így igaz, mivel az olajár emelkedése azt jelzi h bíznak a fellendülésben, több olajra lesz szükség... az aranyár emelkedése pedig azt h egy végső menedékként aranyba menekül a tőke más eszközökből...
szoval ha sokszor nem is ott tesznek ki, ahol akarnad, a stop az jo buli, s toket orizhetsz meg vele.
Zuros idokben inkabb kockazatcsokkentes rulez.
(A penzem java meg mindig akcios lekotesekben csucsul, meg penzpiaci alapban egyertelmu beszallokra varva...)
Ha erősödik a dollár, akkor az amerikai piac felé mozdul a tőke, főként pénzpiaci és állampapír eszközökbe. A gyengülő dollárnál áramlik nyersanyagba és részvényekbe (amcsin kívüli piacokba is, hiszen dollárt adnak el és eurót és más devizákat vesznek).... legalábbis én így gondolkozok...
szerintem az van, hogy kurvára fel akarták húzni, és inkább kozmetikázzák az árfolyamot és húzzák fel, a dow és az sp ellenére... szóval szerintem most csúnyán réssel nyitás fel lesz holnap még akkor is, ha mondjuk 3250 és 3300 között zár... ha az alatt, akkor nem biztos...
Az biztos.
De érteni nem értem. Nem lankad a vételi kedv a tengerentúlon, tetszetős Goldman eredmények és most mintha nem találnánk az irányt.
Ezzel szemben mielőtt még ezek az adatok kijöttek volna, úgy látszott, hogy ok nélkül menetelünk felfelé.
OTP részvényesek ide!