Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 09:00
Előzmény: #1348  tberki
én másra gondolok, de majd a piac eldönti :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:54
Előzmény: #1358  kexelo
tényleg, nagyon hasonló
kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 08:52
Előzmény: #1356  Törölt felhasználó
oksa, de első ránézésre ennek tűnt:
link
(kiemelt terület)
kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 08:50
Előzmény: #1325  macibear
ricsihez...
írtam rajz link után...hsz-t azonosítottam, de számozás, betűzés semmi, nekem zsákutca, nem tudom hogyan fogjak hozzá, így elli elképzelés sincs...viszont érdekelne mi indult, indult-e, hol tart,mi várható, stb?
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:48
Előzmény: #1354  kexelo
nem, csak nem gondolod, h beteszek ide egy OTP chartot :) annak sok értelme nem lenne
kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 08:46
Előzmény: #1354  kexelo
ááá, közben megnéztem, nem az... :S
de nagyon hasonló! :)
kexelo
kexelo 2015. 03. 05. 08:44
Előzmény: #1331  Törölt felhasználó
alap chart, otp napos, kb 1 hete...azóta tudjuk, h elindult lefelé...igazam van, vagy igazam van? ;)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:39
Előzmény: #1351  Kontraindikator
Nekem pont ezért gyanús a jobb kilátás besorolása, mert nagy a csend! Szokták is mondani hogy vihar előtti?
Aki már tud róla, az nem mondhatja... Korábban meg csak a pletykák terjedtek, amik meg szerintem csak érdekhírek és próbálkozások a piac mozgatására.
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:29
Előzmény: #1351  Kontraindikator
Persze értem, de a külföld annyire nem kedvel minket és ha őszinték vagyunk van miért

Ugyanakkor látszik, h minden követ megmozgattak, h felminősítsenek, lehet a Banki kiegyezés is ennek szólt, nem tudom, maradok Elliottnál, ami azt mondja, hogy ... :)
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 08:27
Előzmény: #1350  Törölt felhasználó
A korábbi időpontokban amikor téma lehetett a felminősítés, már 2-3 héttel ezelőtt a rádióból, TV-ből is ez folyt... be is ugrottak a népek valszeg. Most pedig nagy a csönd... az első idevágó dolog a tegnap esti MNB nyilatkozat volt... Ráadásul februárban szépen megvették a hazai piacot... ennek pedig van oka... ha utólag is, de majd megmagyarázzuk, hogy na azért, mert...
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:24
Előzmény: #1347  Kontraindikator
olyan hihetetlen a felminősítés, bár nagyon nyalnak a hitelminősítőknek..

Anno emlékszem OTP-t leminősítették péntek zárás után, majd hétfőn 6%-ot emelkedett... Kilátás javítást jobban elhinném, de majd meglátjuk
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 08:23
Előzmény: #1346  Törölt felhasználó
Az 5. hullámot nem kereskedjük dolgot arra írtam, hogy Nyomi mindig ezt hangoztatta, és ez így megmaradt bennünk a mai napig... azért írtam, hogy én kereskedem, mert én mindent kereskedek amiben látok fantáziát... :D
tberki 2015. 03. 05. 08:22
Előzmény: #1344  Törölt felhasználó
Szia Ad, a jatekra jelentkeznek.

Szerintem amit mutatsz az egy "besult" 5. hullam, amibol en lefele varnam a teljes emelkedes korrekciojat.
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 08:21
Előzmény: #1345  tberki
Na akkor elárulom, hogy felminősítenek pénteken, vagy kilátást javítanak, valami történni fog... nem tudom... fröcsögni fog a shortosok vére az 5-6 nap alatt elérendő 4600-4750 közötti csúcs elérése közben... Bux-ban is benne van, Ricsiben is, Telkó sumák... Otiban nagyon benne van... Mol meg sose érdekelt a 100 pontos mozgásaival... :D
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:20
Előzmény: #1343  Kontraindikator
5. hullámot, de még h kereskedünk, sokszor negyedik BuSS-t csinál, persze lehet percesen vagy 3 percesen nem megyek bele, de 10-15 felett usa, órás v felett magyar piacon kereskedünk, a stílus más, kontratrend tradeben kereskedjük, sőt ha lejjebb léptél be, akkor még piramis is megy!
tberki 2015. 03. 05. 08:18
Előzmény: #1324  macibear
lasd blue topic "aki alakzatokat nez az is ellizik jeligere": molban egy fejvall jobb vala epul, aka ABC az 5 hullamos szep emelkedes utan. Celarban egyezunk, egy hete irtam eloszor. persze a mol topikban utalnak ezert :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:16
Előzmény: #1342  Kontraindikator
Meglátjuk, sok ma a találós kérdés :)

Ez a kép most jobban izgat, csak a kép termék nélkül, kizárva az érzelmek... :)
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 08:16
Előzmény: #1340  Törölt felhasználó
Akkor azt mondom, hogy 4. hullámban van az az izé, és akkor innen nem piszkálnám. Két dolog... az egyik, hogy 5. hullámot nem kereskedünk! (Bár én szoktam :D) A másik, hogy innen akkor egy zz elvárás lehet... tehát A=C 100%-nál, és A=C161.8-nál megnézném longra a nem tudom milyen termékünket...
Kontraindikator
Kontraindikator 2015. 03. 05. 08:13
Előzmény: #1337  Törölt felhasználó
Amire úgy gondolod, hogy ellentétes véleményen vagy vele, az nem is úgy van... egy véleményen vagytok! Macinak is az a fő véleménye ami neked, és nekem is! Ő csak ahogy leírta elképzelte, hogy mi van akkor ha nem az van amit látunk... megjegyzem nem nagyon tudok vele vitatkozni, ettől függetlenül mindhárman egy képet látunk egy irányba gondolkozunk! ;-)
Törölt felhasználó 2015. 03. 05. 08:13
Előzmény: #1340  Törölt felhasználó
a kisebben kb 68 körül lehet, előtte 84 körül fordult le (a tetőn)

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek