Én igen... bár hétvégére bennthagyni pozit eléggé kamikaze, de lehet most megteszem a felével... 1. Már annyira félnek negatív olaj ártól és annyian várnak rá, hogy úgy néz ki elmarad.... Vagy mindenki teljesen megőrült és hétfőn kedden megyünk 0-ra 2. 2 millió hordó olaj került a stratégiai tárolóba és a Cushingban lévő tárolóból pedig kifelé vették már az olajat, hiába a finomítók csak 67%-on mentek. 3. A benzin tározókból is kifele vették a cuccot. 4. Elvileg a keresletnek most kellene felélednie és meglátszania még jobban. Az örök igazság persze folyamatosan itt van a fejemben: A tőzsdén bármi megtörténhet és az ellenkezője is ;)
Lehet van, hogy ez igaz, de hihetetlenül össze vissza mozognak most. Nézd vissza 1 óráson vagy rövidebb időtávon és te is láthatod a saját szemeddel... Én ma arra jutottam, hogy leírom a bukóban lévő shortjaim és longra állok be gázban és olajban is. Ha még sok olajkutat zártak be akkor szerintem ki kellene lőjjön mind2... bár én nem régen kereskedem, vagy inkább próbálok kereskedni ;) Hozzátenném, hogy eddig aki az ellenkezőjét csinálta, mint én, az elég jól kereshetett :D
Ma lesz adat az olajkutat és gázkutak számáról. Csökkenésük a long oldalt támogatja. A meleg idő miatt légkondik indulnak, ami miatt a villamosenergia igény nő, azt pedig bizonyos részben gáztüzelésű erőművekben állítják elő. Hideg nem nagyon akar már lenni, a most szokásostól eltérő melegebb idő segíthet a gáznak. Ez egy nagyon veszélyes termék, 1-2 nap alatt akár a beletett tőke 50-90% is elveszhet!
Sziasztok! Látom itt sokan NG-ztek. Most én is megpróbálkozom vele alacsony árakkal kicsit longot nyitni. Ma 1.673-n zárt. Holnap vártok hírt? Van esély 2 felé futásra? Valaki írta hogy a felmelegedés jó a longnak? Külföldi portálokon mindig a meleg időjárás miatt írjak hogy shortolni kell?!
Ezzel az 1.67el már elégedett lennék, és szép felfelé mozgással holnap. Aztán jó kút adat, majd jövő héten felfelé menet. Időjárás is melegedhetne még, aztán jó is lenne :)
én mindig a total product + crudeot nézem, utolsó két oszlopban. az utolsó SPR nélküli, az utolsó előtti SPRrel. illetve az SPR nélküli crude is emelkedett kb 1.2 vel. az adat alapján egyensúlyben van az olajpiac USAban, annnek ellenére, hogy a finomitói kereslet kb 4mbpdvel alacsonyabb, mint a virus előtt és az export se esett be.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.