Én is ott támasztok egy kicsit :) Annyiért már túl olcsón van, ott vennék, meg 960-on, de jobban örülnék ha egyiken sem kapnék :P Egyébként 1020 körül zártam le (kicsit korán) a bazinagy befektetési hitelt is 770-800-ról, de nagy megkönnyebbülés, mert a 0-szint most nagyon lement ezzel, kb 730 körülre. :) Itt most csak tartom a fulltőkés pannit, meg néha beleveszek egy 20 %-ot, ha túl gyorsan túl sokat esik. (2 napja 1020 körül egyszer már összejött :)) Reméljük szépen alakulnak a dolgaink! Amerika is jó esetben több hónapos ralli elé nézhet, csak utána lesz 12000-nél gáz, ha közben fikarcnyit sem javulnak a makromutatók!
Törölt felhasználó2010. 10. 08. 21:31
persze nézet kérdése...aki venni akar annak az lenne a jó hogy lemenne 950ig kb,de nem fog,jövő héten lesz benne még elég erő...aki meg bánja hogy nem tudott venni olcsón,,,,sorry
Én mindenképpen úgy vélem, hogy ez érték alapú emelkedés volt, és legrosszabb esetben 960-ig való visszateszttel számolok, optimális esetben 1000 alá nem megy. A miskolci hír részvényenként egy viszonylag pesszimistább esetben is 200 forintot ér, ha 900-on leszünk, az olyan lesz, mintha 700-ig estünk volna nyáron. Azt az ultragagyi econetet is széttépték, azóta is csordogál, de nem korrigálta le az őrült emelkedés kétharmadát...
Szóval lehet, hogy addig visszaesik, de akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy akár csak 3-5 hónap alatt jelentősen 1000 fölé menjen, megint 20 forintos speki játék, meg hatalmas türelmet igénylő befektetési feladat lenne...pont, mint 800-nál. Ráadásul a miskolcihoz hasonló giga-hírek nem lesznek, részvényenként 20 ft keop, meg EBITDA alapú árazás szerint 70-100 forintos szentlőrinci üzem, amire mellesleg egyszer már meghúzták a papírt 700-ról. Ezekre csak akkor lesz komoly ralli, (főleg Szentlőrincre), ha viszonylag magasról (1000-1100) indulunk, 900-ról nem húzzák 1000-ig se, és gyorsan be is fullad.
900-as visszateszt nem lenne túl jó ómen, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ha 900-ig esik, akkor ott annyira jó vétel lesz... mármint úgy értem, hogy akkor nagy tökölődés lesz, mint a rábánál, aki akkor és ott belevesz, annak éppen annyira türelmesnek kéne lennie, mint a 800 körüli időkben. Aki pedig akkor nem volt az, és még a nagy hír utáni bónuszvásárlási hetet is kihagyta, az akkor sem lesz képes jól járni, ha 900-on vehet, mert akkor annyira tönkremegy technikailag, hogy hónapok alatt 1000 fölé annyi eséllyel sem megy, mint innen 1150-re... egy hatalmas tüske lenne megint, utána féléves konszolidáció, "átívelés" mint a rábánál.
Na igen a két alapkezelő, fúrótársaság stb. kis speki. Egyébként meg miért gondolod, hogy nincs benne erő? Ha 1000-ig ma is visszanyomták volna nagy valószínűséggel megint óriási forgalommal pattant volna vissza 1050-re. A 900-at véleményem szerint nem fogja visszatesztelni. Ha nem lesz túlságosan negatív a hangulat a következő időszakban akkor max. az 980-1000-ig tesztelhet vissza.
"Kiszívájk" a papírokat. Ezen meg mit értel?
Törölt felhasználó2010. 10. 08. 20:22
Előzmény:
törölt hozzászólás
szóval mindketten arra számítotok, hogy lenéz még 900 környékére.
PANNERGY