Milyen jó ! Hurrá ! Egy szaros BÉT közben 1000 pontot emelkedik OTP-stül, MOL-ostul, Master-estül. Itt meg ez a nagy várakozás.....Erős kontraszt azért na !
Mennyivel jobb volt felépíteni kalákában egy házat, sörözéssel, bográcsgulyással, folyamatos tréfálkozással, ugratással, kisebb malőrökkel amik azonnal kijavításra kerültek és csak a jókedv fűtőanyagát szolgáltatták, maratoni hosszúságú rohammunkával ("adogassátok azt a cserepet, szétázik minden ha ideér a vihar " és társai). Lehetett együtt örülni a sikernek ha jó volt a csapat. (Ha meg néha nem, akkor mondhatta savanyú pofával a tulaj: "Az ingyenmunka a legdrágább..." - volt azért ilyen is.)
Az a baj ezzel, hogy akkor lehet pluszpénzt keresni, ha: - benyelik a többiek a valósággal ellentétes infót és aszerint kereskednek - szélsőségesen eltúlozzák a jó/rossz történésre reagálást és az árat is szélsőségesen kilendítik - megsejtesz olyan történést/nemsokára megvalósuló történést amit mindenki titkol, esetleg még ellentétes infókat is tesznek közzé (kivétel: állami tulajdon olcsó eladásra mert a nagytőkés összevissza bullshitel munkahelymegtartásról, technológiai fejlesztésről és piacszerzésről és a dumáját megeszi a hivatalnok miután némi kenőpénzzel is megtámogatták ezt a hitét) . Ebből következik, hogy aki pénzt akar keresni és eszköze is van hozzá, az a többiek szemében görénynek látszik. Az kevés, hogy egy fajsúlyos piaci szereplő görény: "nem elég görénynek lenni, annak is kell látszani" - ferdítve vmi régi mszp-s aranyköpésből. Rócsild is úgy kaszált Waterloo után, hogy egyrészt tudta az eredményt, titkolta, közben vette a részvényeket (görénynek lenni); másrészt még hirdette is az angol csatavesztést úgy, hogy ő maga adott el részvényeket miközben valójában Napóleon vesztett (annak is kell látszani). Ha az ember ezeket végiggondolja, akkor patkányok gyülekezetének látszik időről-időre az egész tőkepiac. . Teljesen megértelek, nem kicsit depresszív...
ebben nem értünk egyet. szerintem az idő nem erősíti a nyomást, mert nem fokozza a pánikot. akinek nem zsemlyére kell a lóvé, az most nem toporog. az infó a kérdés, ami kijön. én jobban örülnék egy "tisztogatásnak" és utána fel valami jó új ceo-val. Májerben nem tudom, ki tud hinni és miért?
egyértelműen igen. most jóárasítják a solar részvényeket, amik kb 50%-ot fognak menni innen még idén. vegyél azt, én is arra mozgok. és még támogatod is a klímát.
Hat, ha rajtad mulik... Ismerunk jol. Meg is teszel mindent a bukas remenyeben. Inkabb csokken a nyomas. Ha visszajon, az jot jelent. Indulhat ismet a fantazia egy szebb, gazdagabb jovo iranyaba.
OTTone