Lujoska
3
2
5
2016. október 20. | 10:38
#1

Orosz propagandaoldalak  

Itt az orosz propagandaoldalakat lebuktató alkalmazáslinkEzerrel tolják az álhíreket, céljuk a minél nagyobb zűrzavar, az indulatok gerjesztése és az EU bomlasztása.Soha nem látott fordulatszámon pörögnek az interneten, különösen a Facebookon az álhíreket gyártó és a burkolt propagandát toló kamuoldalak. Vannak, amik helyi dolgokkal foglalkoznak, ilyen volt például a csecsemőtolvajok kiengedéséről, vagy az Intersparok megszűnéséről szóló írás.Könnyű elhinni az álhíreket

De vannak ezeknél húzósabb témákkal foglalkozók, mint például azok, amik a menekültek ügyét akarják kihasználni, és az amúgy is meglévő hisztériát fokozni. És vannak a politikai propagandaoldalak, amik között a legtöbb az orosz, putyini propagandát tolják. Ezek azok, ahol máshol, máskor történt eseményekről készült fotókat használnak fel, álhíreket gerjesztenek a migránsok pusztításáról, és mellette Oroszországot és Putyint az igazság és az erő őrének mutatják be.Jelenleg ezeket a propagandaoldalakat tartják nyilván:

hungarian.ruvr.ruhunsor.seadatlistazo.huaktiv-blog.netatomenergiainfo.hubalrad.combejegyzes.comcivilkontroll.comdebmedia.huelkepeszto.netmagyarifjak.orghir.clubhirtop.inhirado.tophirarena.euhircentrum.tophirek.inhirek.tophirekonline.nethirexpressz.tophirhatar.huhirkert.infohirkozpont.euhirlistazo.comhirma.infohirmagazin.euhironline.clubhirportal.infohirtrafik.tophirvilag.euhunhonlap.huhuntv.infohunhir.huhunhir.infoimpulzus.netinternetfigyelo.wordpress.comjovonk.infokho.jobbikhosting.comkitartas.netkulfoldiapro.comlegfrissebb.infoma.humagyarmegmaradasert.humagyarno.commagyartudat.commaivalosag.commeteon.orgmindenegyben.netmindenegyben-blog.netmindenegybenblog.commokazona.eunapimigrans.comnapihirozon.eunemadomahazamat.hunemzetibulvar.hunemzeti.netnemzetihirhalo.hunemzetiarcvonal.netnetbulvar.comnetbulvar.eunetceleb.eunetceleb.hunethir.comorientalista.huoroszhirek.hupaxhungarica.orgrapidpress.inforealzoldek.husimsim.eusokkaljobb.huszabadriport.wordpress.comthenews.hutitkolthirek.hutotalcar.toptvhir.comvideohirek.comvilaghalo.infovilagom.huxcore.inwww.hidfo.netwww.adatlistazo.huhidfo.rulink
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
február 15. | 20:38
#660
Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy oroszbarátsága miatt eltávolítja a hatalomból Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, úgy ahogy azt Venezuelában Maduróval tették - foglalja össze a StopFake.org cikke az orosz propagandagépezet cikkeit, melyekkel Mike Pompeo amerikai külügyminiszter látogatása előtt "informálták" az orosz lakosságot.
február 11. | 10:58
#659

érdekesség:
.
https://index.hu/techtud/2019/02/11/oroszorszag_levagja_magat_a_globalis_internetrol/
.
erről már írtam pár hónapja, hogy a nagy BGP routerekben egy ideje már benne van egy funkció, ami hasonlít a magyarországi déli határzárhoz, csak éppen oroszországot és kínát "veszi körbe" és mindenféle deep packet inspection-t alkalmazó kapukon keresztül engedi át a forgalmat. ez jelenleg nem aktív, de az oroszok eléggé befostak tőle mert ha mondjuk a NATO egy hadgyakorlat keretében bekapcsoltatja ezt a funkciót az orosz internet térdre esik. ez nem lenne ANNYIRA fájdalmas mintha ugyanez nyugateurópában történik, de azért megéreznék.
.
szóval erre a virtuális határkerítésre válaszul elkezdtek kiépíteni egy párhuzamos infrastruktúrát. ennek gyenge pontja hogy még mindig amerikai routerek vannak benne, de ezeknek legalább a felügyelete lesz orosz kézben és ez egyfajta biztonságérzetet kölcsönöz.
február 07. | 17:12
Törölt hozzászólás!
#658
február 07. | 16:39
Törölt hozzászólás!
#657
február 07. | 16:33
#656
Az Európa Tanács azt akarja, hogy hat különböző nem képviselői legyenek jelen az orosz delegációban – adta hírül felháborodva az orosz állami média múlt héten. Az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke, Leonyid Szlutszkij szerint „ez provokáció, amivel azt akarják elérni, hogy az oroszok kivonuljanak az Európa Tanács parlamenti közgyűléséből” – számolt be a Polygraph, az Amerika Hangja és a Szabad Európa álhírvadász oldala. A hír nyilvánvaló hazugság volt, de erősítette azt az orosz propaganda által terjesztett képet, miszerint Európa egy erkölcsi fertő.


 „hat nem” elmélete lett a harmadik legnépszerűbb téma január 9-én az orosz médiában, és a legnépszerűbb vitatéma az orosz közösségi médiában a mediametrics.ru szerint. Az EU álhírellenes csapata, az East Stratcom Task Force emlékeztet: az orosz propaganda előszeretettel terjeszti, hogy Európa erkölcsi válságban van, és a „hat nemről” terjesztett dezinformáció is ennek a része.A dezinformáció forrása Pjotr Tolsztoj, az orosz parlament alelnöke volt, akinek saját politikai megmondóműsora is van a Pervij Kanal tévécsatornán. Tolsztoj volt az, aki közölte: az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének egy levele azt követeli, hogy az orosz delegációban „legalább hat nem” képviseltesse magát.
február 02. | 23:43
előzmény: #654  Lujoska
#655
az orosz nép ezt elhiszi.
.
pont úgy, ahogy a magyar nép elhiszi a migránsos rémtörténeteket.
.
pont úgy, ahogy száz éve elhitték a zsidós rémtörténeteket.
.
pont úgy ahogy háromszáz éve Salemben elhitték a boszorkányos történeteket.
.
szóval orbán vagy putyin még csak nem is géniusz - egyszerű receptből főznek
február 02. | 12:24
#654

Az orosz propaganda nemrég arról értekezett, hogyan osztották fel maguk között Nyugat-Ukrajnát európai uniós szomszédai. A Rosszija-1 tévécsatornán bemutatott infografika alapján Románia, Lengyelország és Magyarország már gyakorlatilag le is rohanták szomszédjukat – mutatott rá az Európai Unió álhír-ellenes csapata, az East StratCom Task Force, írja az Átlátszó. „Kijev különcködése máris az ország széteséséhez vezetett. Mióta a huszadik század elején Kárpátalja egy ideig Magyarországhoz tartozott, Budapest vissza akarja szerezni a felügyeletet a terület felett” mondta a Rosszeikja-1 orosz tévécsatorna műsorvezetője a múlt hónap végén egy politikai műsorban. Majd hozzátette, hogy „A déli részek sem teljesen történetileg ukránok”, a „lengyelek pedig rajta tartják a szemüket az ukrán Galícián”.Az orosz műsor ezután egy grafikán azt sugallta, hogy Románia, Lengyelország és Magyarország már el is foglalta Nyugat-Ukrajna egy részét, épp csak egy kis rész maradt szabadon Kijev körül.Az orosz propaganda tehát úgy tesz, mintha a nyugati országok támadtak volna Ukrajnára. Sőt, sértették volna meg annak területi integritását, miközben épp Oroszország tett így.
http://www.magyartudat.com/orosz-allami-teve-sugalmazza-magyarorszag-elfoglalta-karpataljat/
február 01. | 13:59
előzmény: #649  Lujoska
#653
szerencsére magáncég, így nem kell bíróság előtt bizonyítania. ami sárga és hápog az kacsa.
február 01. | 12:55
Törölt hozzászólás!
#652
február 01. | 12:42
előzmény: törölt hozzászólás
#651
Lettország három hónapra felfüggesztette az Rosszija RTR orosz nyelvű tévécsatorna sugárzását – jelentette be a balti ország médiahatóságának sajtószolgálata csütörtökön.Lettország nem fogja eltűrni a Kreml propagandáját területén, s ez világos jelzés a barátságtalan országok és erők számára, megvédtük és a jövőben is meg fogjuk védeni információs terünket– hangsúlyozta Ivars Abolins, a hatóság szóvivő helyettese.A hatóság szerint a gondok a Rosszija RTR Este Vlagyimir Szolovjovval és 60 perccímű műsoraival voltak, amelyek Ukrajnával foglalkoztak.Lényegtelen, hogy melyik ország vagy nép ellen irányul a súlyos szabálysértésnek minősülő háborús, illetve gyűlölködő uszítás, mert ez ellen a médiahatóság szigorúan fel fog lépni– mondta Patriks Griva, a hatóság szóvivője.
február 01. | 12:36
Törölt hozzászólás!
#650
február 01. | 12:07
#649

A Facebook és a Twitter bejelentette: Iránhoz, Oroszországhoz és Venezuelához köthető profilokat távolított el.A Facebook és a Twitter helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy Iránhoz, Oroszországhoz és Venezuelához köthető, kampánycélokat szolgáló profilokat távolított el közösségi platformjáról.
A Facebook közleménye szerint a manipulatív kampányoldalak elsöprő többsége Iránból származott, és nem csupán az Egyesült Államokat, hanem más országokat is célba vett, köztük például Franciaországot.Az eltávolított profilokat 26 különböző országban azonosították be, és nem csak a Facebookon, hanem a cég tulajdonában lévő Instagramon is.A közösségi platform 783 oldalt szüntetett meg. Olyan csoportok vagy egyéni profilok oldalait, amelyek az iráni kormányzat álláspontját ismételték olyan kényesnek ítélt ügyekben, mint a palesztin-izraeli konfliktus, Szíria, vagy a jemeni polgárháború.
A Twitter 418 oldal megszüntetését jelentette be.
Állítása szerint mindegyiket az orosz Internet Research Agency nevű, hamis híreket gyártó cég működtette,
bár a cég közölte: nem tud közvetlen kapcsolatot bizonyítani a profilok és az orosz trollgyár között.A Facebook és a Twitter megítélése szerint a blokkolt profilok többsége olyan üzeneteket közvetített, amelyek a megcélzott ország társadalmának megosztására, vagy a feszültségeinek felerősítésére irányultak.Mindazonáltal Nathaniel Gleicher, a Facebook kiberbiztonságért felelős vezetője csütörtök este egy telekonferencián leszögezte: a vállalat nem tudja egyértelműen és minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki vagy kik állhatnak a kampányoldalak hátterében. Többször is elismételte, hogy óvatos ennek megítélésében. A szakember nem kívánt arról sem nyilatkozni, hogy vajon mi lehetett a kampányoldalak működtetőinek szándéka.Mindkét közösségi platform közölte: az eltávolított oldalakról értesítették az amerikai bűnüldöző szerveket, valamint az érintett országok törvényhozóit is.
január 25. | 13:41
#648
Európának meg kell védenie magát az orosz fenyegetéstől, valamint a Putyint kiszolgáló EU-s tagállamok kormányaitól. Ezért nem engedhetjük meg, hogy orosz propagandát, vagy EU-ellenes álhíreket közvetítsenek az uniós állampolgároknak. Az ötlet nem újkeletű: Jakob von Weizsäcker német EP-képviselő is felvetette már az ötletet,  hogy hozzon létre az EU egy saját csatornát, hogy „ellensúlyozzák a hazugságokat” és „megvédjék a demokráciát”. De tekinthetjük előképnek a Szabad Európa Rádiót, illetve a BBC World Service-t is – egyiknek sincs már magyar adása. Egy egységes európai média megteremtésére is történt már kísérlet. Az Euronews egy jó kezdeményezés volt, azonban jelenleg már többségében egy egyiptomi üzletember tulajdonában van, amely pont ezért ki van téve a tulajdonos kénye-kedvének. Az uniós közmédia akkor válthatja be a hozzá fűzött reményeket, ha teljes egészében a közösség tulajdonában van, az elnökét pedig az az intézmény kellene, hogy megválassza, amelynek a legközvetlenebb felhatalmazása van az európai polgárok által a közös ügyek meghatározására, vagyis az Európai Parlament. Költségvetését közvetlenül az uniótól kell kapnia, ennek előteremtésére vagy már meglévő forrásokat kell átcsoportosítani, vagy – ahogy Jakob von Weizsäcker is felveti – az EU területén működő médiaóriások bevételeinek pár százalékát kell elvonni.
január 22. | 21:57
előzmény: #646  Lujoska
#647
dagipéter benézte látszólag. de lehet, hogy moszkvában mostanában az lmbtq lesz az új шорош
január 22. | 21:52
#646
Az Európa Tanács azt akarja, hogy hat különböző nem képviselői legyenek jelen az orosz delegációban – adta hírül felháborodva az orosz állami média múlt héten. Az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke, Leonyid Szlutszkij szerint „ez provokáció, amivel azt akarják elérni, hogy az oroszok kivonuljanak az Európa Tanács parlamenti közgyűléséből” – számolt be a Polygraph, az Amerika Hangja és a Szabad Európa álhírvadász oldala. A hír nyilvánvaló hazugság volt, de erősítette azt az orosz propaganda által terjesztett képet, miszerint Európa egy erkölcsi fertő.

A „hat nem” elmélete lett a harmadik legnépszerűbb téma január 9-én az orosz médiában, és a legnépszerűbb vitatéma az orosz közösségi médiában a mediametrics.ru szerint. Az EU álhírellenes csapata, az East Stratcom Task Force emlékeztet: az orosz propaganda előszeretettel terjeszti, hogy Európa erkölcsi válságban van, és a „hat nemről” terjesztett dezinformáció is ennek a része.A dezinformáció forrása Pjotr Tolsztoj, az orosz parlament alelnöke volt, akinek saját politikai megmondóműsora is van a Pervij Kanal tévécsatornán. Tolsztoj volt az, aki közölte: az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének egy levele azt követeli, hogy az orosz delegációban „legalább hat nem” képviseltesse magát.
Ám amikor az ET nyilvánosságra hozta a kérdéses levelet, kiderült, semmi ilyesmi nem volt benne. A sablonlevélben többek közt az állt: a delegációkat úgy kell összeállítani, hogy abban tisztességes módon képviseltesse magát minden politikai párt, illetve hogy a delegációban az „alulreprezentált nemnek legalább olyan arányban kell megjelennie, mint amekkora arányban az adott ország parlamentjében képviselteti magát.”Tolsztoj ennek nyomán a Facebookon ismerte el, hogy hibázott a nemek számát illetően. „Természetesen nincs hat nem, csak kettő – férfi és nő. Minden más egyén rajtuk kívül „alulreprezentált nem”, gender, az ET parlamenti közgyűlése pedig épp erre utal. Azt még nem döntöttük el, honnan szerzünk ilyeneket” írta szarkasztikusan Tolsztoj.A BBC orosz adása megkereste Tolsztojt, akinek sajtósa annyit válaszolt:
fordítási hiba történt.
január 22. | 15:48
előzmény: #644  Zsombor888
#645
Ugyanazt a cikket olvastuk vajon? Hm.
január 22. | 15:14
előzmény: #643  Lujoska
#644
Kozeleg a teljes es korlatlan diktatura a nyugati orszagokban!Menekulni,menekulni,menekulni
január 22. | 15:09
#643

!!!
Az európai parlamenti választások közeledtével az Európai Unió egy új mechanizmust kíván életbe léptetni az álhírek, hamis hírek elleni küzdelemre – többek között ennek a részleteiről tárgyaltak az európai uniós külügyminiszterek hétfőn Brüsszelben.
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/01/21/szijjarto_nemcsak_oroszorszagbol_jonnek_alhirek/
január 21. | 12:59
Törölt hozzászólás!
#642
január 21. | 12:57
Törölt hozzászólás!
#641
január 21. | 12:49
#640

289 Facebook-oldalt és 75 felhasználói fiókot távolított el a közösségi oldal üzemeltetése, amiért azok "koordinált nem autentikus viselkedést" folytattak - derül ki egy csütörtöki közleményből.
A Facebook kiberbiztonságért felelős vezetője, Nathaniel Gleicher azt is elmondja a közleményben:
az eltávolított oldalakat és profilokat a Sputnik orosz állami hírügynökség alkalmazottai működtették.A hálózat a Baltikumban, Kelet-közép Európában, Közép-Ázsiában és a Kaukázuson működött. 2013-től mostanáig 790 ezer követőt szerzett, 190 eseményt hirdetett meg és 135 ezer dollárt (kb 38 millió forint) költött hirdetésre. A hálózat működése manipulatív volt a közösségi oldal szerint, tevékenységük többek közt NATO-ellenes hangulatkeltés volt.
A Sputnik-féle álhír-hálózat többek közt Romániában, Moldovában, Lettországban, Litvániában, Grúziában, illetve Oroszországban működött. Magyarország nem esett bele a szórásba, itt egyetlen kamu-oldalt sem kapcsolt le a Facebook - ami nem meglepő annak a fényében, hogy itt a moszkvai propaganda internetes terjesztését a magyar állam végzi, közpénzből. Ezt egymilliónál több cikk elemzése után a Korrupciókutató Központ Budapest állapította meg.
Ukrajnában is lépett a FacebookEzzel egyidőben Ukrajnában is lelőtt egy álhír-hálózatot a Facebook, ami - mint írják - nagyon hasonlóan működött ahhoz, mellyel az Egyesült Államok félidős választásának befolyásolását kísérelték meg. Ez az alig egy éves hálózat 26 Facebook-oldallal, 77 profillal, 4 csoporttal, továbbá 41 Instagram-profillal büszkélkedhetett. Ezeket együtt mintegy 235 ezer ember követte, és 25 ezer dollárt (7 millió forint) költöttek hirdetésre.Az ukrán álhír-hálózatot szintén Oroszországból működtették. Számtalan témában, összehangoltan osztotta manipulatív tartalmait, melyek a helyi hírektől az iskolák egészségügyi helyzetén át a NATO-ig és a tüntetésekig mindent lefedtek.
2018. szeptember 22. | 08:24
#639
A tüntetést egy orosz-barát cseh “civil” egyesület szervezte. A Kreml-barát propaganda-média a hírt meghamisítva számolt be az eseményről Magyarországon.

https://dotoho.atlatszo.hu/2018/09/21/csak-a-kommunistak-es-a-szelsojobb-tuntetett-orban-mellett-pragaban/
2018. május 22. | 14:32
előzmény: #631  _Bekre_Pal_
#637
a BBC doku szerint - akik a lányát interjuvolták meg - iskolateremtő propaganda (PR) guru a célközönséget szimplán hül@yénak tekintette...
és ebből nem is csinált titkot...
https://youtu.be/eJ3RzGoQC4s?t=1941
no ennyit a propaganda és a PR oldalakról:)
2018. május 22. | 14:23
előzmény: #631  _Bekre_Pal_
#636
Edward Bernays 2: Selling War
https://www.youtube.com/watch?v=JQZFTbPh4jM
2018. május 22. | 14:21
előzmény: #631  _Bekre_Pal_
#635
és egy "alusapkás" BBC produkció a témában:)
https://www.youtube.com/watch?v=eJ3RzGoQC4s
ha az előbb belinkelt könyv megtalálása problémát okozna akkor itt a szerző is:)
https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays
2018. május 22. | 14:19
előzmény: #632  pitcairn2
#634
nem én hoztam fel
2018. május 22. | 14:19
előzmény: #631  _Bekre_Pal_
#633
ihol lenne az ősforrás:)
https://en.wikipedia.org/wiki/Propaganda_(book)
2018. május 22. | 14:18
előzmény: #630  _Bekre_Pal_
#632
a tripadvisornak semmi köze sincs ehhez a topihoz....
2018. május 22. | 14:06
előzmény: #628  pitcairn2
#631
bakker, remélem, alusapkában írsz
2018. május 22. | 14:05
előzmény: #627  pitcairn2
#630
hát ebben nem értünk egyet, a tripadvisornak nem ez a célja, és gyakorlatilag az oldal értelme van innen fogva keresztbe toszva
2018. május 22. | 14:05
előzmény: #628  pitcairn2
#629
Teljesen abszurd, hogy te még az orosz, kínai dolgok mögött is az amcsikat látod... Elég torz világkép, amiben egy giga konteó az alap axióma.
2018. május 22. | 13:45
előzmény: #624  _Bekre_Pal_
#628
ugyanmá, mindenki tudja, hogy hol van az igazi propaganda ("PR") szaktudás, nem véletlen,  a moszkvában (és szép lassan már pekingben is...) dolgozó anglo-amerikai idegenlégió:)
2018. május 22. | 13:43
előzmény: #619  _Bekre_Pal_
#627
kb. úgy hogy olegtől érdekes dolgokat lehet megtudni joe-ról, joe-tól meg oleg-ről
ergo semmi probléma sincs ezzel:)
2018. május 22. | 13:41
előzmény: #618  -pny
#626
nincs más választásod:)
2018. május 22. | 10:58
előzmény: #624  _Bekre_Pal_
#625
Na akkor a manipulációban teljes az egyetértésünk! A többi felesleges szószaporítás, mert van akinek meg a drága és tuti és "legjobb" fagylalt-lángosozó nem tetszik! 
2018. május 22. | 10:43
előzmény: #622  Vazsmegyei
#624

Figyelj, induljunk el a kályhától.
 
Szóval van egy fogyasztói információs felület, ahol ha Kiss Pista el akar menni egy szudáni jellegű fagylalt-lángosozóba, akkor rákeres, hogy őfeléjük hol vannak szudáni jellegű fagylalt-lángosozók, és megpróbál a vásárlói visszajelzések alapján döntést hozni, hogy melyik szudániba vigye az asszonyt az első mozizásuk ötödik évfordulója alkalmából. Ez eddig szép és jó, de jön valaki, aki meghamisítja, eltorzítja a vásárlói véleményeket, ezzel átkúrja Kiss Pistát, aki szar szudániba fogja vinni az asszonyt, a város legjobb szudáni fagylalt-lángosozója meg ott áll üres asztalokkal. Nos, ez gyengébbek kedvéért sima csalás. Mindegy, hogy orosz csinálta vagy busman, magyar vagy maláj. A csalás az csalás.
 
Na ennyit tudtam még tenni érted, ha így se világos, akkor feladom.
2018. május 22. | 10:21
előzmény: #621  _Bekre_Pal_
#623
Lehetetlent kérsz.
2018. május 22. | 10:19
előzmény: #621  _Bekre_Pal_
#622
Pal! Azt hiszem gondolkodsz helyettem is, olyan egyértelműnek tűnik a válaszod!  
Az a tripadvisor manipulálható, mert az orosz csak bepróbálkozott, hogy aztán, mert orosz, jól kiröhögjék! Ja meg itt a fórumon is vannak akik szívesebben röhögnek, mint gondolkodnának!
2018. május 22. | 09:32
előzmény: #620  Vazsmegyei
#621
Egyszer gondolkozz már mielőtt megszólalsz.

Topik gazda

Lujoska
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE