Látom még mindig megy az osztalékos vita hogy holnap esik osztaléknyival stb!
Mint ahogy már többen is belinkelték A megfelelési e-5 nap az június 6.-a, tehát ha ekkor, június 6.-án nincs a birtokodba oti papír akkor egy fillért osztalékot se kapsz!!
A mai nap az utolsó amikor osztalék szelvénnyel fut a papír!
Vagyis aki osztalékot szeretne az legkorábban június 7-én adhatja el!
Aki nem hiszi kérdezze meg bróker cégét vagy nézze meg az OTP ill.BÉT oldalán!
nem ezért mutyi! :) krox írta, hogy most miért nem írjuk, hogy mutsi papír, hát írtam!
egyébként meg nem az oti a mutyi, hanem egész usa(meg az EU is)! semmivel sincs jobb állapotban, mint a Lehmann csőd előtt-után, mégis már magasabban van az index mint előtte! nyomtattak pár milliárd keményhasút és máris minden megvan oldva!
pár hónap és lesz itt akkora zakó mint a Rottembiller bukása! Sötét összeesküvés az egész pénzvilág!
Osztalékra csak annak érdemes hajtani, aki hosszú évekre tart részvényt, mint pl. egy önkorményzat. Minek, ha egyszer szelvényvágás után úgyis kiárazódik belőle? Amennyit kapsz, másnap annyival lejjebb is vagy. A legjobban fizető cégek hozama sincs 10%. Igazándiból az árf.emelkedés az, ami miatt megéri rv-t venni, akár oszipapír, akár nem.
Hát ez egy erős dilemma, ezzel mindig így vagyok. pl. ZWACK elég kemény eséseket szokott vérgehajtani, nem ritka a 2,1* osztaléktüske sem.
De ha nyereség van rajta, és arra számítasz, hogy a bekeredig nem esik, akkor megtartod (és várod a gyors visszahúzást), ha igen, akkor nem (akkor zsebrevágod a profitot), és várod, hogy esetleg egy jó beszállót találj.
Amikor 10% volt az oszti adó, akkor könnyebb kérdés volt ez.
1 rv-re jutó oszi értékével le, ezt szintre forintra pontosan játsszák meg, így akár gappel le-ként is értelmezhető, legalább is a csárton így látszik. Persze ha odakint elszabadulnak az indulatok, ez a rés nagyobbra is nőhet, vagy akár el is tűnhet. A 73 ft mindenképpen ki fog árazódni belőle.
Ezt azért 2x 3x gondold át. Segítségképpen bankadó lejárta után lejár a kedvezmény amit majd megemelt törlesztővel kell tovább fizetni, a frank árfolyamára pedig nincs garancia, viszont a kamatemelések nagyon valószínűek.
Ha megadtál minden adatot a brokidnak - adószám, számlaszám, név, cím, anyja neve, mittomén - akkor hátradőlsz, és várod a jól megérdemeltet, amit 15-ével kezdenek utalni.
OTP részvényesek ide!