ez a "lassabban" fúrást úgy értelmeztem, hogy nem érdekük hogy több projektet megkezdjenek, vagyis inkább az átütemezés jobb kifejezés. felállítják a fúráshoz szükséges infrastruktúráját, majd csak akkor kezdik meg amikor már tutkó a hitel meg a támogatás. A szentlőrinci fúrást meg saját részből is fel tudják húzni, szal azzal nincs problem.
Bocsánat de ez baromság.
Miért lassítanának egy megkezdett fúráson? Az ő érdekük, és az önkormányzaté is, hogy a következő szezonra geothermmel tudjanak fűteni. Itt azt is kellene látni, hogy a projektben a szentlőrinci önkormányzat is érdekelt.
A fűtőműre meg szerintem simán össze tudnák hozni a pénzt.
A hitelek és a pályázatok lassulása a többi projekt ütemébe szólhat bele.
Májusban 1992 óta nem látott szintre lassult le az európai hitelezés növekedése, s a közelmúltban elindított, példátlan összegű EKB-hitel sem hozta meg egyelőre a kívánt eredményt. Az európai jegybanknál most a tagállamok bankmentő csomagjaira mutatogatnak, szerintük ugyanis úgy alakították ki ezeket, hogy ne legyenek vonzóak a pénzintézetek számára. Akárhogy is van, mindennek a teljes európai gazdaság issza meg a levét, amely hitel híján, úgy tűnik, nem képes új lendületet venni.
Az EU pénzügyminisztereinek hétfői brüsszeli találkozóján már nem először vetődött fel a kérdés, hogy a banki hitelezés beindulása nélkül miként lesz képes talpra állni az európai gazdaság. A pénzügyminiszterek aggodalmukat fejezték ki amiatt is, hogy rossz eszközeiktől messze nem olyan mértékben és ütemben szabadultak meg eddig az európai bankok, mint amerikai társaik.
Az EKB-nál úgy vélik, a nemzeti kormányok sem tettek meg eddig minden tőlük telhetőt, és vannak még tartalékok a bankmentő csomagok vonzóbbá tétele terén. Szerintük nem szabad, hogy a bankok stigmatizálva érezzék magukat az állami segítség igénybe vétele miatt. Németországban például csak néhány bank vett igénybe állami forrást az 500 milliárd eurós csomagból.
Az EKB most úgy látja, minden tőle telhetőt megtett az európai gazdaság élénkítése érdekében, és most a nemzeti hatóságokon és magukon a bankokon a sor, hogy könnyebbé tegyék a reálgazdaság hitelhez jutását.
mindez a Pannergy számára annyit jelent: a hitelek és EBRD támogatások lassabban jönnek majd a kelleténél. egyértelmű h ezek után lassabban fognak fúrni is.
Örömködésre semmi okunk, egyelőre azonban parázni sem érdemes.
Egyet kell értsek Hubertussal abban, hogy éven belül a 60% nyerő is benne lehet. Aki részvényt vesz, az jó eséllyel azért teszi, mert nem elégedett a biztos egyszámjegyű, nettó betéti kamattal. Én még mindig nagyobb esélyét látom egy éven belüli nyerőnek, mint a bukónak. Szerintem legtöbbünk alapos megfontolás után vásárolt be itt, számolva egy esetleges oldalazó, vagy eső trenddel.
teljesen egyetértek veled, ez befektetés, több hónap alatt jön össze a profit, spekulálni, napon belül is ott a határidő. Tehát, tartás, én így cselekszem.
PANNERGY