Az 5. és 6. pont tartalma erősen megkérdőjelezhető!Nem csak akkor szállhat ki egy befektető egy cégből ha az nem jövedelmező!Mindannyian tudjuk, hogy más szempontok is lehetnek!Így az okfejtés félevezethető lehet!
Nem kívánom bő lére ereszteni. Ha valami nem igaz, vagy nem
valószínű, bátran írjanak. A Nutex/Graboplast ügyletben 1.)
a Nutex az alapőkéje, (no meg) a tőketartaléka
és az eredménytartaléka terhére alaptőkét csökkent 2.)
a Nutex alaptőkét emel, kibocsátva törzs- és nem
szavazó elsőbbségi részvényeket 3.)
a Nutex a meglévő készpénzének egy részéből
Graboplastot vesz (kb.: 6%) 4.)
a Nutex a kibocsátott kétféle részvényért Graboplastot
vesz (kb.: 46%) 5.)
a Graboplastból kiszállt (két hónapja) az OTP,
mint befektető 6.)
a Graboplastból most kiszáll a három másik
befektető
Egy tulajdonos akkor száll ki egy üzletből,
ha nem keres rajta, azaz szerinte az nem jó üzlet.
Egy vállalkozást a tulajdonosai, a bankok
és a vevői finanszíroznak. A bankokat és a vevőket a befektetők + OTP távozása
okán minimális eséllyel kell figyelembe venni (nem tesznek be készpénzt) sem
hitel, sem piac (készlet). A jelenlegi információk szerint a Graboplast
jövője egyik befektetőtársaság számára sem releváns.
Az várható, hogy az osztalékot – amiről talán
döntenek – elosztja a két befektetői társaság, majd eladják az új befektetők
Nutex részvényeiket a tőzsdén (hiszen kiszállóban vannak).
GRABO-val nekem is volt jó pár évvel ezelőtt komoly nyerőm - vicces feleleveníteni az akkori időket a kötéslistát az MTV teletexten néztem otthon, amikor lógtam az egyetemről :-) a tranzakciónál kiemelten fontos lesz, hogy milyen arányon "cserélődnek" a két cég részvényei (tudom hogy tőkeemelés lesz és nem csere, de nem mindegy hogy NUTEX-ben ez milyen hígulást jelent a mostani tulajdonosok számára - mennyi új részvényt jegyeznek le a cégekben az új tulajok és milyen áron) gondolom GRABO így szeretne tőzsdére lépni - NUTEX-en keresztül a hír szerintem mindenképpen pozitív, a NUTEX-be beszálló üzleti kör nagyon jól tudja hogy miként kell a tőzsdét a saját pénzügyi profitjuk növelésére használni: pl ALTEO, AW stb további jó spekit mindenkinek
Sajnos nagyon könnyen beleesik mindenkii abba a hibába, hogyha olvas egy ellentétes véleményt, akkor csak azért is megakarja győzni a másikat a saját igazáról..Érzelmet nem szabad a tőzsdébe belevinni.. Lehet győzködni a másikat, de utána illik átgondolni a másik véleményét is hátha van benne logika..
Nagyon kevesen lehetnek a pályán... épp ezért folyamatos a lélektani hadviselés. Kb a részvenyek 70%át saccolom egy erdekkör kezébe. A maradék 40-45 millió részvény a valós közkéz pedig szerintem 20 ember kezében lehet érdemi meretű pakkokban.
A pályán mostanában még kevesen rugják a lasztit. Már kezdenek bemelegíteni a partvonalon kívül.. Sokan meg csak a kispadon bámészkodnak, röhögnek/meg a körmüket rágják... [Pszicho eff.] Boldog Karácsonyt a pályán és azon kivülieknek is!!
Ez érdekes, a beírók egy része szerint csudajó világ jön, míg a másik szerint most baxnak át minket de nagyon. Gondolom ez függ attól van-e papírjuk és hogy mennyire mozgatja őket, hogy másnak is legyen szar. Ez utóbbit sosem értettem, hadd bukjon az aki akar, mit fáj ez neki??
Jól látod!Nem gondolom én sem hogy 2.hegedűsnek jönne a nutexbe!Nem az Ő stílusa!😊
Törölt felhasználó2022. 12. 25. 13:48
Előzmény:
törölt hozzászólás
Ebben nem hiszek. De tetszik a gondolat. Viszont nem hiszem hogy azért jön tőzsdére hogy "egyeduralkodó" legyen egy cégben, hisz most is az. Kötelező vételi helyett egy megfelelő közkézhányaddal rendelkező tőzsdei cég alakuljon ki inkább.
A NUTEX – a Graboplast Tőkeemeléssel egyidőben – meg kívánja vásárolni a
Befektetőktől a Graboplast törzsrészvények összesen 6,18%-át (a „Graboplast
Adásvétel”).
Nem tudjuk, hogy kik pakolták bele a pénzt a Nutexbe az elmúlt bő 3 évben. Hivatalosan Huber, de véleményem szerint biztos nem az ő pénze ment a cégbe.
NUTEX részvényesek topikja