jrida, mesélj már nekem a kortárs amaerikai irodalom mely képviselőjétől olvastál bármilyen művet is az elmúlt évben, hogy ennyire határozottan jeleneted ki, hogy "kortárs amerikai irodalom semmi másról nem szól csak a perverzitásról és
aberráltságról (és azt a nevet adják neki, hogy "irodalom")." ? . Gondolom, minden egyes adást nézel a köztévé _Hunyadi sorozatából. Ott pl. miről is van szó? (Még a múlt évben jöttem kocsival haza és vezetés közben és véletlenül belehallgattam a rádiószínházba, ahol éppen ez ment. Nos, meglepő volt. )
Az van, hogy a legtutibb körzetek azok, amelyeknek most is ellenzéki képviselője van, MPnek csak ki kell szorítani őket és akárkit a helyére indítani. Úgy látom, hogy nem akarja kihagyni ezt a ziccert.
Lemaradt a "logikus érvelés" a tüntetések mellett. Bár egy hosszabb írás része, megáll önmagában is a magyar vonatkozású rész. . Ami viszont nincs benne, de alapvető: Több hozzáértőtől olvasom, akik a rezsimet és a választási rendszert is ismerik, hogy olyan egyharmadnyi esélyt adnak a Tiszának, hogy megszerezzen 101 képviselői helyet, azaz az egyszerű többséget. (Mára kb. ennyi fórumozásra volt lehetőségem. Jó hétvégét, és kedden tüntetés! :) . Az írás: https://www.facebook.com/100063371371875/videos/2457310481287697
Be kell jelenteni a tüntit egy elfogadható helyre, utána indulhat a "fogócskázás" a városban. De úgy látom, hogy ez már megszületett a szervezők fejében. Ez a stratégia a rabszolgatörvények idején is és kedden is bevált.
Nincs sok erös, vállalható embere az ellenzéknek. 15-20 max. A Tiszának böven elég a maradék 85-90 helyre ember találnia, szerintem az is nagy feladata lesz, hogy ennyi értelmes, a fidesz támadásait vállaló ember találjanak. És akkor még a listát is fel kell tölteni. Nekem van egy olyan elméletem, hogy akiben van annyi kurázsi, hogy a jelen Magyarországon elindul a fidesz ellen, az már megtette. Ezért gondolom, hogy nagyon nehéz lesz a tiszának 199 szüz embert találnia.
Nézd, Hajnal Miki a visszalépés bejelentése elött tavaly júniusban posztolt utoljára. Mivel ö volt az EP-kampány vezetöje, valószínüleg nagyon betett neki a kudarc. Azóta kb csak helyi oevk ügyekkel foglalkozik, semmi országos dologgal. Többet nem tudok. Ami nekem furcsább, hogy Donáth Anna hogy eltünt. Szerintem egyébként kesöbb, normálisabb körülmébnyek között lesz még szerepük a magyar közéletben, mert valóban tisztességes emberek, és ténlyeg egy modern, fejlödö országot akarnak.
Egyetértek, de én nem bízom abban, hogy ez kóperáció nélkül működik. Egy megélhetési politikus elindul függetlenként, ha a pártja nagyvonalúságból nem indítja és ezzel zavart okoz a szavazók fejében. De lehet hogy MP jobb volt nálam matekból. :) és neki lesz igaza.
Ha a tüntetések állandósulnak és a résztvevők is nőnek, hozhat a rezsim bármilyen korlátozást - tüntess otthon céllal - már nem számítanak. Be lehet jelenteni minden tüntetést úgy, hogy a rendőrség kénytelen legyen engedélyezni, vagy ha nem akkor a bíróság, aki eddig is korrektül állt pl. a hídtüntetésekhez. Ha pedig már elindul a tüntetés akkor az események akárhogy alakíthatják. Mint pl. kedden a spontán hídfoglalások. A folyamatosság mellett a létszám a legfontosabb. Ha a rádiónál is csak néhányszor ennyien lettek volna, már nem tudtak volna a kiemelésekkel élni. Mindenkit nem tudnak elvinni - ahogy Tompos mondta. (Hogy miért a tüntetés az egyetlen megoldás arra beteszek a végén egy logikus érvelést.) + egy kérdés: Hajnal Miklóssal mi a helyzet a Momentumban? + egy javaslat MP-nek: Ne nyerő ellenzéki körzetben induljon, hanem bizonyítson valami ősfideszes helyen! Ott tudna plusz mandátumot hozni, nem az egyébként is nyerhető Hegyvidéken. És ne ügyködjön a tüntetések ellen!
Konkrétan: 5653 gyermek született, 9,1%-kal, 565-tel kevesebb, mint 2024 februárjában. 2024 szökőév volt, ezért 2025 februárjában egy nappal rövidebb a vizsgált időszak a tavalyinál. A szökőnaphatástól megtisztított februári születésszám 5,8%-kal volt alacsonyabb az előző év azonos hónapjához képest. 10 934 fő vesztette életét, 0,7%-kal, 81-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál. A szökőnaphatástól megtisztítva a februári halálozások száma 2,8%-kal magasabb volt a tavaly februárinál. A természetes fogyás 5281 fő volt, 10%-kal több, mint tavaly februárban. A szökőnaphatást figyelembe véve a februári természetes fogyás 14%-kal volt magasabb az előző évinél. 2042 pár kötött házasságot, 14%-kal, 319-cel kevesebb, mint egy évvel korábban. A szökőnaphatás figyelembevételével a házasságkötések száma 10%-kal volt alacsonyabb a tavaly februárinál.
"Történelmi mélypontra szakadt a születésszám Magyarországon" Ebbe is belenyúlt a PedoFidesz, ezt is tönkretette! Lényegében megszűnt az egs. ügy, oktatás, tömegközeledés.... így nem csoda!
"A poloskázó Orbán Viktor rohamosztagosa most Budapesten támadta meg, gyerekek előtt (!) a TISZA önkénteseit. Ez a fideszes békeharc…" https://www.facebook.com/watch?v=2873752062809692 Ilyen senkikből áll már csak a PedoFidesz szurkolótábora!
Én egyébként nem a közmédia bejáratát állnám el, mert az lehet akár közuüzem megzavarása (még akkor is, ha a "köz"média se nem köz, se nem üzem, de rá lehet fogni. Korábban kell az odavezetö utakon véletlenül lerobbanni nagty kocsikkal.
Én ettöl függetlenül azt mondom, hogy mivel a fidesz most 10 éves mélyponton van, most kell igazán megfontoltnak és nagyvonalúnak lenni a választáson. Ezt moinden indulótól elvárom. A Momentumtól, Tiszától, DK-tól. Mit jelent ez: ne merészeljék megcsinálni, hogy bárhol ráindulnak egymásra! És ismétlem: ez igaz a Tiszára is. Habár MP kapásból megszegte ezt, amikor bejelentette, hogy elindul a XUII. kerületben. Egyrészt ott momentumos az aktuális OGY-képviselö, másrészt a DK már elöbb bejelentette, hogy Gréczy elindul.
ezért tragédia orbán számára, hogy a propaganda már nem hatásos a megélhetési gondok eltakarására, és bizony ezen a felcsúti lopásalapú mekkmester gőzgazdász nem fog tudni változtatni.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!