Viktorunk rosszul lesz a maratoni parlamenti gyűlés alatt. Gyorsan orvost, ki van itt orvos? Egyik ellenzéki képviselő jelentkezik - végülis politika ide, vagy oda a Hippokratészi esű kötelez.
Bemennek egy kisebb helyiségbe, hogy megvizsgálja.
- Vetkőzzön le miniszterelnök úr!
Viktor levetkőzik és orvosunk meglátja a miniatűr szerszámot.
- Viktor, ezzel kúrtad el az egész országot!?
- Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.
- Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
- Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.
- Az élet nem habostorta, Pelikán.
Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség.
Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.
- A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.
Spongya rá! Ne mondjon semmit. Mi úgyis tudunk mindent. (...) Ezt a zakót például 1938-ban varrták. Angol szövet, 85%-os gyapjú. (...) A válla egy kicsit túl van tömve, de a reverje jó.
A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.
Nincs homok??!! Akkor csinálunk, elvtársam! Nekem homok legyen a föld alól is! Efelől nem nyitok vitát elvtársam, várom a sódert meg a kavicsot!
A torkánál ragadta meg a kérdést Pelikán elvtárs... Angol Park? Hogy az angol imperialista világbirodalom röhögjön a markába?? Egy frászt!! Vidámpark! Ez kell a dolgozóknak!
Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!
Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!
Minden lehetséges.
Menet közben kell az önbizalmat megszerezni!
Nehéz... nagyon nehéz!
OTP részvényesek ide!