nyugat vagy kelet, drága az orosz gáz, és ha minden pikszisből kiesünk gáz lesz , paks 2 mint kérdőjel, és azt javasolja, hogy piaci árra legyen helyezve a gáz, egy erős szociális csomaggal az alsóbb percentiliseknek. Én is csak végigfutottam.
Jaj, az MNB -400 milliardja mellett, mielott elfelejtem… Volt ez a lelegeztetogep biznisz…jogilag nem aggalyos, hogy egyik naprol a masikra ledarltak az osszes papiranyagot, ami a megrendeleseket, szerzodeseket tartalmazta??? Tudom, az elhibazott brusszeli szankciok…
Naná, hogy meg kell, coca. Ha az ukrán ellentámadás kisöpri a ruszki söpredéket Ukrajnából, ruszki tartótisztjeid és putler gazdád naggggyon morcosak lesznek. 😃 Isten ments, hogy előkerüljenek a KGB/FSZB gondosan őrzött orbán-aktái....arról nem is szólva, mi lesz a sokszoros áron értékesített gázbiznisszel.
Megnéztem az MVM fiókomat, és az idei, elszámolásig tartó, valamit az azt követő fogyasztásra az alábbi információkat találtam. A következő időszakra vonatkozó fogyasztást a kalkulátorral megnéztem, és az alábbi számok jöttek ki. Talán nektek is hasznos lehet: "Éves
fogyasztását az előző év elszámolása szerint adjuk meg, új szerződés esetén az
eddigi fogyasztás alapján becsüljük. 1944
m3 / év" . A
kalkulátor szerint:
"Az Ön által megadott adatok alapján a
felhasználási helyen a gázfogyasztás éves költsége áfával együtt: 285 161 Ft"
egyet tudunk, hogy idén, a mai napig bezárólag a háború kitörése előtti sokkal olcsóbb áron töltjük a tárolókat, majd októberben is fogjuk tudni, hogy addig hogy alakult a gáz tőzsdei ára, és akkora majd találd ki, hogy a gázszámlán szereplő nem rezsicsökkentett ár hogy jött ki. :))
Figyu! Mindenhol a drágán vett gáz nagy részét elhasználták, de mi nem. Ez aztr jelenti, hogy mindenki más tud most olcsón venni a következő télre, de mi nem. Azaz, legalább egy évig nálunk biztos, hogy marad a világbajnok gázár, ami a Holdról is látszik. Ez a fityesz felelős gazdálkodása. Nézd meg az utolsó 3 év költségvetési hiányait: 3.5 év alatt kb. 45 milliárd euró. De csápolj csak tovább a rizsacsökkentésnek.
"Szerinted a most általatok elfogyasztott gázt a MOSTANI PIACI ÁRON vették, vagy még a korábban betároltból vásárolsz? "
a tavalyi piaciár sem volt egész évben 1000 Ft/m3. érdekes az én 24 ezres általányomra 78-80 ezer között küldik, míg neked a 23 ezresre 56 ezret küldenek.
A tisztességes és a piaci ár között normális országban nincs különbség...Orbánisztánban a piaci árra rárakódik az "alkotmányos költség"...a szorzótényező pedig kalkulálható mondjuk az M6-os autópálya magyar szakaszának meghosszabbításához tartozó kilométer ár és a horvát folytatás hányadosából...
Szerintem semmit nem "érdemel", a piac mond felette ítéletet. De itt azért nem egyszerű "tőzsdeügynöki" effektus van, ugyanis a gáztárolók feltöltése Európában mindenhol akkor történt, amikor a gáz ára nagyon magasan volt. Nem lehetett december 22.-én vásárolt gázból 23.-án fűteni, és a biztonság - a korábbi feltöltés által az ország őszi, téli és tavaszi gázellátásának biztonsága - többet az az akkor még nem ismert, téli és tavaszi gázellátásra és gázárakra alapozott - többet ér a hazardírozásnál. Te például tudod, hogy az idén szeptemberben mennyi lesz a gáz ára? Hogyan alakul a háború, mennyi LNG gázt tudnánk és mennyiért, valamint hogyan behozni? No, most legyél olyan szakértő, aki a kijelentéseit három hónap múlva is vállalja, pedig az kevesebb, mint egy év!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!