Magyarországot minősítik le, ha leminősítik, nem az OTP-t. Nézd meg Németországot. DAX 18800>20000. ATH. Szerencsétlen DAX egy félig romban lévő Németország mellett ATH-zik. Az OTP szempontjából egy teljesen fake hír, hogy befektetésre ajánlott, vagy nem ajánlott Magyarország. Fake esés, longos-nagybüfinek jó beszállóra. USA is termeli a -6-7%-os államháztartási hiányt, le se szarják. úgy ATH-znak, ahogy akarnak.
Én máshogy rajzoltam, és pont ezért írtam: Felfogható az esés korrekciójának. Felfogható egy új impulzus kezdetének. A trendet alapul véve a leszorító alól kirobbant 21100> 21700. Félúton, vagy valahol megfogják, és rally tovább, longos erre számít. 21480 stabilan BUY, látszólag, vagy legalábbis nem borítják, ez is valami. a zöld és legalsó lila vonalat én is berajzoltam, a lila egy új emelkedés kezdete lehet. a zöld stabil támasz: 21-21,1k (hetesen-napooson)
jaj... nézd már meg, hogy honnan tették le 21e alá, és hány percig maradt alatta??? nem 22ről esett 5 perc alatt 20950ig.... ne keverjük már a szezont a fazonnal
Úgy látom sokan túltolják ezt a hétvégi "leminősítést", ami meg sem történt. A nagy befektetési alapokat elsősorban az érdekli, hogy valaki befektetésre ajánlott vagy nem ajánlott kategóriában van. Kisebb a jelentősége annak, hogy ezeken belül éppen hol vagyunk. . A magyarországi kitettségük csökkentését először akkor fogják fontolóra venni, ha a három nagy közül legalább egynél már 6 hónapja leszünk közvetlenül a bóvli felett negatív kilátással. Ilyen besorolás jelenleg nincs, mert az S&P-nél stabil kilátással vagyunk. Ez legkorábban 2025 második félévében lehet majd aktuális, ha addig nem javulnak a gazdasági mutatóink. . Ha a Fitch a hétvégén leminősít minket még akkor is a befektetésre ajánlott BBB- kategóriában leszünk. Aki ettől várja, hogy jövő héten majd 15K-ért fog OTP venni az nagyot fog csalódni.
20700, benne volt a pakliban. Nem vagyok szakértő! Ezt sokszor leírom. Felfogható korrekciónak, felfogható újabb impulzus jeleként. Az emelkedő kék vonalat érdemes felhasználni long beszállóra, a bátraknak. Aki nem bátor, az eddig se szállt be. Támasz zónák? soha nem használok fibo-t meg pingvineket. 1h-4h-1d gyertyák teste-szárak vége, ezek eléggé meghatározóak. 21350-21500 megtartása rövid távon kritikus fontosságú. Általában akkor szokott masszívat zakózni, ha az ilyen csökkenő csatit (képen a piros) alulról átmetszi, és nem talál maga alatt longos erőt,csak eladót. Brutális long trend van, kék alá nem várnám: 21200. De ugye mindenki csak tippel,. ha mégis visszarogy, akkor mélyebbre fog jönni. Maci belelátott 20700-at, nekem lövésem sincs a lefele korrekciók mélységéről. De tegnap a 21200-21250-ről, a 21700 "tippem" bejött. 5 napos gyertya határozza/határozta meg ezt a szintet. csak most néztem a napos boliközépre, 21020 Hetesen nem árt figyelni, a tetőt pöckölte 21571. (hetesen csökkenő tetők vannak, a felszúrást nem számítva) ott 20950 felett kellene zárni.
Az OTP Bank teljesítménye azért lehet kimagasló a magyar gazdaság
általános állapotához képest, mert egyedi helyzetben van mind a hazai,
mind a nemzetközi pénzügyi piacokon. Az alábbi tényezők különösen
fontosak ebben (kissé egyszerűsítve: 1. Regionális diverzifikációAz
OTP Bank nemcsak Magyarországon aktív, hanem több közép- és
kelet-európai országban is jelen van, például Bulgáriában, Szerbiában,
Horvátországban és Ukrajnában. Ez a földrajzi diverzifikáció csökkenti a
magyar gazdaság állapotára való közvetlen kitettséget. Ha az egyik
ország gazdasága gyengélkedik, a többi piac ellensúlyozhatja ezt. 2.
Erős pénzügyi mutatók és stabilitásAz OTP az elmúlt években erős
tőkemegfelelési mutatókkal, alacsony nem teljesítő hitelállománnyal
(NPL), valamint jól menedzselt költségstruktúrával működik. Ez
biztosítja, hogy még gazdasági nehézségek idején is versenyképes tud
maradni. 3. Profitábilis működés és innovációAz OTP folyamatosan újít
a digitális szolgáltatások és termékek terén, ami növeli az
ügyfél-elégedettséget, valamint csökkenti az adminisztratív költségeket.
A bank így vonzóbb a fiatalabb generációk számára is, miközben a
hagyományos ügyfélkört is megtartja. 4. Monetáris környezet és
kamatkörnyezetA magyar jegybank (MNB) kamatpolitikája jelentős hatással
van a bank profitabilitására. Az elmúlt időszakban a magas kamatok
kedveztek az OTP-nek, hiszen a bank profitál a hitelezési és betéti
kamatok közötti különbségből (nettó kamatmarzs). 5. Kedvező
akvizíciókAz OTP az elmúlt években számos bankot vásárolt fel a
régióban, például Bulgáriában (DSK Bank) és Szlovéniában. Ezek az
akvizíciók jelentős bevételnövekedést és méretgazdaságosságot
eredményeztek, miközben tovább növelték a bank piaci részesedését. 6.
Gyenge magyar gazdaság relatív hatása. Miközben a magyar gazdaság
teljesítménye visszafogott, a bankok profitálhatnak bizonyos
válsághelyzetekből is, például az inflációból. Az OTP számára előnyös
lehet az, hogy a lakosság és vállalatok egy része infláció elleni
védekezésként banki szolgáltatásokat vagy befektetési termékeket vesz
igénybe. Emellett az EU-s források és a kormányzati intézkedések
továbbra is stabil keresletet generálnak. 7. Erős részvényesi
támogatás. Az OTP részvényei kiemelkedően népszerűek a befektetők
körében, nemcsak a hazai piacon, hanem nemzetközi szinten is. (HAHÓ nem
csak kipcsákok veszik az alacsony P / E iatt is ) Ez folyamatos
tőkehozzáférést és stabil árfolyamot biztosít, ami a bank hosszú távú
stratégiáját támogatja. Összefoglalás :Az OTP sikere tehát nagyrészt
annak köszönhető, hogy ügyesen használja ki a regionális diverzifikáció
előnyeit, stabil pénzügyi alapokkal rendelkezik, és alkalmazkodik a
változó gazdasági környezethez. Bár a magyar gazdaság általános
teljesítménye gyenge, az OTP képes a nemzetközi terjeszkedéssel,
innovációval és hatékony működéssel ezt ellensúlyozni. Ezért képes
kiemelkedő eredményeket elérni a hazai gazdasági környezet nehézségei
ellenére is. + http://keptarhely.eu/view.php?file=20231201v00ygpqu.jpeg
egy másik topicban engem jól lebasznak, hogy ilyen erős long trendben óráson várok fordulást, amikor napos kitörés van MA az OTP-nél napos kitörés van. Pont te vagy az, aki a fundával meg P/E-vel jön. Tegnap hogy zárt a passzát szelesek? DAX ATH S&P ATH Nasdaq ATH Az utóbbi 2-3 alkalommal "napos dupla alj + következő alácsúszás, visszazárás" ez hozta a fordulatot, az új impulzust. 21100> 21700. Shortosnak nem barátja az ilyen +600ftos nap. Tény, sokszor adok talán fals jelzést, de próbálom segíteni az ittlévőket, pozitívan, a valóságot megmutatva. Én egyet sajnálok, hogy az ATH után azonnal dobtad, pont te, aki a legnagyobb zöldülést vártad az OTP-től. Egy másik topicban írtak egy rövidet az OTP-ről, nem tudom bemásolta-e valaki ide, de mindjárt bemásolmo.
Először is, nem történt a Moody's-nál leminősítés... ténybeli tévedés ezt állítani. Kilátást rontották a jövőre nézve stabilról negatívra. A kettő nagyon nem ugyanaz. Másodszor, az elmúlt 9 negyedévben az ország GDP-je 6x is csökkenést mutatott, ergo erősen benne volt a levegőben a negatív kilátásra való rontás. Harmadszor, az otp eredményének nagyobb hányada nem Magyarországon keletkezik. Negyedszer : a tőzsdei szereplők legtöbbször a jövőt árazzák (27k-s célár, stb), tehát nagy valószínűséggel ez a kilátás rontás már bele volt kalkulálva a nagyoknál...
OTP részvényesek ide!