Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kexelo
kexelo 2015. 03. 04. 20:12
Előzmény: #1317  macibear
aham, ezek szerint te írtad randomos reggeli elemzést is...(ua elírás) ;)

ricsi help: link
csinált sztem 1 csökk hsz-t, amiből felfelé tört ki, abból számolt célárat kb megcsinálta...nade, elliottos szemmel mit lehetne ebből még kihozni (azaz betűzni, számozni, stb)?
thx
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 18:10
LOL :D
kimpaa
kimpaa 2015. 03. 04. 17:59
Sokan leborulnának előtted ha ez összejönne ;)
macibear
macibear 2015. 03. 04. 17:46
Előzmény: #1316  kimpaa
17500 saccperkb
kimpaa
kimpaa 2015. 03. 04. 17:23
Előzmény: #1313  macibear
Hova várod le a Molt?
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 17:00
Előzmény: #1314  Törölt felhasználó
lesz egy kisebb új csúcs usdben - '3 alapjn
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 16:36
Előzmény: #1313  macibear
USDHUF jeleztem itt is, h emelkedést várok :D

277,13

3 nap alatt 7 forint, szép teljesítmény :D
macibear
macibear 2015. 03. 04. 15:57
Előzmény: #1304  Törölt felhasználó
MOL valamiféle B hullámot csinál. Nincs benne nagy emelkedés. Ha befejezi irány le.

Otika is valamiféle korrekciós hullámban van felfele (4410-4127-et korrekciózza vissza). Ha befejezi megyünk le.

Ricsi dettó. Megállt pihenni egy kicsit, de fog még egyet szánkózni. Előtte felmehet 3800 fölé.

Telkó megcsinálta a csúcsot, lassú csiga módjára csinálja a korrekciós hullámát.

Szóval kis emelkedés után BUX-ra újabb lejtmenet vár.

Egyedüli gondom az, hogy mindezt a felfelé irányuló korrekciós hullámokat és az általam várt újabb lejtmenetet legkésőbb péntekig be kellene fejezni. Az meg lehetetlen. Vagyis fejvakarás van.....
werkaz 2015. 03. 04. 15:52
Előzmény: #1311  werkaz
MACD ugyan késik ahogy szokott, de SStoch egész szépen jelzett. Rsi nálam nem 14es, nem kell meglepődni.

link
werkaz 2015. 03. 04. 15:49
Előzmény: #1308  Törölt felhasználó
RSI valóban nem tiszta. Többi Indikátor is érdekes, de kétóráson tisztább a kép.
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 15:46
Előzmény: #1308  Törölt felhasználó
egy óra óta '10 meg hullavonal, kiegyensúlyozottan nem tudja senki az irányt, rsi napos is ezt mondja annyian longosok, mint shorosok, vajon hol fogy el a türelem? Jelentés pénteken,a ddig oldalazhat, hacsak a bennfentesek holnap nem kezdik el adni v venni
werkaz 2015. 03. 04. 15:46
Előzmény: #1307  macibear
Ja. Értem. Mindenesetre én most beálltam longba. Azért 100-al lejjeb ott a stop. w1 méretű w5 viszont 4580 ig miért ne vihetné el ? És szerintem gyors lesz, mert a w4 szokásához híven tötyörgött. Esetleg még lehet a w4 -ben egy d meg egy e hullám is.
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 15:44
Előzmény: #1306  werkaz
A kétségnek mindig van helye. Negyedik hullám azt mondja, h erős még a trend, nem lehet vele szembe menni, majd erősen támatszják alulról és utána jön egy megnyúlt 5. hullám (ha az), ráadásul időben egy kicsit szélesen.

Persze ha pénteken réssel felfelé nyit a kétségnek már nem lesz helye, de időben, talán térben is egy kicsit sok már, legalábbis nekem.

A második hullám 5 nap volt, a 4. 13, ami nem lehetetlen de szokatlan, itt azért már kérdéseknek kell felmerülnie, lehet az ed, amit lőttem nem c of b volt, hanem 5. és a hullám jött le? Közben Buda Crash, ami bezavart a magyar piacnak, biztosan, mert sokan voltak náluk, nagy részük volt a tőzsdén.
macibear
macibear 2015. 03. 04. 15:35
Előzmény: #1306  werkaz
Írottam, nincs azzal a rajzzal semmi gond. Úgy jó ahogy van. Gyakorlatilag azt a "4/c" hullámot vadásztuk és játszottuk meg Ad-dal.

Viszont a rajzodon megakadt a szemem az RSI rajzolaton. És gondolkodóba ejtett. Lehet, hogy valamit benézünk? Ennek a benézésnek a lehetséges következményét vázoltam fel.

Mégegyszer írom: Klasszikusan valóban úgy kellene mozogjon otika ahogyan rajzoltad és valóban az ötödik hullámot kell csináljuk.

Csak a kisördög ... az mindig ott motoszkál bennem. Biztos jól olvasom a rajzot? Nincs más értelmezés?
werkaz 2015. 03. 04. 15:29
Előzmény: #1303  macibear
azzal a verzióval mi a gond hogy 4438 -n megvolt a w3 teteje (5 alhullámot simán lehet látni addig) azóta csináltunk egy abc -t 4127 pöttyre a 38% w4 korrekció... Nem értem, kicsit túl lett ez bonyolítva. szerintem w5 első hullám indult ma. De ez csak az én véleményem.
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 15:22
Előzmény: #1304  Törölt felhasználó
usdhuf ellenben nagyon pörög :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 04. 15:22
Előzmény: #1301  macibear
fibo lejebb volt, talán ma ott fordultunk...egyébként csatorna közép, ide nem írtam, ma rászúrt és észak...

bux célárról fordult, nekem nem ordít lefelé, inkább most felfelé...

nagyon nem vagyunk egy hullámon .) most
macibear
macibear 2015. 03. 04. 15:20
Előzmény: #1300  Törölt felhasználó
Én így gondolkodom RSI alapján.
link
Nem klasszikus értelmezés. Maradjunk inkább annyiban, hogy egy lehetséges verzió.
BudFox
BudFox 2015. 03. 04. 15:19
Előzmény: #1297  Törölt felhasználó
Akkor várunk picit...

azért beraktam OTP -ben lefele vételeket..

Én is lefele várnám..már csak USA miatt is..mert ilyen rossza adatra már régen esnie kéne..bár mostanában nem akarnak esni.

de csütörtök, péntek elvileg az esés napja... ha átragad ránk akkor megyünk még lefele....
de itt semmi sem biztos, csak ami már elmúlt:D
macibear
macibear 2015. 03. 04. 15:06
Előzmény: #1297  Törölt felhasználó
Végül is tegnap este egész jól megmondották a 4150-es aljat. Nem sokkal szúrtunk alá, csak megcsináltuk a FIBO célárat. :) Ők nyilván nem Elliznek. :) Attól az irányt jól érzik.

A BUX-ban ordít a további lejövetel (még akkor is, ha most elszüttyöghet egy kicsit 17900 környékén.) No de mi vinné le ha OTP-t felfelé várjuk?

Egyedül az idő nem stimmel. A BUX-nak valamikor pénteken kellene aljat fognia. Akkor otikának legalább csütörtök estig lefele kellene mennie. No de milyen hullám vinné le addig? Most mindenképpen egy felfelé irányuló korrekciós hullám kellene. Szintben, időben ez nekem túl kicsi, bár kötés alapú ábrázoláson akár elég is lehet.

link

Most nem kell tradelni. 4400-ról short megvolt. Pihi. Újabb belépő keresése. Türelmes vadász vár vadra. :)

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek