Ennek a hírnek lehet még egy szerény vonatkozása, egy infótöredék, mégpedig az Aquaplus nem vett volna bele ilyen áron, ha valami nem alakulna jól a szivattyúteszteknél! Ez a hír két hírrel ér fel!
Szerintem az Aquaplus vásárolt be, mert ők már két fúrást is csináltak a Pannergynek (szentlőrinci és miskolci termelőkút)
A partnerek is hatalmas lehetőségeket áraznak ezzel !
Ezzel az árfolyamemelkedésből már konkrétan egy kis kézzel fogható profitot is realizálnak !
RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS
2010. október 1.
120.000 darab sajátrészvényt értékesített a PannErgy stratégiai partnere részére
A PannErgy Nyrt. és a 100%-os tulajdonában lévõ PMM Kereskedelmi Zrt. (PMM Zrt.) közösen
bejelentik, hogy a PMM Zrt. 120.000 darab sajátrészvény adásvételében állapodott meg a PannErgy
Csoport egyik stratégia fúrópartnerével. A felek a tranzakciót tõzsdén kívüli ügylet keretében a mai
napon lebonyolították.
A befolyó 123 milliós forintos vételárat a PannErgy kizárólag, geotermikus projektjeihez kívánja
felhasználni.
A PannErgy fontosnak tartja megjegyezni, hogy a tranzakció során kialkudott árfolyam nem minõsül
kibocsátói véleménynyilvánításnak a PannErgy részvények árfolyamáról, kizárólag a tranzakció
idejében fennálló piaci árfolyammal összhangban került meghatározásra. A PannErgy vezetése
továbbra is hisz benne, hogy projektjei és stratégiája sikere esetén, további részvényenkénti
értéknövekedés valósul meg.
A tranzakciót követõen a PMM Zrt. tulajdonában 1.488.203 darab részvény van, mely továbbra is saját
részvénynek minõsül a Gt. (2006. évi IV. törvény) 228.§ (1) bekezdése alapján, tekintettel arra, hogy a
PMM Zrt. a PannErgy Nyrt. egyszemélyes leányvállalata, s ennek megfelelõen a PMM Zrt. által
tulajdonolt részvények kapcsán szavazati jog továbbra sem gyakorolható.
A fentieket figyelembe véve a PannErgy Nyrt. saját részvény állománya a tranzakció következtében
3.203.703 db törzsrészvény, ami a kibocsátott teljes részvénymennyiség 15,22 %-a.
PannErgy Nyrt.
Ez nem rossz dolog annyira, kellenek az erős befektetők, akik megbíznak a menedzsmentben. Ha jobban emelkedik az árfolyam, az erősíti a cég felé a bizalmat a hitelezőkben is, és a cég valamint a közvetlen befektetői köre is nyereséget ér el. A siker erősíti önmagát. :D
De szerintem amilyen nyomott volt akkor a piac, most anniyra "fel is szabadulhat", nem lepődnék meg azon sem, ha jövő héten összejönne az 1200, de azon sem ha visszatesztelné a 960-at :)
Az volt durva, amikor a miskolci hír bejelentésére nem akart azonnal rallizni, akkor jó sokan elgyengültek, még én is eladtam 850-en 7 %-ot...aztán vártam, hogy mi lesz, mert ilyenkor szerintem mindenkiben ha kicsit is de felmerült, hogy ha erre nem megy akkor mire...
Igen ezeken a szinteken jó sok "kiszívható" közkézhányad van, mert aki ki is ülte eddig, alig mer hinni a szemének és könnyen eladja. Viszont a részvények alapokhoz, nyugdíjpénztárakhoz kerülnek, ott pedig évekre elbújnak, és ez lesz az egyik nagy hajtóerő, hogy egyre több részvény kerül stabil kezekbe, és közben rendszeresen, hullámokban térnek vissza pánikvevőként a korábban kiszállók az egyre kevesebb megmaradó kzkézhányadra. Ez persze okoz ingadozást, de a trend felfele tart.
Én is úgy kezdte, hogy 1-2 héttel az onp tőkeemelés után osztottam-szoroztam és arra a következtetésre jutottam, hogy a siker esélye nagyon megnőtt, és hogy potenciálisan ez minimum 5 puttonyos részvény! (ez akkor a 800-asoknak 4000 forintot jelentene részvényenként) De tech elemzést ha kis mértékben is, de figyelembe szoktam venni egyéb más kereskedésnél is. Szerintem ezen a fronton minél egyszerűbb dolgot figyel az emebr annál jobb. Pl. trendvonalak, sávok teteje/alja, stb.
PANNERGY