A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.
A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?
Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.
Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert
1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy
2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy
3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);
4) stb.
1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).
2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.
3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.
4) stb.
Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?
Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Nem ismerem őket, nem is akarok minősítést mondani konkrétan rájuk.
Általánosságban én félek azoktól, akik ha esik, esést jósolnak, mikor megfordul, pedig emelkedést... TA-sként a fel-, leminősítés nem érdekel, korábban kifejtettem konkrét példával is mi történt egy OTP leminősítésnél
Bővítés csak jelre, akkor amikor a korábbi belépő stop már nullában, vagy pluszban.
Én csak annyit tennék hozzá hogy kérdeztem a Questor -os elemzőket.
Azt mondják OTP még délelőtt úgy nézett ki hogy esni fog, azonban megfordultunk, most már inkább emelkedést mondanának.
- Óvatossan csak -
Kérdeztem mi a véleményük a hitelminősítésről : Inkább az lenne a meglepetés ha felminpőítenének minket, ha viszont lesz felminősítés akkor 10 % -os simán lehet fogni az OTP -vel
pénteken meg jön az OTP gyorsjelentés is..
nemtudom építsem -e tovább a pakkomat. vagy várjak...
dilemma.
Gyanús, hogy 4127-ről egy B hullámot rajzolunk. Ebbe lazán belefér, hogy holnap megint kolbászolunk 4150 környékén vagy alatta, de attól ez még felfele megy jövő hét közepéig.
Csúcsa? Talán 4280. Plusz sok (4320), kevés minusz (4260). Arról a csúcsról pedig még egy 180(300) pontos mozgás lefele. Az alja min 4100 de inkább alatta.
Konkrétan tehát a jelenlegi 4193-ról még van hely egy kicsit le, ebben a formában tehát le, de megyünk még fel 4300 környékére. Ott körül viszont megállunk és a maihoz képest újabb aljra jutunk.
Ez az én véleményem. Nem szentírás.
ui: A 4300 egyelőre nem célár, mehetünk feljebb is, de semmi esetre sem 4595.
a retracement 78%, azt jelenti (nálam), hogy 78%-át veszi vissza. Cimballin nőttem fel... meg kicsit EWIn, tényleg nem találkoztam még a jelöléseddel, de mivel tudom, h mire gondolsz (mostmár) nem okoz gondot. Bár jobb lenne, ha te térnél át :)
Tudom Ad, Te azt a zöld FIBO-t lefelé húzod meg. De szvsz ez tényleg csak megegyezés kérdése, hogy a felfelé menő hullámra - a visszatérés szintjét keresendő - fentről, vagy lentről tesszük rá a FIBO-t. Én lentről húzom felfele, mert felfelé menő, emelkedő hullám.
De nem tanult anyag. Így szoktam meg amikor ismerkedtem a FIBO-val, hogy azt esziké-e vagy isszák. :)
Aztán meg ugye a retracement valamiféle visszával kapcsolatos dologot jelent (visszatér, visszanéz). Márpedig ha fentről húzom lefelé a FIBO-t, akkor az lefele előre mutat és nem a visszát tükrözi.
Válaszodból ítélve biztosan nem 2011 előtt, hanem után kezdtél el a tőzsdével és Elliottal foglalkozni, főként vagy kizárólag a magyar piacon, vagy tévedek?
Ha tippelnem kellene tőzsde 2012, Elliott 2013 július után, de lehet 2014...
A csúcsról látszólag egy ötös impulzív hullám jött le. Egyetlen egy baj van vele, a harmadik tagja a legrövidebb. Az meg ugye nem gromek. Valamiféle árulás van. Nem meglepődni, ha a mai csúcs (17934) a következő napok legmagasabb értéke és hamarabb leszünk 17500-on, mint 18000-en.
A BUX 15800 melypontrol felment 18800 szintre, az 3000 pont. Es nagyjabol +20% rally.
Ez igen szep (1) hullamnak egy ciklus meretu bull periodus elejen.
Innen korrekciot varok tobb hetes idotavlatban. A Fibo 62% ugy kb. 1800 pont lefele a csucstol, szoval 17000 korulre varhato,
es a charton is, kb. 17000-nel van (i) subhullam csucsa is,
szoval nagyon eselyes az a szint cel-arnak.
Ezt megerositi, hogy 5 nap alatt lejott a (iii-iv) csucsok kozotti savba, es most 18.000 korul billeg.
Ez a 800 pont lehet a (2) korrekcios subciklus hullam elso subhullamanak alja, az (a) wave.
Kilatas: kis fel korrekcio (b) par napig, aztan megy lefele par hetet 17000 iranyaba.
OTP abszolut hasonloan fog menni.
4593????? :-o
Ajjaj! Lesz még itt sírás rívás kérem szépen.
Kexelő! Baromi jó a rajzod! Nincs vele semmi baj, de nekem beültette a bogarat a fülembe. Otika egyáltalán nem ott jár ahol gondoljuk. Tartok tőle még csak most vagyunk benne a negyedik hullámban. Ma reggel a 4/A-t fejeztük be. Most csináljuk a 4/B-t, kb jövő hét közepéig (4300-4400). Aztán pedig lejövünk még egyszer akár 4000-ig.
Unortodox a gondolatmenet, de a MOL szokásostól eltérő számozásom is bejött. számozásom is be
Köszi, megvan. De ez nekem furcsa, ritkán szoktam olyat látni, hogy a 2-es hullám az 1-es emelkedésének 60-70-80%-át visszaadja. Inkább a 30-40 (38,2?) szokott jellemző lenni.
Igen, én így tanultam,h így kell fogalmazni, korábban írtam, h itt pont fordítva fogalmaztok, a 78,6% tudom nem az igazi fibo, 76,8 az, de nekem ez jött be, egyébként az a pár pont eltérés nem látszik a charton
olvassátok a tudásbázis cikkeit, a sok kérdés miatt határoztam el, h leírom (illetve azért is, a kiváltó ok egy magyar nyelvű irodalom volt, ami nagyon rosszul fogalmazott, így lett a tervből eredmény szilveszter-január körül)
OTP-forecast
A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?
Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.
Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert
1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy
2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy
3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);
4) stb.
1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).
2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.
3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.
4) stb.
Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?
Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.