Én sem értem miért emelkedne. Max akkor ha aláírnak velük is egy olyan papírt, mint a Richterrel, hogy stratégiai partner. Na de a két cég ég és föld.
Viszont ha valamilyen csoda folytán lenne ilyen papír, akkor az orbánbiztos (különadók nem lesznek) és orbántámogatott (!) cég lenne, akkor lenne kitörés az biztos.
Továbbra is tulajdonos marad az állam a PannErgyben, azonban ezentúl már nem a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapon keresztül bír majd közel 8 százalékos részesedéssel, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn keresztül egy szeptember 30-i tranzakciót követően.
A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap is eladhatott volna, ha akar...ehhez nem kell elpasszolni az MNV-hez... amúgy az MNV szokta birtokolni a hosszabb távra gondolt állami részesedéseket..nehogy aztán geotermikus stratégiai partner legyen a panni..:)
Egyébként senki se gondolja, hogy nekiállnának piacin eladni. sok értelme nem lenne...nem tudnák eladni, az árfolyam meg a béka segge alá menne, totális ráfizetés. Max. a mostani árhoz képest diszkonttal egyben valakinek.
Ha jól értelmezem a bejelentéseket, Állam bácsi egyik zsebéből áttette egy másikba a részvényeket. Én ettől semmilyen árfolyamhatásra nem számítok holnap.
PANNERGY