Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ThePersistentTrader 2023. 02. 10. 23:35
Előzmény: #7759  euler
Lehet hogy pont te nem, de a stabil fórum tagok közül itt elég sokan erősen pesszimisták voltak az utóbbi időben..
Szeretném hinni, hogy a háttérben tényleg nagyon alapos felkészítése zajlik az ukrán hadseregnek, egy elsöprő tavaszi-nyári offenzívához. Mindenesetre ez egyelőre csak hit, jelét nem látni (én biztosan nem látom) - szemben a tavalyi időszakkal, amikor nagyon szépen lehetett látni a dinamikákat. 
euler 2023. 02. 10. 22:58
Előzmény: #7758  ThePersistentTrader
Ha megfigyeled nálam is van egy pár "ha", de az apátia soha nem volt jellemző rám, sőt :)
Amit leírtam az a sűrítménye annak amit sok-sok helyen összeolvastam.
Többen írtuk már, hogy amikor a közvélemény értesül valamilyen szállításról, az akkor már hónapokkal előbb eldöntött dolog. Nem kell mindenről tudnunk, az oroszoknak meg pláne.
Néha az az érzésem, hogy a támogatók közötti viták is fel vannak nagyítva hasonló okokból. 
ThePersistentTrader 2023. 02. 10. 22:49
Előzmény: #7757  euler
Pár napja még teljes apátia volt itt a fórumban, most meg 'pár hónap alatt az oroszoknak végük'. 😅
De remélem igazad lesz.
Mindenesetre jó lenne tudni, mi zajlik a háttérben, tényleg kapnak-e kellő mennyiségű nehézfegyvert az ukik hogy az idén kiverjék a ruszkikat
euler 2023. 02. 10. 22:33
Előzmény: #7755  vigkrisz
Védekezésben kell kitartaniuk másfél-két hónapot, ameddig érdemi mennyiségű harckocsi és önjáró löveg beérkezik, ill. a kezelőket ki tudják képezni.
Védekezni mindig előnyösebb mint támadni, különösen ha az oroszoknak nincs meg a képességük a támadásra és az idő is szorítja őket. Már most kudarcosnak látszanak.
Ha beérkezik az ukránoknak a kellő hadianyag, pláne a 150 km-es rakéták is és kellő mennyiségű lőszer, elsősorban a Himarsokhoz, az oroszoknak pár hónap alatt végük.
LVN 2023. 02. 10. 17:49
Előzmény: #7752  Törölt felhasználó
A Zorigón már nyertek :)
cintanyer 2023. 02. 10. 16:14
Előzmény: #7741  sztanil
Putyinnak már az ilyen apró sikerek is fontosak. Ugyan nem tudom, hogy az esetleges bábkormányát hogyan közelíti meg Ukrajna elfoglalása nélkül.
Moldova történetét nézve, a román és az orosz csatolások után, én önként választanám Romániát.
Peterbond 2023. 02. 10. 16:05
Előzmény: #7744  Shortelek
"Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Matt Gaetz alapvetően a Republikánus Párt szélsőségesebb szárnyához tartozik, a hardcore Trump-lojalista irányzat egyik zászlóvivője. A törvényjavaslatát is olyan kétes hírnevű politikusok támogatták, mint Lauren Boebert coloradói képviselő vagy Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Amúgy én e nélkül is tudható volt. Amerikában is vannak hard core Putyin imádók, ahogy Európában is jó pár politikus. Legtöbbször pont a szélsőjobbos pártokat támogatta Oroszország. Lásd még a koránt égető dán/svéd gyerek vagy Marie Le Pen meg a Putyin pólóba szaladgáló Salvini.
totoro
totoro 2023. 02. 10. 15:42
Előzmény: #7739  Hablaty
Az igazság az, hogy láttam már ukrán tankot videón ami ráfutott a saját aknáikra.... mindkét oldalon vannak blőd dolgok.
vigkrisz 2023. 02. 10. 15:20
Előzmény: #7746  euler

persze, esélytelen, ez a fószer egy teljesen jelentéktelen futóbolond, amíg a CIA/Pentagon/NATO ilyen magas prioritásként kezeli az orosz hadsereg lehetőség szerint minél nagyobb "eliminálását", addig egy ilyen senkinek a szava az kb. a szélben szálló fingé
euler 2023. 02. 10. 15:12
Előzmény: #7744  Shortelek
Legalább nézd már meg, hogy ki mondta.
Kivételesen a PF is leírta, de a múltkor már javasoltam valamit az életkedved megőrzése érdekében ... :)
euler 2023. 02. 10. 15:08
Az ukrán légierő szóvivője szerint a két Caliber cirkálórakéta a román légteret is megsértette Csernovic felé haladva, "a román védelmi minisztérium tagadása ellenére".
.
(Moldovában a tehetetlen kormányok jönnek-mennek, nem sok köze lehet a légtérsértéshez. Van ott más gond is épp elég. Még az se tiszta, hogy melyik volt előbb.)
kkpp 2023. 02. 10. 14:43
Arra is felhívnám a figyelmet, hogy már napok óta a hírek szerint Kreminnánál és Bahmutnál már nem a mobikokat és a fegyenceket hajtják rohamra, hanem a harcképes gyalogságot küldik ki. Jelen pillanatban az ukránoknak most az a ziccer, hogy ha veszteségek árán is, de ledarálják védekező pozícióból ezeket az egységeket, az megnyitja az utat a tavaszi ellentámadásokra. Bahmutnál pedig elég, ha pár hétig kihúzzák a sárig, és akkor végleg megállhat az orosz átkaroló művelet ott is. Mekkora blamázs lenne a ruszkiknak, ha az ukránok meg tudnák tartani Bahmutot? Lehet, hogy az oroszok támadnak, de ez lehet az utolsó próbálkozásuk a még harcképes alakulatok bevetésével. Meglátjuk.
Hablaty 2023. 02. 10. 14:13
Hát nem ismerjük mi van ott, de ez azért nem jó hír...
Káoszba fulladhat az ország és az a ruszkiknak kedvezhet...
sztanil 2023. 02. 10. 13:39

Mi folyik itt?
Moldova megadja magát az oroszoknak?
Azután hogy átlőttek felettük egy rakétát, egyből lemondott a kormány:
https://www.portfolio.hu/global/20230210/lemondott-a-moldovai-kormany-orakkal-azutan-hogy-egy-orosz-raketa-megsertette-az-orszag-legteret-596232

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek