"vagy amit én csináltam VOLNA, 1000> 3000Ft > 2000 zsebrevág, 1000ft-al mehet tovább a buli. Így is 2x annyi marad, még ha KO is. 2x után kockázat egy KO? kb. leszarnám, őszintén." . Felig meddig en ezt kovettem. A folyton lekoltozes teljes tokevel olyankor ut vissza mint augusztus amikor kiutottek a certit. Full tokevel legalsobb certiben ulni nagyon bator dolog mert a teljes addigi nyerod kockaztatod. . A fenti verzioval meg van kb x darab certid legyen az 500 vagy 5000 es amikor "lejjebb" koltozol a varhato nyerod ugyanannyi az emelkedesen a kockaztatott osszeged viszont visszaesik es a nyero jo reszevel mehetsz mas papirba ( nalam pl telekom ) vagy sima OTP reszvenybe. . Persze cserebe maga a negativ kockazat valoszinusege no mivel egy kozelebbi kiutesu certibe mentel at es nem 3-4000 re hanem 1-2000 re van a kiutes. Tehat nagyobb esellyel buksz de kevesebbet es a nyero valoszinusege es merteke nem valtozik mintha maradtal volna a certidbe. Szerintem ez a legoptimalisabb.
Igazad van, a legutóbbi "erős" alj fontos szám egy esésnél. De ugyanúgy fontos: 200 napos MA (18389), 20%-os esés a csúcsról (18000) + emelkedő trendben a BÉT-en nem szokott 20%-nál nagyobb korrekció előfordulni, főleg nem az OTP-nél. Egy nagyon nagy esésnél lehet fontos a 16850, mint alj. Ha megváltoznak a fundamentumok. De: megváltoznak?
Minden amit írunk, feltételezés-spekulálás-elmélkedés. Aki 8000-ről feljött idáig, és követte a certibe költözködést mindig a legolcsóbba, újra és újra, az ronggyá kereste magát. Ez akkor nagy durranás, ha az eredeti számot duplázod, triplázod. újra és újra az új certikkel. 1000ft> 3000 Ft (3x db jön ki a következő 1000ft-osból) újabb 1000Ft>3000ft (3x3 = 9 x-es tőkéd van) persze ehhez kell szerencse is, de valaki biztosan megcsinálta. ha nem is ezt, akkor végigülte a legolcsóbban 1000ft-ból csinált idáig 11000-13000 ft értékűt (az is 11-13x), anélkül, hogy kockáztatna az új certivel. vagy amit én csináltam VOLNA, 1000> 3000Ft > 2000 zsebrevág, 1000ft-al mehet tovább a buli. Így is 2x annyi marad, még ha KO is. 2x után kockázat egy KO? kb. leszarnám, őszintén.
Sziasztok! Mi van akkor, ha ez egy felkészülés csak a "költözésre"? A TL90-ből is TL 97 lett...Igaz, hogy most nincs mibe, de lehet, hogy már nem éri meg abban lenni, és most logikus felszabadítani a pénzt. Ahogy látni, csak csipegetve van, és nincs komolyabb esés
Az előző legkomolyabb alj a 16850. A TL91-nek most 17348 a KO-ja. A TL90-nek 16848. 500 Ft eltérés van a két papír között. Kb mindegy mindegy alapon inkább azt választja, ami az előző alj körül van, "logikailag" kevésbé kiüthető a TL90, mint a TL91. Hosszútávon a "drágább" jobb, talán. db-db. Macus sem a TL99-ből vett 1000db-ot, hanem a 4000-5000ft-osból. db-db. + 1000Ft-nál realizált.
Biztos az van a háttérben... :) egyébként a MOLTL70 is sold out jó ideje, pedig voltak olyan napok, hogy alig 1%-ra volt a KO. Valakik nagyon bÍznak itt az emelkedésben... ha valaki ennyi TL91-től szabadul meg piacin (miközben állandóan nagy vételek voltak rádobva nulla forgalom mellett , mert eladó nem volt) - korábban meg limittel is a felső határon is eladhatta volna, akkor két dolog van: 60-70 Ft neki 30000 db papírnál sem számít (azért az 2 M, abból kijön egy pár nap Balin), vagy tud valamit, amit csak a legfelsőbb kormányzati szinteken tudnak...
Hát srácok azt mondom annyira nem akar ez beesni 19 ezerre, szerintem gyűjtögetés van aztán megnézi a kicsivel magasabb szinteket mielőtt korrigál , na de nem 19 ig hanem mondjuk 21 ig
OTP részvényesek ide!