Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2024. 10. 12. 17:56
Előzmény: #146715  Vali
Aha, tehát MP nem mérgezett fa gyümölcse, ugye? Szerintem egy még mérgezettebb fa gyümőlcse.
Rajtam semmi nem fog múlni, mert Ausztriában élek, egyéni képviselőre pl nem is tudok majd szavazni. 
De hogy a lehetőség minden választáson adott volt Orbánt leváltani, az biztos. Hogy MZP jobb lett volna, azt fenntartom. Hogy az EP és önkori választásokon a Tiszára szavazni kreténség volt, azt fenntartom.
totoro
totoro 2024. 10. 12. 17:54
A magyarországi Lidl 2023-ban 1159 mrd forint árbevételből csak 26,8 mrd (2,3%) nyereséget ért el és eközben befizetett az államkasszába 60 mrd (!) különadót, a nyeresége két és félszeresét! Nyilván úgy, hogy a különadót nagyrészt (nem mindet, a profitja rovására is benyelt belőle) rápakolta az árakra, ennyivel drágább lett nála várárolni, érzi is ezt mindenki. És a Lidl még ügyes, mert a többi kereskedő nagyrészt súlyosan veszteséges lett az állami különadós rablás miatt, ők sem hárították át a vevőkre teljesen.Ha a szlovák és a román Lidl-t nézzük, ahol nincs különadó, azok nyereségessége sokkal magasabb, a szlováké egészen kiemelkedő, 7,9%, a románé 4,8% árbevételre vetítve. Tehát ha a magyar vásárló a különadókkal felnövelt árak miatt átmegy a vásárolni Romániába vagy Szlovákiába az ottani alacsonyabb árak miatt, hiszen mindkét országban alacsonyabb az ÁFA és nincsenek különadók, akkor a Lidl a vállalat egészét tekintve nagyon jól jár ezzel. Meg persze a szlovák és román államkassza is. Hiszen míg Magyrország 100 eurónyi eladott termékból csak 2 lesz a profit (és 5 megy belőle államhoz csak különadóban!), Romániában majdnem 5, Szlovákiában 8! Neki a legjobb, ha átmentek a határon hozzá vásárolni, főleg, ha Szlovákiába. És mindez elsősorban a különadók miatt van, ami egyszerűen elveszi a magyarországi vállalat profittermelő képességének nagy részét és persze a vevőkre pakolt magasabb árakkal a versenyképességét. És a Lidl még a legjobb ezzel a 2%-os profittal, a többiek veszteségbe vannak üldözve, szívnak ugyanúgy, mint a vevők. Csak az állam kaszál. És meg van képe szidni a kereskedőket. Mire fel? Az állam kaszál a kereskedelmen, a cégek alig keresnek vagy veszteségesek.Árbevétel és profitok millió euróban, 2023-ban:Lidl Szlovákia 2029/ 160Lidl Románia 4400/ 215Lidl Magyarország 2930/ 68(Kieg.: a szlovák árszínvonal nagyjából hasonló, persze akadnak olcsóbb dolgok is, a román legalább 20-25%-kal alacsonyabb.) /by Vakmajom
https://www.facebook.com/avakmajom/posts/pfbid0Wq15W4xZgBGX2NWyE4T4f1weYLxXgMTpJj9zsdi5wYdJVnfPkCPMUjPVy51Y3THel
Szabolcsi57 2024. 10. 12. 16:36
Előzmény: #146708  maxwax
érdekes szituáció volt ez akkoriban Önöknél, ez tény. Meg érdekes felvetés
Lowrider 2024. 10. 12. 14:56
Előzmény: #146714  signal2
Ismered a pálfordulás szavunk eredetét? Saul eredetileg keresztényüldöző farizeus volt, akit saját kérésére küldtek Damaszkuszba előállítani az ottani keresztényeket. Útja során "találkozott" Jézussal (és vesztette el látását az élmény hatására), és vált hithű kereszténnyé. Miután Damaszkuszba érve visszanyerte látását, a kereszténység szószólója lett, és ma Pál apostolként hivatkozunk rá. Egyszer mindenkit megillet a bizalom, az őszinte irányváltását illetően.
krida
krida 2024. 10. 12. 14:29
Pontosan.
Vali 2024. 10. 12. 13:48
Hogy Dobrev jobb lett volna-e vagy sem, az MP nélkül sem derült volna ki soha, mert mérgezett fa gyümölcse. Ezt görcsösen figyelmen kivül hagyni nem jó politika, egy jó politikus nem tenné. Abban remélem egyetértünk, hogy Dobrevet (s)em drámai politikusi ambíciói és képességei repítették magasba.
MP hazudik, mert beült az EP-be: akkor nyilván mindenben hazudik, hagyjuk az egészet, maradjon orbán.  Egyébként jól tette: szélesebb körű médiafigyelem, a hiba a megszavaztatás volt, és nem az egyetlen. Az országjárást viszont - amiért "tartjuk" - folytatja.
Ez az "én megmondtam" a legkönnyebb, kutyát nem fogja érdekelni, ha az ellenkezője jön be.
signal2
signal2 2024. 10. 12. 13:13
Előzmény: #146704  Vali
MInden időpillanatban ott volt a váalasztók előtt a lehetőség, hogy nem a DK-t támogassák. Tevőleg leginkább az előválasztáskor ugye, azaz ott és akkor az egész DK-t ki lehetett volna paterolni a politikából. De tetszik vagy sem, tény, hogy sok hlyen a DK jelöltje nyerte az előválasztást. Ez azt jelenti, hogy az aktív ellenzékieknek mégsem volt annyira ellenszenves. És ez tény. 
MP meglátásom szerint semmivel sem jobb, mint egy Dobrev. 20 évig a fideszt szolgálta tiszta szívből, azaz tevékenyen felelős a mai állapotokért. Egészen elképesztőnek gondolom, hogy egy ilyen embertől várják rengetegen, hogy majd jól megváltoztaja a mostani rendszert. Lószart fogja. Úgy fogja az ígérteit megvalóosítani hatalmon, minthogy nem ül be az EP-be. Saját maga bizonyította, hogy nem vehetők komolyan az ígéretei.
ronaldinyo 2024. 10. 12. 12:27
Előzmény: #146710  _Sigorszky
dehogy pecsételi -ez egy nagy átverés so, itt egymást is átverik, de legfőképpen az emberiséget.amugy tisza csak akkor győzhet ha lesz választás máshogy soha.ha lesz.mert arra hivatkozni hogy háboruban állunk és hadiállapot lesz ugyis elhiszi a magyar-mint ahogy a kovidot is .és mindenki otthon marad ennyi és nem más az emberek nem változnak és nem is akarnak változni-ezért pusztulnak el.
Vali 2024. 10. 12. 12:26
Előzmény: #146707  wawa2
Ebből a szempontból a DK is rétegpárt, amint azt a történelem bebizonyította, a gebedjen meg az MSZP céllal. Nincs is ezzel baj, hiszen az MSZP rég önmaga ellensége, és nem véletlen, hogy picuri párt arcát tolta maga elé Karácsony személyében, mert joggal nem bízott saját népszerűségében. Gyurcsány ragaszkodása ahhoz, hogy (Dobrev révén) az ellenzék vezére legyen kivégezte az ellenzék minden esélyét. Úgyhogy de, az üvegplafon tudomásul nem vétele pocsék politikust jellemez, és az az elvárás az ellenzéki szavazók felé, hogy ti is tegyetek úgy, hogy nem létezik az én fogalmaim szerint felelőssé teszi. Legkésőbb az értelmetlen közvetlen köztársasági elnökválasztásért összehívott tömeg mérete lehetett volna ébresztő, de kényelem nagy úr, miközben fel sem tűnt, mekkora politikai baklövés.
Amióta Horn vaskézzel lerakta a "kapitalizmusunk építésének" alapjait és megtörtént az eredeti tőkefelhalmozás 1.0, azóta itt elvekről lehet ugyan beszélni és választóknak kommunikálni, de csak és kifejezetten a politikai elit gazdasági érdekéről beszélhetünk, és ez az eredeti tőkefelhalmozás 2.0 után sem változott.
Úgyhogy igen, egységes középpártnak lehet esélye, minden régi nélkül, ahogy mondod, nem rétegüzenetekkel, hanem fidesz-egyszerűségű üzenettel.
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 12. 12:21
maxwax
maxwax 2024. 10. 12. 11:35
Előzmény: #146707  wawa2
Ne legyél pesszimista, '26-ban bukni fog orbán, buknia kell. Romokban a gazdaság, nincs pénz, amit osztogathatnának,  az eu sereghajtói lettünk és az, hogy már Románia is megelőzött bennünket, nos elfogadhatatlan. 
maxwax
maxwax 2024. 10. 12. 11:28
"22-ben azért mentem el szavazni, mert úgy voltam vele, legalább kisebb lesz a vereség.
A választás után pedig Gyurcsányék eltűntek, MP megjelenése pedig megmutatta, hogy csak azért szavaztak rájuk sokan, mert ellenzéki oldalon ők voltak a legkisebb rossz. Mondjuk rosszul dolgozták fel a helyzetet, amikor MP megjelent. Most prónál Gyurcsány békülékenyebb hangot megütni, de hiába, ők most lettek a múlt és MP nem fog neki békejobbot nyújtani, mert az óriási hiba lenne. MP is tudja, hogy Tisza szimpatizánsai jobbosok, balosok, liberálisok, de a múlt meghatározó politikusai csak bajt hoznának ár. Eljött a generációváltás és ez így van jól.
wawa2 2024. 10. 12. 11:28
Nem Gyurcsány volt az oka az ellenzék vergődésének. Ott volt a lehetőség az új pártoknak, de nem tudtak vele élni. Az új pártok szinte mindegyike (párbeszéd, momentum, lmp) rétegpártként határozta meg magát végül. Tehát egy szűk ideológiai irányvonalba álltak be. Azonban a Ner leváltásához egy erős centrista erő kell. Ez a Tisza párt sikerének a titka. Bár szerintem nem lesz kormányváltás 2026-ban sem. MP-t megpróbálják egyre jobban lejáratni, és a fidesz sem fogja csak úgy kiengedni a kezéből a hatalmat.
Heisenberg
Heisenberg 2024. 10. 12. 11:16
Előzmény: #146700  maxwax
A szavazók MP- ben éreznek olyan erőt, amely alapján jogosan/ vagy nem jogosan ( ez majd eldől) úgy érzik, hogy képes végigvinni azt az utat, ami a NER bukásához vezet. Itt a topikban néhányan nem értik, nem fogják fel, hogy ez valóban ( átvitt értelemben ) egy folyó áradásához hasonlítható és amire egyébként a politika történetében sok példát találunk. A monolit,  erős politikai rendszerek lebontásához ez kell, akár tetszik, akár nem. Hihetetlen, de egy14(16) év alatt kiépitett, bebetonozott, diktatórikus jegyeket mutató, oligarchikus rendszert lehet, hogy tényleg egy sokszor lebecsült " nyomorult kis pöccs" fogja legyőzni...:-)
ronaldinyo 2024. 10. 12. 10:25
dehogy gyurcsány-orbáni mocskos propaganda  és az emberek butasága hiszékenysége-föleg a fideszesek és most ezek miatt itt vagyunk-persze nyilván gyurcsány is hibás .de a hülyeség az össznépi-mert kik választottak?ugye hogy ugye
Vali 2024. 10. 12. 09:53
Mindenben egyetértek veled, kivéve Dobrevvel, én akkor adtam fel minden reményt, amikor megcsinálták - eleve sérült politikai terméknek: tessék nektek, nem-Gyurcsány, nő, beszél. Az ellenzéki szavazó totál hülyének nézése: mindenki tudta, hogy a propaganda és - Gyurcsány "uralkodásának eredményei" - miatt a dk szavazatszerző képessége erősen korlátos. Ezt később az ellenzék beszippantásával és a "hatott rád az orbáni propaganda" mantrával igyekeztek ellentételezni. Nem MP verte szét az ellenzéket, hanem a DK ejtette túszul,  miközben egy szóval nem ígérte orbán megbuktatását, az "orbán bukása utáni időkre készültek", de "civil szervezetük" révén MZP ellen is "figyelmeztettek" saját elmondásuk szerint. 
Azóta is taszít az a hatalmi gőg, amivel - magas elvekbe csomagolva - MP-t kérik számon naponta, miközben mindenki tudja, hogy Magyarországon csak egy hanggal, egyszerű üzenettel lehet esély orbánnal szemben.
maxwax
maxwax 2024. 10. 12. 09:05
Előzmény: #146701  totoro
Nem pártszimpátia miatt, hanem mert nő - én is az vagyok - és nem kedveltem MZP-t, de utóbb mégis szavaztam rá.
totoro
totoro 2024. 10. 12. 08:57
Felhívés Sehmetnek és barátainak:
"Bohár Dániel, sokat látott szakértő tudományos munkáját péniszfotókkal az alábbi címen tudod segíteni: info@megafonkozpont.hu"
totoro
totoro 2024. 10. 12. 08:44
"2022-ben reméltem, Dobrev lesz a befutó ellenzéki oldalon"
Nem akarom a pártszimpátiádat megkérdőjelezni, de Dobrevről épp tudjuk milyen lenne, hiszen Gyurcsánnyal szimbióták. Én egyébként akkor írtam le végleg, amikor megnéztem vele egy hosszabb beszélgetést, és olyan nonszensz populista ostobaságokat ígérgetett, aminek zéró gazdasági realitása volt, és amiből kiderült, hogy alap gazdasági összefüggésekkel sincs tisztában. 

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek