Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax 2024. 10. 12. 08:25
Előzmény: #146697  euler
Az ezredfordulóig valóban színesebb volt a paletta, de már az első kormány is megmutatta, eben az országban nincs szükség annyi pártra sem a parlamentben, sem  a kormányban. Orbán erre hamar rűjött és szisztematikusan beszippantotta a jobboldali pártokat. Liberális párt Magyarországon nem tud elég szavazót megszólítani. Ilyen a kultúránk, bár ha szétnézünk a világban, azért liberális pártokat nem nagyon látunk nagy választói tömeget vonzani. 
Ha csak a szűkebb környezetem nézem - Szeged -, akkor pédául láthatom, hiába volt jeéentős szavazói köre a DK-nak, MP megjelenésével hatalmasat zuhant. A városban már a júniusi szavazáson erősen verte a fideszt a Tisza. (Mondjuk, ha a jelenleg a DK-hoz húzol, azt azért el kell mondanom, hogy ők is messze állnak az szdsz-től...) 
Úgy érzed, messiásként tekintenek soka MP-re?  2022-ben reméltem, Dobrev lesz a befutó ellenzéki oldalon, de esélye sem volt. MZP-nek sem jött össze, nagyon nem. 
Meg nem mondom, miért futott be MP ekkora utat, miért lett ennyire népszerű és a remény jelképe, de történt valami, jött valaki, aki minden hibájával együtt képes volt összeszedni a szavazókat. Láthatod a tegnapi közvélemény kutatási adattokból, hogy milyen korosztályú, milyen településen élőkből, milyen végzettségű emberekből áll a tábora. A 40 alatti korosztály a jövő és nekik (is) bejött MP. Lehet órákg elemezni, de én inkább azt gondolom, a csillagok állása most volt tökéletes. 
Minden új politikusra úgy szavazunk, hogy fogalmunk sincs, milyen lesz, ha megválasztják, de a bizalmat meg kell adni, nem szabad előre leírni. 
Heisenberg
Heisenberg 2024. 10. 11. 23:16
Előzmény: #146674  euler
Már többször írtam, utaltam rá a hazai pártpolitika kapcsán: amilyen a kereslet, olyan a kínálat, itthon pedig különösen így van. Én totál megértem, hogy az értelmesebb szavazónak az lenne az ideális, ha sokszínű, "plurális" ,demokratikus verseny során, szakpolitikai viták, kormànyzati teljesítmény értékelése és persze nem mellékesen ideológiák mentén alakulna ki a pártok versenyének eredménye. Megkockáztatom: a 90-es években még volt erre példa. 2002- után jött viszont egy komoly fordulat. 
A következő választás eredménye adhat annak esélyt, hogy ismét többszínűvé válik a politika.De nálunk jelenleg erre nincs komoly választói kereslet. A kereslet jelenleg egyszerűen megfogalmazható; ki az, akiben esélyt látnak az ellenzéki szavazók, hogy megszabaduljanak ettől a nyomasztó és fullasztó helyzettől. Ezt el kell fogadni, mert ezen nem lehet jelenleg változtatni, majd csak akkor, ha a helyzet megváltozik. Ezen el kellene gondolkodni egy kicsit.
Istvan78 2024. 10. 11. 22:52
Előzmény: #146697  euler
Isten veled! Ne gyere vissza!
Ui: Az elcsesződésről: annál jobban nem csesződhetnek el a dolgok, mintha marad Orbán. Márpedig Orbán marad, ha MP nem váltja le. 
euler 2024. 10. 11. 22:25
Előzmény: #146692  maxwax
Kedvedért egy pár szó, mert tényleg kivétel vagy némileg a topikban és természetesen még sokan mások, de ők is egyre kevesebbet írnak. Így túlsúlyba kerül a másik oldal ami lehúzza a szintet, beleragad a képzeteibe, nem gondolkodik, nem tanul de könnyen felejt. Valami unaloműző kekeckedésnek, adrenalinfröccsnek használja a fórumot. Most ők kerültek többségbe és az a gyanúm ez Magyar megjelenésével is összefügg. Az irány itt is rossz és az egész társadalomban is. A verbális agresszió a tényleges előszele.
 Nézd csak meg a két utánad következő hsz-t, de a mai napi termése különösen siralmas.
(Nem tragédia ez persze, vannak ennél rosszabb helyek is. Én inkább a jobbakat keresem.)
.
Egyébként én is szdsz szavazó voltam ameddig lehetett, de maradtam liberális-demokrata, szabadelvű-világpolgár ma is. A szabadpiac és vállalkozás híve, mivel abból éltem és élek még most is. 
Ilyen szemmel nézem a világot, elvárásaim vannak a politikus szolgákkal szemben, utálat vagy imádat itt nem játszik. Közvetlen hatásuk nincs az életemre, ezért csak az elveim, meggyőződésem és tapasztalataim számítanak. Azokat meg nem szoktam ill. nem lehet változtatni, különösen azért, hogy másoknak megfeleljek. Ez már nálam nem játszik.
De magyar vagyok és maradok, feljogosítva érzem magam, hogy elmondhassam a véleményemet.  Bár ha nem muszály ezt nem emlegetem külföldön. Nem szeretek magyarázkodni - itt szokott jönni, hogy akkor miért ugatsz bele a dolgunkba.
Azért, hogy  ne csesszétek el újabb 4-8-16 évre, figyeljétek az aggasztó jeleket, legalább a gyerekeitek, unokáitok érdekében.
(Ja, és mélyedjetek el egy kicsit a választási matekban, de a közvéleménykutatásokéban se haszontalan. :)
Vali 2024. 10. 11. 22:18
Előzmény: #146695  maxwax
Nagyon nem rád céloztam. :))
maxwax
maxwax 2024. 10. 11. 21:48
Előzmény: #146693  Vali
Az gyorsan ki szokott derülni, kik a propagandisták. Vagy "eteted" őket, elolvasod vagy átugrasz az írásaikon. Én nem akarok senkit meggyőzni, mert azért akik itt írnak, azoknak mind határozott véleményük, egy-egy párthoz elköteleződöttségük van. 
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 11. 21:38
Előzmény: #146690  euler
Valahogy csak meglesz majd a világ Gyurcsány Ferenc és a DK nélkül is.
Vali 2024. 10. 11. 21:36
Előzmény: #146692  maxwax
Vannak fórumozók, és vannak propagandisták. Utóbbiaknak nem tisztük hallani, csak terjeszteni az igét.
maxwax
maxwax 2024. 10. 11. 21:29
Előzmény: #146688  euler
Az utolsó mondat kicsit mély ütés volt. Számtalan véleményt olvashatsz itt mindenféle minőségben, néha csapongó, oda nem illő írások, de szerintem ez így jó, mert az ilyen topikoknak ez a célja. 
Vásárhelyi Mária első perctől nem kedvelte MP-t, hallgattam, olvastam vele beszélgetéseket. Egy biztos, csak az idő adhat majd választ, hohy jogosak voltak-e a kétségeink. Viszont a közvélemény kutatások szerint MP-nek olyan tábora van, amelyre alapozva esélye lesz leváltani a fideszt. Korábban is írtam, én szdsz-es voltam, kicsit balra tolodtam, mert reméltem a DK győzelmét, de MP megjelenése mutatja, hogy sokan szavaztunk olyan pártra, amelynek céljaival, ideológiájával nem teljesen értettünk egyet, de nem volt más. Viszont a DK-nak már fikarcnyi esélye sincs. MP-vel sem értek mindenben egyet, de ha belegondolok, az szdsz-szel sem tudtam mindg azonosulni.
krida
krida 2024. 10. 11. 21:01
A fidesz-propaganda megyen Németben is:
https://m.youtube.com/shorts/dINxJwkn1SY
euler 2024. 10. 11. 20:52
Előzmény: #146689  penztaros_lorinc
Kösz a gyors visszaigazolást arra mit írtam. :)
Akkor még egy ajándék, nemcsak neked:
https://www.es.hu/cikk/2024-10-04/vasarhelyi-maria/a-magyar-jelenseg.html
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 11. 20:42
Előzmény: #146688  euler
Hú, azt én is nagyon szégyelném, ha DK-s lennék.
euler 2024. 10. 11. 20:38
Előzmény: #146679  maxwax
Nem utálom, de mással is védekezhetnének már a hívei, mint ezzel, vagy azzal, hogy aki nem tiszás (bocs olyan nincs csak magyarista) az fideszes, vagy dk-s, de Magyar szavaival minimum "Rogán szekerét tolja".
Meggyőződésem lett, hogy Magyar ugyanazt fogja csinálni mint a fidesz, nem képes másra saját korlátai miatt, külső korlátja pedig nem lesz, hiszen egypártrendszert akar ő is. Indulásakor bíztam benne, ez visszakereshető. 
Ez az elkeseredett váltani akarás bármi áron, a cél szentesíti az eszközt elvén, a gyanús jelek és a választási rendszer figyelmen kívül hagyásával újabb csalódáshoz fog vezetni. (Olvastam valahol, hogy nem a cél szentesíti az eszközt, hanem az eszköz szentségteleníti a célt - szerintem is így helyes.)
.
Nem megyek bele részletekbe, többször megtettem ma is, reménytelen. Ez a topik nem alkalmas erre. És az enyém se, de vannak még jó helyek az internet néhány zugában. Ma is "ajánlottam" egyet, persze nem direktben. 
Ma arra jutottam, hogy ebbe a topikba egyelőre nem írok a színvonaltalansága miatt.
HuTi 2024. 10. 11. 20:32
Előzmény: #146681  totoro
Ez a "sokat látott szakértő" megjegyzés nyilván nem volt véletlen.
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 11. 20:31
Előzmény: #146684  krida
Gázszerelés? De nem a gázt kell szerelni, félrevezető az elnevezés.
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 11. 20:30
Előzmény: #146678  krida
A Fidesz nem tűri, ha egy pedofil fideszes lebukik, csak addig lehet a Fidesz része, amíg le nem bukik. Tiszta az irányvonal, érthető, nem kell magyarázni.
krida
krida 2024. 10. 11. 20:28
Előzmény: #146683  Clearwater
Köszi, de ilyen jó gyári szalagmunkát biztos nem tudsz ajánlani. :) egy beszélgetésre viszont nyitott vagyok.
Clearwater 2024. 10. 11. 20:26
Előzmény: #146678  krida
Szia Krida, nekem is négy elemim van, tudok deriválni, vidéken élek, láttam a Fuco ingát Párizsban,  sőt Van Gogh sírját is (sajnos a borostyán teljesen befutotta). Mivel Te is, én is vidéken élünk, gyere át hozzám dolgozni. Biztos meg tudunk egyezni. 
krida
krida 2024. 10. 11. 20:26
Egy őszinte német hozzászólás a sok közül Magyarország miniszterelnökének Uniós felszólalásához: "So spricht nur ein Staatsmann, der sein eigenes Volk ehrt und achtet. Die Ungarn können stolz auf Herrn Orban sein."
A németek valamit megláttak....
totoro
totoro 2024. 10. 11. 20:24
"Bohár Dániel "szakértő" kiszúrta, hogy MP a farkát igazgatta Brüsszelben. Deák Dániel szakértelméről a redditen van pár érdekesség:
"Egy meleg haverommal smároltak jó pár éve az alteregonál, akkor még nem volt ismert csak egy random egyetemista volt"
"A legjobb barátomnak van vele közös ismerőse. Valóban meleg, tehát kormányzati pénzért alázza a “sajátjait”. Ezért pedig olyan szinten lenézem, hogy leírni sem lehet."
"Unokatesóm a Peti egy évig élt vele együtt akkor még normális srác volt … És akkor még vállalta hogy meleg. De most kap egy csomó pénzt a Fidesztől és most óriás macsó lett. Mondjuk mű bérelt csaja nincsen. De nem vállalja fel hogy meleg.""

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek