Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Kb. ugyanazt mondjuk. Ha többet cserél (%-ban), akkor még érdekesebb. Igen, fél éven belül elképzelhető, de nem most. A tőkeemeléssel az a legnagyobb gond, hogy nem megy egyik napról a másikra (ez nem a Plotinus hibája), viszont idén elég nagy a forgalom, és valószínűleg az is marad, szerintem erre készült most fel Zs.
Zsidaynak rég nincs 72.833 db részvénye, elég sokat adott el azóta.
Itt mindig frissebb az adat, mint a bet.hu-n: link
Én meg pont azt tartom valószínűnek, hogy hamarosan (fél éven belül)tőkeemelés/kötvénykibocsátás lesz (mondjuk 5500-on?), majd ott magának is visszavesz valamennyit.
Eladni nagyon nem lehet a stv-t mert a kötvény cserélőket részvénnyel kell kifizetni, addig is a saját részvényeivel próbálja kordában tartani az árfolyamot.
A BÉT adatai szerint Zsidaynak 72 833 db részvénye van. link A közlemény szerint 36 380 db-ot rakott át a HOLD-ból a Tündérsziklábalink Ez 50%. Érdekes.
"A tranzakció meg Zsiday saját részvényeit és kötvényeit érinti, ha csak nem akar eladni(nagyon remélem, hogy nem), akkor nem lesz több részvény vagy kötvény a piacon." Teljesen igazad van, ezek Zsiday saját részvényei, így az lehet az indok, hogy nem terveznek most tőkeemelést.
Lehet, de akkor meg miért pakolta át egyik zsebből a másikba? A legutóbbi közlemény első része is hozzátartozik a képhez:
"Tündérszikla Zrt. 2016.02.25-én 316 db részvényt értékesített 5.750,- Ft/db
átlagáron az Equilor Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével" link
Igen ezt mind én is tudom. De a Tündérszikla Zsidayé, a Hold Alapkezelő, meg a Tündérszikláé, azaz mindkettő az övé. Egyik zsebből a másikba tette a vagyont. Nem értem, hogy ez hogyan kapcsolódik ahhoz, hogy a zártkörű emelésnél a Tündérszikla jegyez le mindent, majd jegyzési áron átadja a részvényeket a Plotinusnak. Azok valójában saját részvények, csak rövid ideig a Tündérszikla tulajdonába kerülnek. A tranzakció meg Zsiday saját részvényeit és kötvényeit érinti, ha csak nem akar eladni(nagyon remélem, hogy nem), akkor nem lesz több részvény vagy kötvény a piacon.
A tőkeemelést a Tündérsziklán keresztül szokták megvalósítani. Gondolom, nem véletlen, hogy átkerültek ide a részvények.
„A zártkörű tőkeemelés során le nem jegyzett részvényeket a zárt körben tőkét emelő Tündérszikla
Zrt. megkeletkezésük után beszerzési áron értékesíti a Plotinus Holding Nyrt. számára.” link
Majd: link
Ezt követően: link
Kicsit lemaradtam és nem értem ami írsz.
A Hold adott részvényt Zsiday cégének, az meg kötvényt, cserébe, ami részvényre váltható. Zsiday részesedése nem változik (nem számoltam ki), de gondolom a kötvényt is részesedésnek számolják az átváltható darabszám szerint?
A cég saját részvényeit nem érinti az ügylet. Szóval hol van a padlás söprés?
ám szerintem nem fog szerepelni a plotinus jelentésben max. ua. a mennyiség. Nem is ezt nyomozza most a sereg, hanem azt, hogy a status capital mit csinál. A jelek szerint megvettek 2 OPIMUS holding tagot 2Mrd-ért (jó áron!), valamint ők vették meg a BC-ben ragadt 7,11%-os csomagot a felszámolótól. Nem tudni ki és milyen céllal teszi mindezt a háttérben, úgyhogy ide egy kis zsongáshoz jelenleg még nem szükséges hogy a plotinus is benne legyen az OPIMUS-ban. :)
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)