Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2022. 04. 04. 20:03
Előzmény: #67315  Peterbond
Kikerestem a programot, abbannics benne, hogy egy a legmagasabb kulcs annyi lesz, mint a mostani.
tokos. 2022. 04. 04. 20:02
Előzmény: #67317  Peterbond

Engem is zavart. A Ft gyengításe is zavar. Sok dolog zavar.
Az, hogy ezek lopnak, vagy a másik oldal, összességében számomra irreleváns, kimaradok mindegyikből.
tokos. 2022. 04. 04. 20:00
Előzmény: #67316  tokos.
Bocs, a szolidritási adó gyakorltilag 3. kulcs volt.
Peterbond 2022. 04. 04. 20:00
Előzmény: #67313  tokos.
A fideszes 5000 milliárdos hiány nem zavart csak az ellenzék igérgetésének feltételei?
.
A 13. havi nyugdíj a mostani teljes SZJA visszaadás fedezete az nem volt érdekes? És mg így is zsebretettek 100 milliárdokat. Nekem fideszes ne jöjjön azzal honnan lett volna rá pénz. Engem zavarhatot Fideszest pont annyira mint a korruppció, államadósság, hiány hármas. NULLÁRA. Mármint ha a Fidesz csinálta.
tokos. 2022. 04. 04. 19:59
Előzmény: #67314  Peterbond

"És ne feledjük el hogy volt adójóváírás. "
Nekem nem.
"2005-ben majd 2006-ban 36-18%-ra változott. Pl Bajna 2010-es SZJA-ja pl akkori 5 millió éves bérig 17% volt és csak a feletti rész volt 32% ( az átlagbér több mint kétszerese feletti rész )."
Igen ezt írtam, 2006-ban ehhez jött a szolidaritási adó 4. kulccsal.
Bajnainak sikerült úgy csökkenteni az adókulcsokat, hogy emelte az adókat, mert nem a bruttót, hanem a szuperbruttót vette alapul, így a felső sáv 40% felett volt, és az alsó is 20 felett. A szuperbruttó miatt a sávhatár sem 5 mFt volt, hanem valamivel keveseb, mint 4 mFt.
Szóval királyfi, mint írtam, én már nem hiszek a mesékben...
Peterbond 2022. 04. 04. 19:58
Előzmény: #67310  tokos.
konkrétan benne an a programban amit mondtunk de természetesen te ezt is Jól tudtad hogy az ellenzék majd mit tenne és az alapján döntöttél. A fidesz bemondta tehát az ellenzék így tett volna. Köszönjük hogy demonstrálod te is hogy mennyire megalapozott volt a véleményetek az ellenzékről.
Peterbond 2022. 04. 04. 19:54
Előzmény: #67306  tokos.
"Tudod királyfi, én már nem hiszek a mesében. Egyébként, lehet, hogy még a DK programja volt. De mondok egy példát. 2006-ban bevezették a két kulcsos adót. Lehet, hogy már korábban, de mindegy, Gyurcsány volt a nagy adócsökkentő."
.
Csak a Fidesz mesékben úgylátszik. Amúgy csak emlékeztetés képpen az SZJA már 1990-ben többkulcsos volt. 1998 és 2002 között az SZJA kulcsok pl  20-30-40%-ok voltak ( három kulcsos ). Dehát erre nem szeretnek emlékezni az emberek. A kulcsok pedig gyakorlatilag folyamatosan csökkentek a 90-es évek óta. Pl az MSZP kormány alatt is csak csökkent az SZJA kulcs először 2004-ben még 3 kulcsal ( 38 -26-18 ) majd a középső később eltűnt és az alsóbb kulcs vonatkozott rá 2005-ben majd 2006-ban 36-18%-ra változott. Pl Bajna 2010-es SZJA-ja pl akkori 5 millió éves bérig 17% volt és csak a feletti rész volt 32% ( az átlagbér több mint kétszerese feletti rész ).
.
És ne feledjük el hogy volt adójóváírás. 
.
Én alapvetően nem vagyok az egykulcsos adó ellen de azok a tévhitek amik vannak az SZJA-val kapcsoaltban már viccesek. És nem segít eloszlatni a kételyeket hogy a NAV-nál is kb 2012-ig lehet visszamenni az SZJA kulcsoktanulmányozásában.
tokos. 2022. 04. 04. 19:50
Előzmény: #67311  LappangSouchong

Az ellenzék a végére mindent igért. emelkedő családi pótlék, meg adómentes minimálbér, meg tanári béremelés. Ezt valamiból elő kellett volna termenteni.
Mint ahogy azt a nyugdíjjárulékot is, amit a rendvédelmi szervek visszaállított nyugdíjkedvezménye jelentett volna. Mert aztán ilyet is mondtak a végén. Ekko egy kicsit eldurrant az agyam, vagy fél percen keresztül szidtam MZP-t, pedig általában türelmes szoktam lennia  hülyeségekkel kapcsolatbna.
tokos. 2022. 04. 04. 19:47
Előzmény: #67285  signal2

"Én a 2 lista híve voltam dk-mszp vs többiek. Elvált volna a szar a víztől. Miután a fidesz rájött, hogy 2 lista esetén nem tudna fókuszáltan, egyszerűen kommunikálni, megszavazták, hogy 71 jelölt kell a listaállításhoz. No ilyen módszerekkel él vissza a hatalommala fidesz saját érdekében. "
Megjegyzem, ha egy pártszövetség nem tud 71 jelöltet állítani, akkor igazn kár indulnia a választáson, mert csak a szavazatokat viszi.
Amúgy sokkal tisztább lett volna, ahogy írod, ebben az esetben elgondolkodtam volna, hogy hova tegyem a voksom.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 19:43
Előzmény: #67297  tokos.
Köszönöm az érdemi választ! Az egykulcsos adó szerintem is egyike a Fidesz jó intézkedéseinek. Úgy látom, közben mások már hozzátették a gondolatodhoz, hogy a progresszív az ellenzéki programban nem azt jelentette volna, hogy a mostaninál magasabb kulcsok jönnek be, ha ez igaz, akkor ettől nem kellett volna tartani, mondjuk nem néztem utána.

Nálam sajnos a forint folyamatos gyengülése és egyéb negatív gazdasági tényezők kioltják az egykulcsos adó lelkesítő hatását, de még keresem a kapaszkodókat, hogy jobban tudjak örülni a helyzetnek.
tokos. 2022. 04. 04. 19:34
Előzmény: #67306  tokos.

Közben rákerestem, nem szólt a program, mármint a szövetségé az adózásról, a családi afdókedvezményről szólt:
"Duplájára emeljük és értékállóvá tesszük a családi pótlékot. Megtartjuk és igazságosabbá tesszük a gyermekek utáni adókedvezmény rendszerét"
Na ez az igazságosabbá tesszük az, ami mindig legjobban fájt, mert én mindig az ilyen igazságos dolgokból maradtam ki.
A progresszív adót valószínűleg régebben olvastam valamelyik pártnál, aztán elég nagy volt az ellenszenv, inkább hallgattak róla.
________
________ 2022. 04. 04. 19:27
Előzmény: #67307  kjanek
https://wmn.hu/wmn-life/57293-tegnap-megtudtam-hogy-letezik-egy-masik-vilag--egy-szavazatszamlalo-feljegyzesei
Fura, hogy a közvéleménykutatók 122 tippjével szemben 135 szavazatot kapott a fidesz
Volt akiket nem kérdeztek, és volt akikkel nem számoltak...
Ingarian
Ingarian 2022. 04. 04. 19:25
Előzmény: #67292  Istvan78
A közmunkás a nyomor azon szintjén leledzik, ahonnan nincs felfelé, de nem teszi a gazdái utasítását, akkor lefelé még lehet. Tulajdonképpen modernkori rabszolgatartás.
tokos. 2022. 04. 04. 19:13
Előzmény: #67303  Peterbond

"A legmagaasabb adó a mostani lett volna és a minimálbér lenne adómentes. De bzitos emiatt aggódtál."
Tudod királyfi, én már nem hiszek a mesében. Egyébként, lehet, hogy még a DK programja volt. De mondok egy példát. 2006-ban bevezették a két kulcsos adót. Lehet, hogy már korábban, de mindegy, Gyurcsány volt a nagy adócsökkentő. Majd megnyerte a választást, és ott volt a hiányos kassza, kellett bevétel. Azt természetesen már nem tette mg, hogy harmadik kulcsot vezessen be, mert az nagyon ciki lett volna, bevezetett helyette a szolidaritási adót, ami pontosan úgy máködött, mint egy harmadik szja sáv, de az adó két sávos volt.
Igaz fizették cégek is, de az egy másik kérdés, a jövedelmet pontosan úgy terhelte,mint egy szja sáv.
Szóval nekem mondhatnak sokmindent, elég rossz a tapasztalat és ez felülbírálja a jelenlegi hazugságaikat.
Ahogy többen is mondták, Gyurcsány kuka, utána beszélhetünk.
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 19:08
Előzmény: #67294  sanka
te erted amit olvasol?
NEM mandatumot irtam
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 19:01
Előzmény: #67206  stansmith
Melyik politikai topik volt az ahonnan kitiltott egy fideszes vélemény vezér  ?:)))
Hozzá tenném,hogy a szerinted nem személyeskedő hozzászolásodat úgy kezdted,hogy én duplán beteg vagyok majd a kitiltás elött mindenkit legyógyóztál  :),ezután átjöttél ide és elsírtad,hogy nem személyeskedtél és kitiltottak :)))
Egyébként ha nem tünt volna fel abba a topikba már régen nem irogatnak ide irogatnak az elenzékiek és nem ellenzékiek is.A választások elött pár hónappal már jegeltem a topik használatát.
Peterbond 2022. 04. 04. 18:54
"ellenzek programjaban, hogy progressziv adot akarnak, es nem kellett tovabb olvasnom."
.
A legmagaasabb adó a mostani lett volna és a minimálbér lenne adómentes. De bzitos emiatt aggódtál.
.
A családi adókedvezmény és a munkáltatói járulékok kb az egyedüli jobboldali intézkedések. De pont ezek amik a legkevesebb szavazót hozták ha hiszed ha nem. Megnézed az összes propagandát ott a CSOK és a 13. havi nyugdíjat és a rezsicskkentést látod. Meg persze most a csirkefarhát stoppot, kamat stoppot és benzinár stoppot. Szerintem a Fidesz szavazók 90% azt se tudja hogy a munkáltatói járulékokat csökkentte a Fidesz nem hogy mennyiről mennyire.
________
________ 2022. 04. 04. 18:53
Előzmény: #67298  blackmirror
Ki bűnözte végig az elmúlt 12 évet, miközben polt péterék mindent eltusoltak?
blackmirror
blackmirror 2022. 04. 04. 18:53
Mi a bajod a progresszív adórendszerrel? Ha azt mondom, hogy minimálbérig nem kell adót fizetni, utána 1% a SZJA, a következő sáv 2% SZJA korlátlan jövedelemig, ÁFA 5%, te azonnal rohansz szavazni a Fideszre és befizeted a 15%-os SZJA-t és a 27%-os ÁFA-t mert háromkulcsos progresszív adót ígértem? Progresszív adórendszer nélkül egyébként arra lehet számítani, hogy a közszolgáltatások többsége egy kalap szar marad tartósan. A fejlett országokban nem véletlenül van progresszív adórendszer, a magasabb jövedelműek többletbefizetése garantálja a közszogláltatások magas színvonalát.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek