Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ehe
ehe 2022. 11. 28. 16:51
Előzmény: #5875  Sehmet

Azt gondolná az ember, hogy aki eljutott egy fórum regisztrációig legalább az "alapokkal" tisztában van: 
:DDDD
https://forum.portfolio.hu/topics/orban-takarodj/18567#8410935
Egy vezető beosztású szavazótok :D
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:48
Örülök, hogy egyébként a fidesz böszmeségei különösebben nem zavarnak, boldog élet az ilyen, sajnos én ma se lettem fideszes, pedig a hülye is látja, hogy minden nap megpróbálok azzá válni :DDD
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:45
Ja "fun fact", az MTVA milliárdos épületében ingyenes koncertek lesznek az energiaválság kellős közepén:
https://fidelio.hu/program/fiatal-muveszek-podiuma-szocs-henrik-zongora-2514970.html
Van pénz itt arra, amire akarunk.
Fogaskerekűt nem akarunk, arra nem adunk...
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:41
Előzmény: #5876  Sehmet
Ennek a rokonnak az anyja is minden forintot az élére állít, pedig a szociban nőtt fel.
De hát milyenek a gyerekek, mindent máshogy akarnak csinálni mint, a szűlők, mert az rossz.
Szóval ezt a pénzügyi tudatlanságot kár a szocializmusra kenni.
A rokon testvére se a forintot élére állító fajta, de az legalább normálisan keres...
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 15:37
Előzmény: #5874  ehe
Azt én is látom, hogy az öngondoskodás és a pénzügyi kultúra komolya csorbát szenvedett a szocializmusban, ahol mindig volt munka, a munkanélküliséget közveszélyes munkakerülésként kriminalizálták, és egyik hónapról a másikra meg lehetett élni, spórolni nem nagyon kellett. Nekünk a szerencsétlenségben szerencsénk, hogy felmenőim - a társadalom szélére taszítva - nagyon megtanultak takarékoskodni, és a nyugatra telepített, illetve 1945 után önként távozott rokonság támogatásából éldegéltünk, kemény takarékoskodás mellett. Tudod, akinek valaha volt pénze, az tud most is a pénzzel bánni, akinek nem volt, az pedig azt sem tudja mi a takarékoskodás. Nekem is vannak ilyen ismerőseim. Az Intersparban előttünk éppen tegnap volt egy olyan család, akiket ismerünk, és pedagógusként, gyermeket taníttatva tele volt a kocsijuk olyan prémiumkategóriás termékekkel, amiket mi nem veszünk meg minimum háromszor akkora jövedelemmel, amiből következik, hogy nem azért, mintha nem tudnánk, hanem azért, mert a nem prémiumkategóriás termék is ugyanazt tudja. Helyette inkább egy jót wellnessezünk minden hónapban egyszer-kétszer itthon, vagy a sógoroknál, ugyanis a nyugati határ itt van a közelünkben.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 15:27
Előzmény: #5869  ehe

Erre azért térjünk majd vissza, bármi lesz is a nickneved 2026-ban, de akár 2024-ben is. Minden választás előtt az ment az elmúlt évtizedben, hogy majd meglátjátok! Vagy, hogy mekkorát fogtok bukni. Aztán nem lett belőle semmi Minden hozzászólásodra nem akarok reflektálni, de azért annyit mondanék, hogy egyrészt nem én vagyok a Fidesz, másrészt nem is lenne baj, ha nem lenne kétharmad, aminek az indokát korábban már leírtam. De a 3 millió Fidesz-szavazóból úgy 1,5 millióan vallásos áhítattal szavaznak a Fideszre, és úgy félmillióan bizonyos érdekek vagy értékek mentén. Ezzel akkor már lehet választást nyerni, ha a mostani 1 millió, bizonytalanná váló szavazó otthon marad és nem lesz protest szavazója a Fidesznek. De ebből még a választások előtti "intézkedésekkel" legalább félmilliót vissza is vihetnek. Ennyi
..
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:25
Előzmény: #5873  Sehmet
Elég sokat írtam már a családi példát a fidesz szavazóra.
Ők még nem a néni bácsi kategória.
Güriznek hónapról hónapra...
Nem sértődős ujjeltartó fajta, viszont spórolni pont nem szeretnek.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 15:20
Előzmény: #5871  ehe

Gondolom, ezt nekem szántad még akkor is, ha magadnak címezted.
Én nem proliznék, hanem inkább azt mondanám, hogy Pista bácsinak és Mari néninek mindig jó volt, ahogyan volt, és most is úgy jó, ahogy van. Megtanultak összekuporodva élni, és még úgy is jól érzik magukat. Az Általad "proliknak" nevezett réteg a legkönnyebben befolyásolható mind balra, mind jobbra. Az egy dolog, hogy most a befolyásolásra alkalmas eszközökből a kormánypártoknak van több.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 15:16
Előzmény: #5868  ehe
Erre nem tudok válaszolni. Pécset inkább liberális városként ismerem, ugyanis ott végeztem az első egyetememet, és azt követően pár évig oktattam is ott, de mostani rokonságom is él Pécsett. Az biztos, hogy jelenleg nem magas az életszínvonal, és a bányászat megszűnésével sokan váltak a rendszerváltoztatás veszteseivé Pécsett. De azért azt is tegyük hozzá, hogy ez a Jobbik már nem az a Jobbik, amelyik Gyurcsányék ellenében jött létre anno.
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:07
Előzmény: #5870  ehe
Itt most pontosítanám a nyelvtan, téged személy szerint nem tartalak aljasnak.
Téged csak megvezetnek a szlogenjeikkel, és beveszed, hogy ez viszi előre az országot.
Ez biztos így van, de a prolik viszont lekakilják majd a szlogeneket, nem hiszem, hogy elég lesz megint odadobni egy gumicsontot nekik, úgyhogy hajrá 35%-os kétharmaddal kormányzás!!!
ehe
ehe 2022. 11. 28. 15:02
Előzmény: #5867  Sehmet
Ez a Horngyulázás szánalmasabb, mint az emútnyócévezés, és visszásabb is.
Megmutathattátok, volna, hogy Ti különbek vagytok, mint a posztszocik.
Réges rég kiderült, hogy nem vagytok, sőt már rég túltettetek rajtuk aljasságban.
ehe
ehe 2022. 11. 28. 14:59
Ja értem, az idei választási hazudozásotokhoz pedig a 2006-os Gyurcsányi elúrtuk beszéd volt a minta, akkor nincs több kérdésem.
Remélem pont akkorát buktok majd, mint amekkorát Feri bukott
ehe
ehe 2022. 11. 28. 14:58
Mondtam már, nem kell megboldogult Horn Gyulára mutogatni.
Be lehet fejezni a folyamatos visszamutagást lassan már az ősrobbanásig.
Ez az ún. trollkommunikáció, amiből nem kérünk.
Én se szavazok 2010 óta egyik utódpártra se, 2010, 14-ben LMP-re szavaztam, 18-ban momentumra, idén kutyapártra szavaztam...
https://www.valasztas.hu/oevk-jegyzokonyv?p_p_id=ogyoevkeredmenyadatlap_WAR_nvinvrportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&_ogyoevkeredmenyadatlap_WAR_nvinvrportlet_megyeKod=02&_ogyoevkeredmenyadatlap_WAR_nvinvrportlet_vlId=244&_ogyoevkeredmenyadatlap_WAR_nvinvrportlet_vltId=556&_ogyoevkeredmenyadatlap_WAR_nvinvrportlet_oevkKod=2
Gondood ebben a körzetben nem szavaztak volna be a "szocik"/"baloldal"/libsik a jobbikra, hanem otthon maradnak?
Én egész biztos megszavaztam volna őket...
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 14:55
Előzmény: #5866  ehe

Ehhez mit szólsz? Nem ez lehetett a minta?
"Néhány hónappal az őszi önkormányzati választások előtt teljesen írták a választási szabályokat. Hogy nézett ki akkor a politikai színtér? Az egyik oldalon egy erőtől duzzadó MSZP és egy szintén erős SZDSZ, a másik oldalon a tavaszi vereség súlya alatt megroppant, fragmentált ellenzék: FIDESZ, FKGP (és egyéb kisgazda formációk), KDNP, MDF, MIÉP. Mit léptek erre Horn Gyuláék? Egyfordulóssá tették a választási rendszert, azaz relatív többséggel is képviselői és polgármesteri mandátumot lehetett szerezni. Ismerős valahonnan ez a megközelítés?"
https://mandiner.hu/cikk/20140210_balogh_akos_gergely_horn_es_orban_ketharmadok_es_egyfordulos_valasztasok
ehe
ehe 2022. 11. 28. 14:50
Előzmény: #5865  Sehmet
Vigyázz, mert más még nem az otthon melegéből agitál, hanem dolgozó emberek között mozog:
https://forum.portfolio.hu/topics/orban-takarodj/18567#8410803
Azzal, hogy kisebb lett a parlament nincs bajom.
De azzal a lendülettel lett egyfordulós a rendszer.
Ha Őket legitimálta egy kétfordulós rendszer, akkor mégis milyen megfontolásból kellett azonnal ezt is megszüntetni.
Az volt a legtisztességtelenebb része, az, hogy a mit matekoztak a körzethatárokon, azt is lekakilom.
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 14:46
Előzmény: #5864  ehe

A képviselői helyek csökkentésével ezek szerint nem értesz egyet? Ugyanis azzal összefüggő volt az "átalakítás". Még, ha azt írtad volna, hogy esetleg a választókerületek ezzel kapcsolatos átalakításban lehetett egy gerrymandering, azzal még egyet is értenék, de az nem érinti a választási törvényt közvetlenül. Látod, ezzel kellett volna kezdeni, és akkor már régóta nem lett volna közöttünk vita. Persze, a gerrymandering először a világ legliberálisabb államából terjedt el, és azt sok "fejlett demokráciában" alkalmazzák, amelyek közül első az USA.
Azon még soha nem gondolkodtál el, hogy az ellenzék tehetne többet is saját helyzetének javítása érdekében? Mennyire karizmatikus figura Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Gyöngyösi Márton, Karácsony Gergely, stb.
Hozzám, és a környező házakhoz, de úgy tudom, a városban mindenhova például személyesen mentek el a kormánypártok aktivistái, de ellenzéki aktivistával sehol sem találkoztunk, kivéve a főtéren, ahol egy pult mellett könyököltek. De a ciklus közben sem keresett meg az ellenzék részéről sem engem, sem a tágabb ismeretségi körömet - a kormánypártok emberein kívül - senki, hogy mi a véleményem, mit tartanék jónak saját városomban, stb. És ez csak az egyik része.
ehe
ehe 2022. 11. 28. 14:25
Előzmény: #5863  Sehmet
És az lett volna a tisztességes, hogy az Őket legitimáló választási rendszert nem alakítják át AZONNAL.

Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 14:23
Előzmény: #5859  ehe
Még csak annyit, hogy 2010-ben a FIDESZ-KDNP 2.706.286 szavazattal, azaz kettőszá-zezer szavazattal kevesebbel, mint most - szerzett 68 %-ot. Akkor mit is írtak át? Azt, hogy több szavazattal kevesebb mandátumhoz lehet jutni?
ehe
ehe 2022. 11. 28. 14:20
Előzmény: #5861  Sehmet
Ezt írtam, hogy a hátrányára módosítson????????????
Annyit írtam, hogy hagyja békén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sehmet
Sehmet 2022. 11. 28. 14:18
Előzmény: #5859  ehe
Láttál Te olyan idióta politikai erőt, amelyik egy, nem általa alkotott választási törvényt - győzelme esetén - saját hátrányára módosít? Több kérdésem és megjegyzésem nincs is. Platon ideáinak világába még talán beleillene a naiv idealizmusod, de a politika realitásába már nem annyira.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek