A natgasweather oldal kezd hiteltelenné válni a shortosok támogatásával, hogy még mindig beírja, hogy 90 fahrenheit fölötti hőmérsékletek lesznek okt. 23 - 29. között... 32 - 35 C fok. Abba nem gondolt bele a sok shortos, hogy ekkor már klímát tol az amcsi, ami növeli a fogyasztást. És szépen mutatja is, hogy a készlet már egyre vastagabban az 5 éves átlag alá csúszott! Rig count 8-al csökkent 185-ről 177-re! Nagy rally is lehet hamarosan.
Tartjuk (ma mást sem tudunk tenni) :))) Nem bánnék még 2 réssel fel nyitást, utána jöhet korrekció egye fene. Komoly hideg áramlik be USA-ba, a shortok zárása viheti fel szépen!
Jövő év második felében dobják piacra az Aramco-t: http://www.portfolio.hu/befektetes/2018-masodik-feleben-johet-a-vilag-legnagyobb-ipo-ja.265933.html . Ez aligha véletlen, feltételezem, hogy nem látnak már túl nagy potenciált az olajban hosszú távon.
Nekem szerencsére kisebb a bukó (nincs előttem a számla, de kb ennek a harmada lehet), meglássuk, azért szép karácsonyi ajándék lenne, ha kicsi pluszban ki tudnék pucolni belőle, aztán olajat jó ideig nem veszek... Az összes többi idei pozimat sikerült pluszban zárni (indexkövetők, ezüst short), csak ez a nyavajás olaj...
nekem ráadásul wti, erste certik, az egyik decemberbe jár le, a másik később....még mindig összesen 1.3 milla a bukó rajt kb, volt már 3 is a két certim
Brentben játszom, és ~60$ kell belőle a nullához (EUR-ban számolt ETF-et vettem anno, kb 57$/hordós árnál - azóta a $ is begyengült, + az áttétes ETF bukik, ha fűrészel az ár).
Az olaj is haladhatna, ősidők óta van egy beragadt longom, mostanában kezdi közelíteni a zöldet (így tippelhettek mióta tartogatom...:(). Elég irigykedve nézem a gáz +2%-át:D
Kiváncsi vagyok,hogy a ma nyitott gáz longokból mi lesz jövő hét keddre.Én személy szerint ma újra nyitottam kettőt a meglévő egy mellé.Vártam volna egy speka leszúrást 2.85 alá,de látom 2.857 volt ma az alja.Szerintem a tegnap nyitott és ma nem zárt,illetve a ma nyitott longok jövő hétre jók lesznek.Meg lesz a 3 dolláros ár bőven!
Kösz a bátrak nevében,minden gáz longom eladtam ma.200 db TL43-s certim maradt 98-Ft-s árral,ez még korábbról van.Most 88-Ft-tól lefele elkezdem venni óvatosan .
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.