ez a közlemény az árfolyamra, de a február hónap is +2%, ami több mint dicséretes.

zsoltee77
zsoltee77 2016. 03. 03. 20:00
Azért, mert Zsiday korrekt üzletember és bár rövid távon az ő részvényei is többet érnek, ám hosszú távon kinéz egy 10%-os korrekció az árfolyamban, ami nem fest jól és 30% prémium már túlzás. Eddig saját részvény eladással tartották kordában a piacot, de idén annyira megnőtt a forgalom, hogy pikk-pakk elfogyna, ha benn állnánk folyamatosan mondjuk 5700-on. Szerintem. Én becsülöm ezt a hozzáállást, és jövő héten is tervezek venni felszabaduló pénzből egy nagyobb pakkot, remélem 6000 alatt...
X9Z5 2016. 03. 03. 19:53
Törölt hozzászólás
X9Z5 2016. 03. 03. 19:51
Törölt hozzászólás
lukskypoker
lukskypoker 2016. 03. 03. 19:36
Előzmény: #2705  Tibi0002
5700 környékén sok szeretettel várom a következő pakkot.
Vajon lesz-e támasz (1000 db-os minimum) a mai záróár alatt 80-100 pöttyel?
Amúgy korrekt a tájékoztatás, hiába no ez nem egy ENEFI:-))
Tibi0002 2016. 03. 03. 19:09
Előzmény: #2704  Törölt felhasználó
Akkor lenne indokolatlanul túlértékelt, ha az éves átlaghozam jelentősen csökkenne, mondjuk évi 7%-ra. Az évi 23% roe nagyon jó, persze hozzá kell tenni, hogy eközben az sp500 is a saját átlagán felül teljesített. Meglátjuk, mire megy medvepiacon.
Törölt felhasználó 2016. 03. 03. 19:03
Előzmény: #2703  maveryck
link

Rendkívüli tájékoztatás – Közlemény a Társaság vagyoni helyzetéről – 2016/03/03
A Plotinus Holding Nyrt. a Társaság Tájékoztatási irányelveinek megfelelően tájékoztatja befektetőit
és a szélesebb nyilvánosságot a Társaság pillanatnyi vagyoni helyzetéről, illetve talán némiképp
szokatlan módon egy figyelmeztetést is tesz a részvényesek felé. FONTOS FIGYELMZETETÉS!
Társaságunk vezetése több alkalommal jelezte, hogy különböző reálgazdasági eszközeink értéke
véleményünk szerint magasabb, mint azok könyv szerinti értéke, emiatt a Plotinus Holding Nyrt.
részvényeinek általunk vélelmezett valós értéke is valamivel magasabb, mint az itt közölt egy
részvényre jutó saját tőke. Pontosabb számítást azonban erről a többletértékről eddig nem adtunk, és
nem is szándékozunk, mert annak megbecslése számos bizonytalansági faktort és feltételezést rejt, de
hangsúlyozottan szubjektív meglátásunk szerint pár százmillió forint körül van. Ugyanakkor
2016.02.29-én a Plotinus törzsrészvényei 5998 forinton zártak, amely alapján a cégérték több, mint
egy milliárd forinttal magasabb a januári, illetve februári sajáttőke érték alapján közölt összegnél. Ezt
a prémiumot már indokolatlan túlzásnak tartjuk, és véleményünk szerint ezen az áron a Plotinus
Holding Nyrt. részvényei túlértékeltekké váltak.

A fentiek figyelembe vételével az Igazgatótanács legutolsó értékelése szerint a Plotinus Holding
Nyrt. (a leírtak alapján számított) módosított egy részvényre jutó saját tőkéje 4 662 Ft.
maveryck 2016. 03. 02. 07:32
Előzmény: #2702  Törölt felhasználó
Teljesen normális, pláne egy ilyen kis papírnál. A héten várható a BVPS.
Törölt felhasználó 2016. 03. 01. 23:05
Azert zuhant vissza, mert a papir atlagos forgalma kevesebb mint 1000 db/nap. Valaki meg 500+ darabtol akart megszabadulni ami ugye tobb mint a napi forgalom fele. A veteli es eladasi ajanlatok kozott is neha par szazalek a kulonbseg.
Az illikvid papirok mar csak ilyenek.
A napi 2-3% os valtozasok hosszu tavon ugyis csak zizegesnek latszanak majd.
zsoltee77
zsoltee77 2016. 03. 01. 21:33
Mert előtte nagyon felhúzták, nem visszazuhant, csak korrigált az árfolyam. Jóval 20% fölött lehet már a prémium.

Topik gazda

Jhonny27
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek