Paks az ország energia szükségletének cirka 50% adja. Ha arra lesz válasz, h azt honnan lesz meg zsinoraram formájában( s NEM nem importból) akkor nem kell Paks2 vel foglalkozni.
78€/MWh melett akár az is lehet. Erre írtam korábban, hogy PaksII valójában nem a reszicsökkentés megőrzésének, hanem a biztos rezsiemelésnek a záloga.
Az áremelés második okát a tényezőárak
jelentették. Ebben a hónapban leginkább a gázárak emelkedése húzta
felfelé az áramárakat, a spot árak az előző hónaphoz képest 15%-kal
nőttek, tavaly júniushoz viszonyítva közel négyszeres az árak
emelkedése. A jövő évi gáztermék ára is 20%-kal emelkedett a hónap
során. Emellett a szén- és a széndioxid-kvótaárak is tovább nőttek,
fokozva a költségoldali árnyomást. https://www.penzcentrum.hu/otthon/20210804/nincs-megallas-magyarorszagon-is-egyre-druvabban-elszall-az-aram-ara-1116726
Gondolod, hogy az ajánlott linken nem jártam még? Én az online regisztrációt keresem, ami majd feljogosít az online szavazásra. A tv-ben láttam, hogy idős emberek a sátraknál sorakoznak és az asztalnál valami papírt töltögetnek.
Lehetőség lesz mind online, mind személyesen a választóknak előregisztrálni és szavazni az előválasztáson.
Állítólag elsült az előválasztási startpisztoly, de nekem még nem világos hogyan lehet online regisztrálni? Van ügyfél kapus kapcsolatom, asztali PC szkennerrel, nyomtatóval és van okoska telefonom. A lényeg: Nem kívánok sátor-táborozni a regisztráció kedvéért.
Nincs új a nap alatt, csak a súlya más egy belügyminiszter szájából: A maga kategóriájában fantasztikus riporttal jelentkezett az évi 118 milliárd forintból fenntartott állami MTVA zászlóshajójának híradója: Kérdésekkel provokált az újságíró
"Pintér
azzal indokolt, hogyha beszélne, jogilag államtitkot sértene, ezért
pedig az újságírót, „mint felbújtót, felelősségre kellene vonni, mert
engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni.”
Így beszél egy ízig-vérig cinikus g*ci orbánista kretén. Persze, az
újságírót maholnap börtönbe kéne zárni, mert kérdésekkel provokált, most
már itt tartunk?" Mondjuk tényleg hová jutott a magyar demokrácia, ha a belügyminiszter megfenyegethet egy újságírót akinek az a dolga, hogy kérdezzen.
Helyes, a sertársak (nertársakat akartam írni, de a freudi szövegjavítás átírta, és tényleg, esetleg még lehetett volna sertések) kicsit elvetették a sulykot. Az egyik simán hülye, a másik meg azt hitte hogy a reichben van, történelmileg ls földrajzilag eltévedt a náci árja szövegével.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető