Akinek nincs vagyona,az annyit is er. Ezzel hany fidesz szavazoba sikerult belerugni? Merthogy sztem jelentos szamuba. Nyilvan ha ez teged nem erint,tehat mast sem akkor.
De tagjai a Tiszának vagy 28-an vannak, és a messiás szerint azok is "agyhalottak". Követői pedig "büdös-szájúak". Én azért lennék annyira önérzetes, hogy már csak emiatt sem állnék be mögé. De úgy látszik, másoknak mindegy, hogyan alázza meg őket a megváltónak remélt, NER-ben is kudarcot valló senki. :)
Az ujellenzek nem bizonyitott,soha nem volt hatalmon. Az aztan gyonyoru,h nem latok senkit (laza kozel 1.5-2 misi szavazo van a tisza mogott)szoval akkor maradjon ez. 2008at felhozod,de a covidot nem,mint vilagszinten is egyik legjelentosebb lakossagra vetitett halalozasi arany itthon,mikozben Szijjarto nem tudja,hogy sikerult ledaralni az alvassegito gepek szerzodeseit ido elott (300 yard,szevasz),es amit orvosok is alatamsztottak,hogy a covidban hasznalhatatlanok voltak,cserebe hullott a magyar rendesen. Ekozben osszehoztunk egy vilagbajnok inflaciot,de akkor erre nem lehet kifogas a haboru,meg a covid,mert csak nalunk volt ekkora. 2008ban a vilag roppant ossze,most csak mi. Lehet elni szemellenzovel,csak minek.
Én nem beszéltem rólad, engem nem érdekel a te jövedelmed, én társadalmi szinten foglalkozok a jövedelmekkel, hogy mi az igazságos, a méltányos. Ez megint csak terelés lehet részedről, mivel nem tudod megvédeni több szempontból a Fidesz adómentességi intézkedéseit. Amúgy elég nagy baj, ha te csak a saját jóléteddel foglalkozol, akkor nem kéne fórumoznod, mivel akkor te csak a saját szempontodból vizsgálva itélkezel társadalmi dolgokról, a saját érdekedet tolod más milliók érdeke elé.
Nekem nagyon sok minden szúrja a szememet, pl. Ursula nővér SMS-eivel beszerzett vakcinák, ami után a belga ügyészség és az EU Ügyészsége is nyomoz. A Fidesz is néha katasztrófa, amit művel - most például az inflációt gerjesztő árrés stop vagy az az agyament elképzelés, hogy minden településen ATM lesz, aminek a veszteségét a bankoknak kell viselni, de az MNB-s Matolcsy-féle alapítványi ámokfutás is bosszantott, hogy nem akadályozzák meg, de hát ugye a jegybank "függetlensége" néha a jogszabályoktól is; vagy éppen azoknak az embereknek a meggazdagodása - ahogy Pesthy László mondta -, akik késsel és villával sem tudnak enni, stb. De ugye ti nem írtatok egy rossz szót sem az óellenzékről, sem a NER-ből kiebrudalt, addig onnan nagyon jól élő messiás one man show-járól, felelőtlen, évi ezer-milliárdokba kerülő ígéreteiről, stb. . Mindezek ellenére jelenleg nem látok olyan, kormányképes erőt, amelyik a jelenleginél jobb lenne, nemcsak nekem, hanem az országnak is. Az óellenzék már "bizonyított", az újellenzék pedig komolytalan. Nekem pedig az nem elég, hogy "csak Orbán ne" legyen, mindegy utána bárki jön. Emlékezem még 2002-re, aminek a vége államcsőd előtti helyzet lett 2008-ban, és arra még a gazdasági válság sem kifogás azért, mert csak mi kerültünk ilyen helyzetbe nemcsak a felelőtlen, dilettáns gazdaságpolitika, amely már 2007-ben is 7 %-os inflációt okozott, amikor a világgazdaság virágzott, hanem ezért is, mert még a gazdasági válságot sem ismerték fel 2008-ban, és amikor felismerték, rendesen félrekezelték, ezért kellett a 25 milliárd USD hitel, amit ez a kormány fizetett vissza 2016-is. Ennyi!
Nem értek egyet Veled, mivel a magyar példánál is két, általános iskolai pedagógus személyt, két szülőt vettem figyelembe, ahol a két gyermekes anya teljes SZJA mentességet kapott, az apa pedig a családi pótlékot kiegészítő adókedvezményt két gyermek után. A németeknél is általános iskolai béreket számítottam, ahol csak az egyik szülő vehet igénybe adókedvezményt a gyermekek után, a másik nem, ugyanis ott nincs SZJA mentesség. A nettót a német bérkalkulátorral számítottam ki. A 800-900 ezres bruttó bért azok után az általános iskolai tanárok után számítottam nálunk, akik nem mester- és nem kutatópedagógusok, akiknek nem mesterdiplomájuk van, hanem csak főiskolájuk. Az előbb más által belinkelt bértábla ezt jól mutatja. . Látod, ahol kommunista uralom volt, a Kelet-Német tartományokban, ott éppen úgy alacsonyabb a bér, mint nálunk, ahol az elvtársak voltak hatalmon 1990 előtt. Ez a szocializmus hagyatéka.
Ertem. Amikor mar huszadszor kerdezem meg,hogy a nemzethy vagyon alapitvanyokba torteno elherdalasa(durva meretben,ami a forintot is borithatna,meg a hlgazdasagot is,lasd Matolcsy kerese),valamint olyan kiemelt nemzethy strategiat kepvsielo beruhazasok (hivjuk lopasnak),mint az oltoanyaggyar,(meg a sok sok tobbi szar)azok vajon nem szurjak e a szemed,es amikre baszol valaszolni,mikozben ellenzekezel,meg moralis alapokrol beszelsz,nos,ilyenkor nehez nem arra gondolni,hogy te aztan minden vagy,csak nem objektiv.
Emlékszel a 2002-es, átlag 50 %-os pedagógus béremeléssel, amelynek egy részét létszámcsökkentéssel kompenzálták, és aztán 8 évig silentium, maradt ugyanaz a bér, hacsak valaki elő nem lépett a bértáblán. A mostani pedagógus béremelés egy életpályamodell része, amelyik nem az első béremelés volt, és remélhetőleg nem is az utolsó.
Húúú! Éppen te írod, aki folyamatosan provokálsz a személyeskedéseiddel? Ha valamit leírok, hogy az nem úgy van, és azt alá is támasztom, az nem személyeskedés, hanem adekvát és megalapozott ellenvélemény.
Es tovabbra is ez a mostani mindennel emelt szint. Ez hianyzott vagy 8 -10 evig. Azt a 10 ev lemaradast amig ennek kb 50-60% at ha megkerestek azt nem adja vissza. Es biztos hogy mint korabban is egy ilyen emeles utan jo darabig nem fognak emelni szoval epp egy csucsot hasonlitasz ossze a nemet atlagossal.
Nem szeretem, ha a másokra történő irigykedésbe megy át valakinek a frusztrációja. Jómagam azzal nem foglalkozom, hogy ki mennyit keres, kinek mennyi a vagyona, hanem csak azzal, hogy én hogyan tudom a saját családom jólétét biztosítani. Megjegyzem, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül nem kevés pénzt juttatok minden évben az arra rászorulóknak egyrészt az irodámon keresztül, másrészt a saját, adózott forintjaimból - amit más valutában - is - érkező nyugdíjamon kívül kapok - és osztalékként kivett, adózott és szochózott jövedelmemből.
Maris kezdted varialni az osszehasonlitast. Magyarnal ugy szamoltad a 1.5 milliot hogy mindket szulo 750 et visz haza 800-900 ezerbol amit csak akkor tudna ha mindketto igenybe venne a ket gyerekest. Nemetnel nem igy szamoltal. A nemetnel altalanos iskolas tanart neztel magyarnal minimum kozepiskolai tanar volt amit megadtal ( vagy akkor nem jon ki a 8-900 forint meg maxnak is alig ). . En direkt lemasoltam pontosan a te eredeti felteteleidet. Te direkt kikerested az alacsonyabb nemet szintet abbol is a legszegenyebb nemet regiokat. Egybol nem a 40 eves hanem az atlagot hoztad ami sejtesem szerint megint alacsonyabb ( a magyar atlag tanar se lesz 800 ezres fizus ). . Egyenlore az en hasonlatom kozelebb all az eredeti felteteleidhez mint ez a mostanid.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!