Az a probléma, hogy egy 2008-as részvényt és egy 2019-est összehasonlítani olyan, mint az almát a traktorral. Piros mind a kettő, de baromira nem sok közük van egymáshoz. 2008-at követően telejsen megváltozot a piaci viselkedés, a részvények mögöttes értékelése, a részvényesi kockázatkerülés és kockázatkezelés. Ha valaki 2008 óta egy buy and hold stratégiát követ, akkor ez valóban siralmas. De egyetlen részvényre nem alapozhatsz ilyen stratégiát. Ugyanakkor ha megfelelő módon kezeled, akkor ezekból a mozgásokból nagyon szép profitot lehetett keresni.
Amúgy bő 1,5 éve volt egy itt egy szavazgatás hogy kb. egy árfolyamon lévő az opus vagy a panny lesz e előbb 900. Hát....szerintem nem kérdés, hogy melyik a sanszosabb. :))
"Kiváncsi leszek mit fogsz mondani majd ha 1-2 év múlva is itt fog oldalazni az árfolyam" Képzeld el, hogy 4 éve teszed fel ezt a kérdést. Nem oldalazott. Én elégedett vagyok az elmúlt 4 évvel, több szempontból is. Letisztult lett a cég, jelentősen csökkentek a működési kockázatok, és elkezdett szemmel látható pénzt termelni. Megmondom, miért nincs nagyobb érdeklődés: mert azt elszívták az ML papírok. A kapzsiság, a csordaszellem oda terelt rengeteg pénzt. Egyébként nincs a PAnny extrémen alulárazva. Innentől kb. az várható, hogy emelkedik évi 80-120 Ft-t. Ez nekem megfelelő.
1. Egész biztos hogy nem fog itt oldalazni, mert vagy tovább emelkedik mint eddig, vagy jön világgazdasági világvége és akkor ez is esik minden mással egyetemben. 2. Egy biztos, soha nem fogom itt pocskondiázni a papírt vagy a céget a saját rossz döntéseim miatt. Ez tőzsde és nem óvoda.
Kiváncsi leszek mit fogsz mondani majd ha 1-2 év múlva is itt fog oldalazni az árfolyam. Gondolom majd azt is megmagyarázod valamivel. Úgy mint akik 3-4 éve már az osztalékot várják itt évről—évre.
Az a baj hogy a saját 2008-as álmaidat kergeted még mindig és haragszol az egész világra, mert az nem a te álmaid szerint alakult. Ennek az égadta világon semmi értelme. Mondtam már hogy aki folyamat a múltban él az soha nem fogja látni a jövőt! De ez a te dolgod, ha neked így jó akkor cselekedj így.
Igen? Az neked nem gyanús, hogy a 2008 után 10 cégből legalább 8 vissza ment vagy még feljebb ment a a válság előtti szintjéhez képest. Így ha itt is minden rendben lett volna akkor most minimum 1400-1500 Ft árfolyamnak kellene itt lennie. Szerintem ezzel nem is mondtam nagyot.
Szerintem meg pont te közelíted meg totál fordított szemüveggel a helyzetet, konkrétan az üléspontod határozza meg az álláspontod, ami érthető, hisz benne ülsz a 900-as papírjaidban. Így viszont nem látod a vékonyka fától az erdőt.
Szerintem nagyon rossz oldalról közelíted meg a dolgot. Azt kellene nézni, hogy 2007-2008 évben hol volt az árfolyam. Nem azt kell nézni, hogy volt 280 Ft is mert az a ganéj vezetőség miatt adódott. Közben szinte minden más papír vissza ment a válság előtti szintjére vagy éppen fölé. Szerintem.....
„Sajnos az árjegyző szarul van beállítva, az ilyen emelkedésekre nincs felkészítve.” Az „ilyen” tök fölösleges, helyesen: Sajnos az árjegyző szarul van beállítva, az emelkedésekre nincs felkészítve. :)
PANNERGY