Azt nekem is eljátszotta már többször a Nav, most a Masterplast osztalék után akar szocho-t fizettetni, tavaly, ha jól emlékszem talán a Nyomda után. Mind1, be kell menni a részletesbe és kinullázni a sorokat, utána nem hozza már fel. " Nem kell azonban szociális hozzájárulási adót fizetnie a magánszemélynek az Európai Gazdasági Térség (EGT) bármely tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacon tőzsdére bevezetett értékpapírra fizetett, az adott tagállam jogszabályai szerint osztaléknak (osztalékelőlegnek) minősülő hozam után.[3]Ebből következően például, ha a magánszemély a Budapesti Értéktőzsdén vagy a párizsi tőzsdén forgalmazott részvényekkel rendelkezik, amelyek hozamát osztalékként fizették ki, akkor ez után az osztalék után mentesül a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól."
Nyilván ahol hatóságilag van megállapítva az ár ott a fütési szezon (hossz, milyen hideg-meleg volt) tudja befolyásolni a bevételt (értékesített hőmennyisé). De vannak nem hatósági áras vevők is pl győri Audi, ott a szerződésben kikötött egyébb paraméterek is (pl gázár) lehet az alapja egy árképzésnek. Majd a közgyűlésen meg kellene kérdezni, hogy a magasabb gázár hogyan befolyásolja a bevételeket. +1 ha a Panny olcsóbban tud szolgáltatni, akkor inkább őt választják a cégek, azaz biztosabb a bevétel. . A hatósági árnak emelkednie kelle idén. Ha extra nyereség keletkezni arról is szól renddelkezik egy jogszabály, hogy vagy befekteti, vagy befizeti.
Nyilván ahol hatóságilag van megállapítva az ár ott a fütési szezon (hossz, milyen hideg-meleg volt) tudja befolyásolni a bevételt (értékesített hőmennyisé). De vannak nem hatósági áras vevők is pl győri Audi, ott a szerződésben kikötött egyébb paraméterek is (pl gázár) lehet az alapja egy árképzésnek. Majd a közgyűlésen meg kellene kérdezni, hogy a magasabb gázár hogyan befolyásolja a bevételeket. +1 ha a Panny olcsóbban tud szolgáltatni, akkor inkább őt választják a cégek, azaz biztosabb a bevétel. . A hatósági árnak emelkednie kelle idén. Ha extra nyereség keletkezni arról is szól renddelkezik egy jogszabály, hogy vagy befekteti, vagy befizeti.
de ez nem így működik szerintem...valaki linkelte itt 1 ideje, hogy hogy működik egy hatósági áras megállapítás, nekem úgy rémlik. Benne van, hogy mekkora haszonkulcsa lehet a cégnek. Szóval ha most az gázár az égbe megy, nekünk attól sem lesz annyival magasabb szerintem az átvételi árunk. De signal citált ide sztem anno (jog)szabályokat. Nekünk szerintem nem tud kilőni a bevételünk.
Hát nem kapkodták el! Igen, erről beszéltünk múlt héten, hogy villámgyorsan fel kellene emelni a napi keretet és venni-venni. De jobb későn, mint soha. Ez azért már egyre komolyabb támasz lesz az árfolyamnak is és értéknövelés! Abszolút pozitív hír!
Ha kicsit lenyugszik mindenki és elmúlik a para, akkor az árfolyamra is lesz hatása. A magas gázárnak (a választások után) kell, hogy hatása legyen a távhő árára (is). . A mottó: nem a céggel, csak az árfolyammal van gond.
Nem Szochot akar fizetettni a NAV neked a Pannergy osztalék után? Valamiért nálam is a Szocho-s jövedelmeknél tünteti fel (és egy ismerős nyugdíjasnak is), míg a MOL és Richter osztalék nem ott szerepel. Ez szerintem hiba, mivel ez is tőzsdei cég osztalékfizetése.
TBSZ számlán van akkor nincs után SZJA közelezettség, kifizető nem is vonja. Normál és NYESZ számlán SZJA köteles, de a kifizető (Pannergy) le is vonja, Ettől függetlenül be kell vallanod mint jövedelmet, de fizetni már nem kell, mert a levont SZJA előleget is szerepelteted a bevallásban.
win-win, lent intenzívebb zsákolás, meg mégis 1 kicsit komolyabb támasztás
Törölt felhasználó2022. 03. 03. 18:16
PannErgy Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a fenti határozattal összhangban, saját részvény visszavásárlási programja keretében a 2022. március 4-i tőzsdei kereskedési nappal kezdődően, kereskedési naponként visszavonásig, vagy a közgyűlési felhatalmazás határnapjáig az eddigi 4.000 db helyett, a továbbiakban 7.000 db PannErgy Nyrt. törzsrészvény vásárlását célozza meg a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde Értékpapír Zrt. vagy az UniCredit Bank Hungary Zrt., mint befektetési szolgáltatók igénybevételével. A vásárlási ár a mindenkori tőzsdei kereskedési ajánlatok szerinti aktuális piaci árral egyezik meg és a közgyűlési határozat értelmében részvényenként nem haladhatja meg a 950 forintot.
PANNERGY