Én anno megkóstoltam egy búzasörből a diétásat (nem norbi update), hát nem sokkal volt kellemesebb élmény, mint az alkoholmentes, az eredetihez képest nagyon savanyú volt (ez a márka helyből is savanyúbb a többi búzasörnél) és nem sörösen, hanem kellemetlenül keserű.
Egyébként bármilyen alkoholos ital diétásként eladása szimpla szélhámosság, hiszen még ha csökkentik is a cukortartalmát, akkor is maga az alkohol is hizlal.
Bornál meg különösen érthetetlen, hogy mi a tökömtől lehet benne diétás, nekem tippem, hogy a címkétől és ennyi. Csak nehogy megjelenjenek a cukrozás helyett aszpartámmal édesített borok...
Aszonta a Norbi, h 10mrd az éves forgalmuk. Van cca 130 bolt, vagyis évi cca. 75 millát forgalmaz egy bolt, ami napi cca. 200k, ha non stop. Ez egy hihető adatnak tűnik.
Nézegettem a webshop-ot és igen érdekes dolgot találtam link Na már most a Magyar élelmiszerkönyv szerint: A gyümölcsszörpnek legalább 33% (m/
m) gyümölcslevet vagy gyümölcsvelőt
(gyümölcspürét) kell tartalmaznia. Norbi szerint az ő narancs szörpje nem tartalmaz szénhidrátot (nincs benne cukor), viszont a narancsba azért akad egy kevés cukor és mivel narancs szörpnek hívja 33%-ba narancs alapanyagúnak kell lenni a szörpnek. Véletlenül nehogy megint megbüntessék a cégét 3 millióra aminek köszönhetően összeomlik a logisztika aztán csődöt kell jelenteni és megint el kell adni a kocsit, hogy be tudja fizetni a villanyt :).
Amúgy vicces a webshop, érdemes nézegetni, a borok a kedvenceim, azzal, hogy rányomja, hogy update 2-3x-ra nő az ára. Érdekes, hogy pont fordítva történik, ha bevásárló láncok címkéznek át a saját nevükre termékeket.
Ha tőlük vetted a sört az már 2 vevő 20 perc alatt :).
Én egyszer ittam narancs üdítő italukból, mert a városomba az update bolt melletti gyros-os olcsóban adja a 0.8 update üdítő italt, mint a 0.5 ásványvizet. Gondoltam egy próbát megér, aztán rájöttem, hogy mért drágább a víz :D. Amúgy az összes üdítő ital gyümölcstartalmát 12% almalé adja, teljesen mindegy milyen ízű :).
Szoktam amúgy a bolt melletti romkocsmában ülni és nem sokszor láttam embert bemenni a boltba.
Valaki megy portfolio rendezvényére?
Honnan veszitek, hogy Klicsko kampány lesz? Melyik Klicsko egyáltalán?
A cégnek jelenleg 5,2 millió db 10 Ft névértékű törzsrészvénye van, ami 52 millió törzstőkének felel meg.
Kibocsájtanak 2,2 millió részvényt, mondjuk 920 Ft-os áron, akkor a Norbi és társai 70,27%-os tulajdonos lesz 52 millió Ft-os befektetéssel (full felhatalmazással markolva a 2,076 MRD-os cég vagyonba), míg a többi lúzer 29,73%-ban tulajdonos.
Norbiék az első kereskedési napon eladnak 56522 db részvényt (0,76%-a az összes részvénymennyiségnek), és nulla befektetéssel. zéró kockázattal marad 69,5%-os tulajdonuk
A 920 Ft-os minimális jegyzési ár mellett az elő kereskedési napon 4.784.000.000 Ft-ot ér Norbiék, jelenleg 52 milliót érő pakettje. (ha csak 3,5%-kal csökkenti tulajdonrészét kb. 115 millió Ft-ot keres, és még mindig 2/3-ban tulajdonos.
Ha a cég saját tőkéje nem túl nagy, ami az éves 93 millió nyereség mellett elég valószínűtlen
Milyen növekedési kilátásokkal és jövedelmezőséggel számolnak a tulajdonosok az elkövetkező évekre?
Mi indokolja a mostani tőzsdére lépést?
Milyen terjeszkedési lehetőségek állnak a cég előtt?
Lesznek-e újabb Update termékek?
Mely országokban terveznek még franchise bolthálózatot?
Időpont:
2014. szeptember 4., csütörtök 17:30-19:10
Nyilván azt reméli, mint a CIG részvényt jegyzők. Hogy nyer. Viszonylag kicsi rá az esélye. De nem kell aggódni, budacash és társai letömik a jónép torkán a sok papírt. Szóval szerintem "sikeres" lesz a kibocsátás. utána irány a pince.
Egyébként Tibi számítása szerintem erősen túlárazza a részvényt ui. a befolyó 1-2 milliárd forint jó része hülyeségekre lesz elköltve (Klicsko-kampány, stb.), tehát pár száz millió marad csak belőle, mondjuk rvenként 100 ft. meg ér még a franchise rendszer is részvényenként 100 Ft-ot. Tehát 200-at ér a papír
HA sikeres a kibocsátás és
HA Norbi tisztességes, és nem lopja ki a cégből a pénzt
Valószínűleg elég gyorsan leesik erre a 200-300-ra, aztán majd meglátjuk
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)