Én ma bementem személyesen tájékozódni...
Vidéki nagyváros egyetlen Norbi boltja, több mint 3 éve ugyanott.
Körbenéztem, beszélgettem.
A fő vevők: 18-25 éves lányok akik általában azt hiszik, hogy túlsúlyosak! Illetve a tehetősebb nyugdíjasok!!(főleg cukrosok) Amíg bent voltam pont egy ilyen nénike jött be. 500 Ft-os kenyérke meg vmi speckó cukormentes vmi a papának.
Kérdeztem, hogy megy a bolt? "Hát 2-3 ember szépen megél egy boltból."(20 perc alatt 1 vevő jött)
A Norbi Update fo vasarloja az a tipusu no aki azt hiszi magarol , hogy ha ezt eszik akkor mozgas nelkul fog fogyni.
Rengeteg Rubint Reka testgagyaba, fosszinu nike cipobe es felsobe oltozott tehenet ltok bemenni a hozzam kozel levo boltukba, nemelyik megall a bolt elott a tilosba, nehogy 10 metert kelljen setalni es kifele mar falja a pogacsat vagy a kenyeret befele.
Biokémiával foglalkozó
egyetemi professzor mondta, aki mellesleg maga is elhízott, hogy az a baj a legtöbb diétával, hogy mindegyik arról szól, hogy mit egyél, nem arról, hogy mit ne egyél.
Nálunk is a bevásárlóközpontban (vidéki Árkád) egy másik pékségben sokkal többen vásárolnak, viszont a Norbi pékségben minden sokkal drágább, egy zacskós előre gyártott nasi is 4-szeres áron van a nem diétás termékekhez képest, ezen lehet pénze a boltnak és a hálózatnak is rendesen, onnan tudom ezt, mert egyszer egy kampányszerűen Norbi diétázó ismerősünknek ajándékba vettünk egyet (azóta sem fogyott le, sőt a legjobb eredményt akkor érte el, mikor a várostól távol, normál kaja mellett rendszeresen futott).
én is edzek és nem veszek norbit, hanem diétázom rendesen. de tény, hogy az ő célközönségük olyan lusta, hogy inkább "készételként" veszi meg, mintsem utána járjon...
1. A tőzsdézés egyik alapszabálya: "Nincsenek forradalmian új területek, a kiugró lehetőségek sohasem maradandóak"
2. Itt az üzletmenet a franchise modellre épül, és most a kockázatot is franchise-szerűen teríteni akarják a tulajok. Aztán, ha esik a részvényárfolyam, akkor a kisbefektetőiket fogják szídni, ők tehetnek majd mindenről (lásd humet).
A szénhidrát csökkentett diétázáshoz egyszerűen nem kell szénhidrátos kajákat enni...legalábbis szálkásításkor eszembe sem jutna norbi terméket venni. Kihagyom azt, ami nem kell. :)
Pont norbi cégét baszták meg egyszer, mikor kiderült, hogy a diétás péksütijei alig tartalmaznak kevesebb szénhidrátot.
A szénhidrát csökkentett diétázás valóban nem mehet ki a divatból, de a Norbi Update könnyedén, különösen ha rájönnek a vásárlók, hogy harmad áron jobbat kapnak.
de itt a kockázat is baromi nagy...önszop@tó spirálba tud kerülni Norbi...Esik az árfolyam-vesztenek a befektetők-harag alakul ki-nem veszik a termékeket emiatt-csökken az árfolyam- és tovább ugyanez...és hip hop csőd..
ez biztos... a jegyzés szerintem sikeres lesz...sok embert elérnek, a buda-cash pont a profilba vág(magán személyek főként). a tőzsdei szereplése az már kérdéses lesz...nme hiszem, hogy túl nagy lesz a volatilitása...bár, mivel itt az lesz, h ha norbi meghúzza magát a hétvégén az aerobik közben, akkor esik az árfolyam, ha meg jó napja volt rékával, akkor meg emelkedik....
És még a "termék" is hasonló:
Az emberek életét, egészségét csodálatos módon megváltoztató, jobbá tevő "gumibogyószörp",
táplálkozási reform fiszem-fhaszom.
:)
Ja, és majd el felejtettem:
A cégvezér (akik itt ráadásul celebek) a lehetséges összes fórumon a részvény vásárlására, il. tartására bíztatja a kisbefektetőket.
Nekem inkább a Humet sztori ugrik be első blikkre.
Nagy növekedési, akvizíciós sztori(-k)
Nagy árbevétel,
nagy eredmények ígéretével,
közben
a rv.szám fog exponenciálisan nőni, önmaguknak kinyomtatva,
a névérték sokszorosán lévő árfolyamon pedig ezerrel eladás.
A rv. árfolyama pedig jó esetben is (sikeres bevezetés, hosszabb távon működő cég stb. esetén) a cég, az árbevétel, eredmény stb. növekedése ellenére is max. csak stagnálni fog.
Valóban van igazság abban amit írtál. Hogy ezt most Norbi termékekkel vagy más termékekkel vagy esetleg másmilyen diétával (paloe, ketogén, Atkins, stb) + életmódváltással valósítják meg emberek az egy más kérdés. A szénhidrát csökkentett diéta és a mozgás kombinációja még determinálja a sikert sem a kereskedelemben, sem a tőzsdén. Rendszeresen járok egy olyan bevásárlóközpontban, ahol van Norbi üzlet és tőle 50 méterre egy másik pékség. A vásárlók számát tekintve a pékség részvényeit venném (ha a tőzsdén lennének :-))
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)