sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Eredeti itt: https://bet.hu/Kibocsatok/BET-elemzesek/elemzesek/pannergy-elemzesek 2022.03.26. Ezek a yahoo finance adatok: Polaris Renewable Energy Inc. (PIF.TO) Market Cap (intraday)279.702M PE Ratio (TTM)27.10 Ormat Technologies, Inc. (ORA) Market Cap (intraday)4.099B PE Ratio (TTM)34.57 Arise -ezt nem találom. És most azt mondta yahoo fizessek elő, ha keresgélek. Még Abo Invest , Northland Power és Falck maradt hátra. Nem látom pontosan de Northland Power talán veszteséges, Falck-ot meg kivezették? Aki van még ott nagyott ugrott a kapitalizáció és túlzás a PE, szóval már talán ezért nem hasonlítja hozzá.
Visszaolvastam az októberit: az picit alatta, ez picit felette, most asszongya akkor marad minden régiben. Elfogadom, mindig 20-30%-al vagyunk lemaradva a célárhoz. Ha lesz időm előkeresem a korábbi - talán éves - riportban szereplő hasonlóak hogy muzsikáltak. Lehet persze negatív meglepetés, de korábban arról is szó volt, most meg mintha mennénk osztalérészvény irányba, csak az számít mit termel. Persze értem, de ez már eldöntött?
Magyarországon az ingatlan vásárlás vagyonszerzési illetéke 4%. Két országot néztem meg Ausztriát és Németországot. Mindkét országban az ingatlanszerzés illetéke több tételből áll de kb. 6,5- 8,5 %. Pl -Észak Rajna Westfáliában- 2% közjegyzői díj + 6,5% vagyonszerzési illeték. Ingatlant pedig az vesz Európában akinek szüksége van rá, és aki tudja fizetni. Évente több százezer tranzakció bonyolódik, ráadásul az új lakóegységek áfája itt 5% máshol min 19%.
nem elek Magyarorszagon, nem erdekel mar a magyar ingatlanpiac. Az osztrakon meg kb a portfoliom lenullazasaval tudnek. Ugyhogy nalam az ingatlan (*) nem jatszik. (*)...közvetlenül. Appeninn van böven, volt mar Dunahaouse is.
Salaxx és nem érezted, hogy ingatlant kellene venned? . Amikor arról beszélnek, hogy a PMÁP+-ból érkező pénzekből (nagy részéből), az emberek ingatlant fognak venni, akkor érdekelne, hogy ezt mire alapzák. Elég sok a "kezelési költsége" az ingatlan vásárlásnak és az eladás sem annyira egyszerű. (Ne felejtsük el, hogy kedves kurmányunk (Marci fiúval) minden tranzakciót rendesen megsarcol, ez sem kis tétel az illetéken felül.) Nekem eszem ágában sincs ingatlant venni és az ismerőseimnek sem.
PANNERGY - moderalt